• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’İşsizliğin çözümü için girişimci desteklenmeli’ ERKİN USMAN

'İşsizliğin çözümü için girişimci desteklenmeli'

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.08.2014, 00:00
İzmir'de esnaf önderi Salahaddin Hünü'nün tam sıfatı şöyle...
"Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkan vekili..."
Bu ilginç kurumun kısa adı da TESKOMB.
Ve, geçtiğimiz haftaki görüşmemizin konusu da "İşsizliğin azalmasında girişimciliğin rolü ne?"
***
Hemen belirtelim, işgücü nüfusu 2014 Nisan itibariyle 28 milyon 773 bin kişi.
İşgücüne katılma oranı ise yüzde 50.7 olarak gerçekleşti.
Herhangibir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı aynı dönem içinde yüzde 34.8 oldu. Bu oran tarım sektöründe yüzde 81.2 iken, tarım dışı sektörlerde yüzde 22.3...
***
Ve, Salahaddin Hünü:
"Bugün Türkiye'nin ve Hükümetin en büyük sorunu işsizliktir. İşsizliğe bir an önce çare bulunması gerekir" diyor ve ekliyor:
"Türkiye'nin yüzde 9 civarında işsizi var. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız iş bulamıyor, işsiz kalıyor. Bu bir kader olmamalı.Bunun için en önemli konu, yatırımların artmasıdır. Yatırım arttıkça istihdam artacak ve işsizlik azalacaktır. Yapılacak öncelikli iş, girişimciliğin desteklenmesi, yatırımcıların teşvik edilmesi ve yeni iş sahalarının açılmasıdır."
* * *
Hünü'ye göre; hükümetlerin temel politikası bu olmalıdır. Girişimciliğe hak ettiği önem verilmeli ve girişimcilik ruhunun teşvik edilmesine öncelik tanınmalıdır. Ülkemizde her geçen gün girişimciye daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.
Ve, Hünü'den son söz:
"Girişimciliğin özendirilmesi, desteklenmesi gerekmektedir. Bunu sağlamak da, başta siyasal iktidarlar olmak üzere sorumluluk hisseden herkese aittir!"

hayattan
Bir basın emekçisi: İşte, Cemtok Derman

Aslen Adanalı ama İzmir'i çok sevdi Cemtok Derman. 1958'lerde başlayan gazetecilik hayatını ısrarla sürdürüyor. Demokrat İzmir'de ün yapmıştı, sonra çeşitli gazetelerde, dergilerde çalıştı, en son Bakırçay havalisindeki yayınlarıyla topluma ışık tuttu. İmkan bulamadığı ve kenarda oturmak zorunda kaldığı zamanlarda bile yılmadı, duvar gazetesi çıkardı yine söyleyeceğini söyledi, nalına mıhına. Herkesle barışık, herkesle dost. Ona yardım tüm gazetecilerin görevi olmalı artık.

küpe
Deha ile huzur bir araya gelemez.
L. Andreyev

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA