• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İTÜ, Seferihisar’da fakülte açacak ERKİN USMAN

İTÜ, Seferihisar'da fakülte açacak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.02.2013, 00:00
Bu girişime bir de "İTÜ'nün İzmir Çıkarması" diyebilirsiniz.
İTÜ vakıflarının İzmir'de eğitim konusunda senelerdir gündemde olan atılımı sonunda gerçekleşmiş gibi...
İzmir'de yaşayan ve bütün mezunlarının kalplerinden geçen İzmir Teknik Üniversitesi (İTÜ) kararı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın himayelerinde gerçekleştirilen İTÜ Mezunları Balosu'nda açıklandı.
İTÜ Rektör Yardımcısı Ali Fuat Aydın, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Seyit Yazgan, rektörlük danışmanlarından Fethi Kadıoğlu ile İTÜ Geliştirme Vakfı kurucusu Metin Balıbey yer seçimi konusunda araştırmalar yapmak üzere İzmir'e geldi.
İTÜ heyeti Seferihisar çevresindeki eğitim alanlarını inceledi, rehabilitasyon bakım ünitelerinde incelemeler yaptı.
Karar için yapılacak toplantıya gerekli bilgilerin ivedilikle yetiştirilmesi için dokümanlar istendi ve çalışmaların en kısa zamanda gerçekleşmesi için de start verildi.
* * *
İTÜ Mezunlar Derneği'nin İzmirli üyelerinden Yıldırım Karakaplan'ın değerlendirmesi şöyle:
"Hükümet ve İzmir yerel yönetimlerinin EXPO 2020 için müşterek olarak yaptıkları olumlu çalışmalar bu büyük projeyi de İzmir'e kazandıracaktır. Kararların ve projelerin ivedilikli olarak verilmesi ile gerçekleşcek 50 milyar dolarlık yatırım iyi değerlendirilmelidir."

sanat

Şair dostları Ayhan Can'ı andı

Homeros Kültür Sanat Platformu, edebiyatımızın son yıllarda yetiştirdiği sayılı şairlerinden geçen yıl kaybettiğimiz Ayhan Can'ı dostlarıyla birlikte andı.
Bu etkinlik, 26 Ocak 2013'de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde saat 16.00'da gerçekleştirildi. Ayhan Can'ın yayınlanmış 6 şiir kitabı bulunuyor.
Bu toplantıya Recai Atalay, Asım Öztürk, Timuçin Özyürekli, Sıtkı Salih Gör, Mevlüt Kaplan gibi günümüz şairleri katıldı.
Platform sözcüsü Op. Dr. Okan Korkmaz, "Platform olarak her ay yitirdiğimiz bir şaiirimizi anıyoruz. Şiir güzelliğinde buluşuyoruz. Bundan sonraki etkinliklerimize tüm şair ve şiir severleri bekliyoruz" diyor.

siyasetten

MHP Bayraklı'dan muhtarlara ziyaret

MHP Bayraklı İlçe Başkanı Taşkın Işık, 2009'da Bayraklı Belediye Başkan adayı olan Mehmet Toptaş ve teşkilat mensuplarını yanına alarak mahalle muhtarlarını ziyaret ediyor.
Başkan Işık ve ekibinin ilk durağı Soğukkuyu Mahalle Muhtarı Mehmet Yaşar Gök'tü. Muhtarların en büyük sorunun aldığı maaşlar ve nüfus müdürlüklerinin artık muhtarların bütün işlerini yapması olarak gündeme gelirken muhtar Gök, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkücüler daha sonra Postacılar Mahalle Muhtarı Abidin Topçu, Onur Mahallesi muhtarı Binali Bingöl ve son olarak Emek Mahalle Muhtarı Naim Kurtuluş'un konuğu oldu.
MHP Başkanı Işık, "Halktan kopuk, mahalle muhtarlarından kopuk bir zihniyetle bir yere varılamaz" diyor ve ekliyor:
"Mahallenin sorunlarını iyi bilen iyi tanıyan, muhtarların sorunlarını bilmeyen siyasetçiler başarılı olamaz. Muhtarlarımıza destek olmalıyız."

küpe

Zengin çok mala sahip olana denmez, zengin kalbi olana denir.
Hz. Muhammed

günün fıkrası

Yananı Allah görür

Nasreddin Hoca'nın komşusu bahçesinde arı kovanlarını açmış, teknelere bal dolduruyormuş. Hoca, hemen komşusunun bahçesine geçerek, selam verdikten sonra bal teknesinin başına çökmüş.
O kadar çok bal yemiş ki, bal sahibinin içi gitmiş.
Yeter artık demeye utandığından, dili varmamış.
"Aman Hocam, o kadar bal yeme, içini yakar" diyecek olmuş.
Hoca hiç laf altında kalır mı?
"Yananı Allah görür. Sen işine bak..." demiş.

laflama
* Dağ gibi sorunlarla boğuşurken, birden dağcı olmak geldi aklına!
* Taş gibi bir kız... Taş kalpli olduğundan kimseye pas vermez!
* Beyoğlu'nda gezersin... Erkekleri peşine dizersin!
* Stand-up ciddi bir uğraştır. Öyle şakaya falan gelmez!
* Her yaşın ayrı bir güzelliği var. Ama sen hep yirmisinde kal Bahar!
* "Bir kızı seviyorsun ama açılamıyorsun" dedi falcı kız. Oğlanın ona aşık olup açılamadığını ne bilsin?
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA