• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Narlıdere, tam bir hurdacı kenti oldu ERKİN USMAN

Narlıdere, tam bir hurdacı kenti oldu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.09.2014, 00:00
Narlıdere, kentsel dönüşüm nedeniyle hızla kabuk değiştirdi. Eski evlerin yerine inşa edilen modern yapılarıyla gözde ilçelerimizden biri oldu. Kentsel dönüşüm elbette gerekli ama insan faktörünü göz ardı etmemek gerek. Çok katlı binaları dikerken, sosyal aktivite alanlarını da oluşturmak gerek. Çocukları, gençleri hatta emeklileri de düşünmek gerek.
Narlıdere'de çocukların ve gençlerin spor yapacakları alanlar yok denecek kadar az. Özellikle mini futbol sahası hiç yok. Çocuklar, Ahmet Piriştina Meydanı'nın beton zemininde ya da sokak aralarında top oynuyorlar.
Emeklilerin ve yaşlıların oturup sohbet edecekleri çay bahçeleri düşünülmüyor.
En önemli konu ise hurdacılar!
Narlıdere tam bir hurdacılar sitesine dönüşmüş durumda. Ahmet Haşim ile Çelebi sokakların kesiştiği bölge hurdacılar tarafından işgal edilmiştir. Gece gündüz yaşanan görüntü ve gürültü kirliliğinin yanında, yakılan bakır kabloların etrafa yaydığı zifiri duman çevrede yaşayanların isyanına neden oluyor. Elbette hurdacılar da ekmek parası için çabalıyorlar. Kesinlikle küçümsemiyoruz. Bizim isteğimiz diğer esnaf gibi onların da bir site içinde toplanmasıdır.

hayattan
Deniz Feneri 31 ülkede

Deniz Feneri Derneği, hayırseverlerin kurban vekaletlerini İslami kurallara uygun olarak yerine getiriyor. Yurt içindeki kesimler sırasında Deniz Feneri görevlileri, noter ve veteriner hazır bulunuyor. Yurtdışı kesimler ise dernek görevlileri nezaretinde, İslami usullere uygun olarak ve hijyenik ortamlarda gerçekleştirilmekte.
Kurban etleri ülkemizin dört bir yanındaki dul, yetim ve öksüzler başta olmak üzere, Deniz Feneri tarafından yoksulluğu tespit edilmiş on binlerce aileye ulaştırılıyor.
***
Deniz Feneri bu yıl; Türkiye, Afganistan, Bangladeş, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler/Moro, Gana, Gürcistan, Irak, Kamerun, Kenya, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Tayland-Patani, Uganda, Yemen, Zimbabve'de kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.
Ayrıca Bosna Hersek (400 TL), Filistin (800 TL), Kosova (400 TL), Makedonya (400 TL) ve Suriye'de (640 TL) kurban kesimi yapacak.

kentten

Mavişehir Rotary Ödülleri veriliyor

İzmir Mavişehir Rotary Kulübü bu yıl Tufan Atakişi ve Filiz Otyam'ı Meslek Hizmet Ödülüne layık buldu.
İlk ödül; yayıncı, yazar Tufan Atakişi'nin. Tufan Atakişi yayımcı olarak onlarca kitabın basılmasına katkı vermesinin yanı sıra kesintisiz olarak 19 yıldır İzmir İzmir, 9 yıldır Karşıyaka Karşıyaka kent kültürü dergilerini çıkarmaktadır.
Diğer ödül sahibi Filiz Otyam ise 35 yıla yakın fotoğraf ve döküm sanatına katkılarından dolayı ödüle layık görüldü.
Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Mert Rüstem, ödüllerin 18 Eylül'de Bayraklı Tower'da özel bir törenle verileceğini söyledi.

küpe

En güzel savaş insanın kendi nefis ve ihtiraslarına karşı giriştiği mücadeledir.
Balzac

fıkra
Emirin atı

Zalim bir Arap emirinin çok sevdiği atı ölmüş, korkudan kimse bu durumu Emir'e bildirememişti. Nihayet veteriner bu işi üzerine aldı.
"Emirim sizin şu sevgili atınız var ya"
"Eeee, ne olmuş?"
"İşte ona bu günlerde bir hal oldu. Ne yiyor, ne yürüyor, ne işitiyor, ne de görüyor."
"Ulan, at öldü desene..."
"Siz dediniz ya, benim söylememe hacet kalmadı efendim."

laflama
* Hatasız DUL olmaz!
* Sabreden derviş... Lotodan köşeyi dönmüş!
* Hatuna "Madamın hasısın" dedim. "Ben daha evlenmedim" diye tokadı yedim!
* Tut ki karnım acıktı, pizza söyledik. Cüzdanı düşürmüşüz. Sıkıysa gülümse!
* Aşk tesadüfleri sever. Ve şişkin bir cüzdanı!
* Ölüm Allahın emri. İş kazaları olmasaydı!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA