• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Spora darbeye karşı çıkalım ERKİN USMAN

Spora darbeye karşı çıkalım

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.03.2013, 00:00
Son bütünşehir yasası ile yeni düzenlemeler gerçekleşti. Beğenilen konular da var, eleştirilenler de. Nitekim yasa Anayasa Mahkemesi'ne de taşındı. Sonuç bekleniyor.
Ne var ki, bu yasanın özellikle spora destek veren, amatör sporcuların yanında olan belediyeler için ciddi bir güç kaybı yarattığı ortada. Çünkü yerel yönetimlerin amatör spor için ayırdığı pay 'yatırım bütçesinin binde 7'si' ile sınırlandırıldı. Bu çok yetersiz bir kaynak. Yani, belediyelerin eskiden spora ayırdıkları payın neredeyse 10'da bire inmesi demek.
Sadece amatör spor darbe yemeyecek, bu yolla kötü alışkanlıklardan uzak tutulan onbinlerce genç için de zor bir süreç başlamış olacak.
Sanırım bu gelişme gözden kaçmış. Baktım, sadece Konak ve Bornova belediyeleri bu konuda mücadele veriyor. Oysa herkesin işbirliği yapması gerekmez mi?
Etkilenen gençler ve aileler. Etkilenecek elbette toplumun huzuru ve aydınlık geleceği. O zaman bir yanlıştan dönülmesi için herkesin ortak ses vermesi gerekmez mi? Bu siyasi bir konu değil. Aksine insani bir konu. Sorunu yaşayan gençler. Çağrım açık: AK Parti, CHP ve MHP, yerel yönetimlere darbe vuran, amatör sporu adeta gömen yasanın ilgili maddesini bir an önce değiştirmelidir. Türkiye için.
TBMM'de yapılacak tek maddelik bir değişiklik büyük bir sancının sonu olacaktır: 'Bütçenin yüzde 2'si ya da 3'ü kadar pay ayrılması' diye...
Gençlerimiz için... Haydi!

hayattan

TRT Arena'ya sokulmayacak

Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı'nın önceki gece Paris'te Levallois takımıyla yaptığı Avrupa Challenge Cup maçını yayınlayacağını bildirdiği halde vermeyen ve telefonla, internetle şikayetlerini bildiren yeşil-kırmızılı taraftarlara, "Paris'ten yeteri kadar sinlyal alamıyoruz" mazeretini öne süren TRT'ye boykot var. Basketbol sempatizanları artık modern dünyada Paris'ten sinyal alamama gibi bir mazeretin gülünç olduğunu belirterek, "Salı günü Fransız rakibimizle yapacağımız Final-Four kapısını açacak maçı da yayınlamaya gelmesinler. Çünkü kameraları ve ekiplerini salona almayacağız. Zaten TRT bize yayın için ücret de vermiyordu. Biz yarattığımız potansiyel ve kazandığımız başarılarla reytinglerini de artırdık" dediler. İşte durum böyle. Dileriz tatsız bir durum olmaz.

küpe

Yanlışlık fare deliğinden bile geçer, doğruluk kapılardan sığmaz.
H.W. Show

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA