• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aslan: İhtiyacımız temiz bir siyaset! ERKİN USMAN

Aslan: İhtiyacımız temiz bir siyaset!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2014, 00:00
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Temiz toplum ve temiz siyasetle hesap vermeye hazır her politikacı, demokrasinin canı, eti ve kemiğidir" dedi. Rotaryenlere konuşan Aslan, İzmir'in genel bütçeden ve yatırımlardan hak ettiği payı alamaması ve olumsuz gidişatın sorumlularının da çok iyi sorgulanması gerektiğini vurgulayarak, tüm İzmir milletvekillerine seslendi: "Bu konuda ciddi ve net bir tavır takınmalıyız."
***
Aslan, İzmir Kordon Rotary Kulübü'nün konuğu oldu. Başkan Prof. Bahar Sezer ve üyelere İzmir'e ve genel siyasete dair değerlendirmelerde bulunan Aslan, özellikle temiz siyaset vurgusu yaptı. 17 Aralık'ta gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında Türkiye'de temiz siyaset ve temiz toplum olgusuna çok daha fazla ihtiyaç duyulur hale gelindiğini belirten Aslan, "Topluma ve bireylere mutluluk aşılayacak olanlar en başta ülkeyi yönetenler ve siyasi aktörlerdir. Artık ihtiyacımız temiz toplum ve temiz siyasettir. Temiz toplum, temiz siyaset, bağımsız yargı ve denetime açık yönetimle hesap vermeye hazır, halkın çıkarlarını ön planda tutan, yetim hakkına tasallut etmeyen, edilmesine izin vermeyen, sadece ve sadece halka ve yaşadığı bölgeye hizmeti amaç edinen her kademedeki politikacı çağdaş, modern ve şeffaf demokrasinin canı, eti ve kemiğidir" dedi.
Demokrasi, özgürlük ve adaletin, ekmek ve su kadar ertelenemez, temel bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Aslan, özgürlük ve adaletin olmadığı bir ülkede yaşanacak pozitif gelişmelerin de bir anlamı olmayacağını dile getirdi.
Aslan'dan son söz:
"Atayol'dan Uçan Tren'e, yeni metro hatlarından İzmir Sağlık Serbest Bölgesi'ne tüm projelerimiz kamuoyunda büyük yankı bulmakla kalmadı, İzmirlilerin projeye olan ilgisini de açığa çıkarttı. Artık İzmir proje üzerine siyaset talep ediyor."

hayattan
Görmeyenlere göz oldular

Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi ile Bahar Lions Kulübü Derneği, görme engellilere beyaz baston dağıttı.
Beyaz baston dağıtımı sonunda Beyazay Şube Başkanı Salih Arıkan "görme engellilerin yaşamında beyaz bastonun önemi" konulu bir konferans verdi.
Arıkan, "Görme engellilerin bağımsızlık ve özgürlük sembolü beyaz bastondur. Görmeyenler beyaz bastonlarıyla her yere rahatlıkla gidip gelebilirler. Ancak öncelikle onu doğru kulanacak bir eğitim almaları gerekir" dedi.
Arıkan daha sonra, bu eğitimleri verecek kişilerin az olduğunu, ancak herkesin deneme yanılma yoluyla beyaz baston kulanmayı Öğrendiğini, yanlış kullanımdan dolayı bir çok kazaların olduğunu ve bir çok görme engellinin çukurlara düşerek, kaldırımdaki ağaçlara çarparak bu işi Öğrendiğini anlattı.
Konferansa katılan görme engelliler ise baston kulanmanın öneminden bahsettiler. Bazı arkadaşlar da beyaz bastonu kullanırken ulaşılabilir olmayan kent yaşamının kendilerine zor anlar yaşattığını anlattılar.
Görme engelliler kazılan çukurların etrafının kapatılmasını istediler ve "Sessiz, araçlara ses verecek bir sistem takılsın, kaldırım işgallerine son verilsin" dediler.

Ev hanımlarının sesi olacak
Bergama Talat Paşa Mahallesi muhtar adayı Şengül Yalçın Ataş, kuracağı "Alo Muhtarlık hattı" ile 24 saat hizmet vereceğini ve özellikle ev ekonomilerine destek olmak isteyen kadınların evlerinde ürettikleri gıda ve el işlerinin satılmasına öncülük edeceğini söylüyor.
Bergama'nın merkezinde bulunan ve her yıl binlerce yabancı turistin gezdiği Talat Paşa mahallesini bir kadın titizliği ile daha cazip hale getireceğini belirten Ataş, "Küçük bir bakkal çalıştırarak bu mahallede yaşayan herkesin ne ihtiyacı ve ne sıkıntısı olduğunu çok iyi biliyorum. Seçildiğim takdirde evlerin sessiz kahramanları ev hanımlarının sesi olmaya çalışacağım. Bir de milyonlarca turistin tarihi Akropolü gezmek için geçtiği mahallemizi örnek bir hale getireceğim" diyor.

küpe
Nasıl, laf lafı açarsa, başarı da başarıyı doğurur.
Goethe

laflama
* Andy Warhol demiş ya "Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacak". Bugünleri görse derdi kesin "Bir gün herkesin ses kaydı internete düşecek, kaçış yok"!
* Ülkemizde önemli bir tehlike de "Hey Lan" tehlikesidir. Bir kendini bilmez her an size hey lannn diye seslenebilir. Al başına belayı!
* İçim çıfıt çarşısı. Gelmişken AVM'ye de uğrayalım yani!
* Herkesi ötekileştirmekte üstümüze yok. Ya bir de, berikileştirdiklerimiz!
* Bu kadar ateşli savunma bazı şeyleri. Gün ola harman ola. Azıcık soluklan hele, ver mola!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA