• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Manisa’da buluşalım ERKİN USMAN

Manisa'da buluşalım

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2013, 00:00
Arif Koşar, Manisa'nın yetiştirdiği, ülke çapında hizmetler yapan bir kişilik. Uzun yıllar Manisa Ticaret Odası Başkanlığı'nı yaptı, yine uzun yıllardır Türk futboluna değerli hizmetler veriyor. Koşar şu anda Yıldırım Demirören başkanlığındaki Futbol Federasyonu'nun Profesyonel Kurul Başkanlığı'nı yürütüyor ve özellikle Ege'ye yaptığı hizmetlerle tanınıyor.
* * *
Futbol Federasyonu'nda herkes Koşar'ı sevip saydığı için bir dediği iki edilmiyor.
Koşar, son olarak çok büyük bir organizasyonu Manisa'ya aldırdı.
A Milli Futbol Takımımız çarşamba gecesi saat 20.00'de 19 Mayıs Stadı'nda güçlü rakibi Çek Cumnuriyeti ile özel bir karşılaşma yapacak. Tabii maça gösterilecek ilgi, Koşar'ın Manisalıların ve Egelilerin ilgi göstereceği yolunda verdiği garanti nedeniyle mahcup çıkmamasını sağlayacak.
Öyleyse Manisalılar ve Egeliler...
TV'lere çakılı kalmayı bırakın, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda milli yıldızlarımızla hasret giderelim, başarılarıyla övünelim.
Bilelim ki ilgi ne kadar büyük olursa, Koşar'ın da başka Ege kentlerine göğsünü gere gere başka organizasyon istemesini sağlayacak. Çarşamba gecesi kimseye randevu vermeyin, mazeretleri bırakalım, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda buluşalım.
Şimdiden görür gibiyim, ay-yıldızlı bayrakları, filamaları, dalgalanırken...

hayattan
Güftelerin dili

Güfte bir şarkının mayasıdır. Bestelenmek için yazılan şiire güfte deniyor.
Manisa'nın Demirci ilçesinde doğan, ilk ve orta okulları burada bitirdikten sonra İzmir Atatürk Lisesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Dr. Mesut Ersönmez, 10 yıl süren büyük emek ve çalışmadan sonra 82 Türk musıkisi makamından 711 güfteyi hem de gerçek kelime anlamlarıyla derleyerek Türk musikisini sevenlerin istifadesine sunmuş. Kitap, müziğimizin sözlü eserlerini kolayca hatırlamaya, anlamaya, öğrenmeye ve dienlemeye ve söylemeye yardımcı olmak için hazırlanmış.
Dr. Ersönmez, "Nice gönül eri ustalar, duygu yüklü, coşku dolu eserler yaratmışlar geçen yüzyıllarda. Dilleri o günlerde kalmış ama yazdıkları hep bizleri anlatmakta. Bizden öncekileri anmanın en güzel yolu da onları doğru anlamaktır" diyor. Güftelerin Dili başlıklı kitap gerçekten tarihten bir yaprak. 435 sayfalık bu muhteşem esere sahip olmak için Demirci Belediyesi'nin 0236 462 15 65 ve Dr. Mesut Ersönmez'in 0532 7341574 numaralı telefonlarını arayabilirsiniz.

Bu konser kaçırılmaz
Türk musıkisi, yüzyıllarca, Itri'den Münir Nureddin Selçuk'a kadar, kaliteli güfte ve bestelerle ve de yine mesleğinin hakkını veren icracılarla gönüllerimizde taht turdu. Ama musıkimiz giderek erozyona uğradı, dejenerasyon, ancak sayılı kişi ve derneklerin çabasıyla önlenmeye çalışılıyor. İzmir Kültür ve Musıki Derneği Türk Sanat Musıkisi Korosu da bayrağı hakkıyla gönderde tutan derneklerden biri. Şef İsmail Özçeltik'in şefliğinde 7 Şubat akşamı 20.30'da Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde çok özel bir konser sunacaklar. "Türk Musıkisinde Kadın Bestekarlar" temalı konserin ilk bölümünde, kadın bestekarlarımızın eserleri beraber ve solo şarkılar şeklinde sunulacak. 2. bölümde ise Türk musıkisinin çok kaliteli bir ses sanatçısını, Mediha Şen Sancakoğlu'nu 18 yıllık bir hasretten sonra, İzmirli sanatseverlere sunuyorlar.
Konseri izlemek isteyen sanatseverler, salon girişinden 10 TL karşılığında davetiye temin edebilir, 0542 590 74 90 ve 3625418 no'lu telefonlardan bilgi alabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA