• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaf Kaf’a bir uyarı: Dikkat, tren kaçıyor ERKİN USMAN

Kaf Kaf'a bir uyarı: Dikkat, tren kaçıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.10.2014, 00:00
Karşıyaka'da Cihan Büyükoral yönetiminin Asbaşkanı Ali Erten, yeşil-kırmızılı kulübün şimdiki stadın yerine yapılacak 15 bin kişilik stattan vazgeçmesiyle büyük hata işleyeceğini savunuyor.
Erten, KSK yönetimini stat konusunda bir türlü net bir tavır ve kararlı bir duruş belirleyemediği, projenin yeterince arkasında duramadığı için eleştiriyor.
* * *
Açılan davalarda, yasal hakkı olduğu halde kulüp menfaatleri doğrultusunda resmi müdahil olmamakla suçluyor.
Erten, "Bunlar zaten yeteri kadar sorun iken, üstüne yeni ve alternatif yer arayışları, bununla ilgili yeni pazarlıklar ve görüşmeler yapıldığı, duyum olmaktan çıkıp artık resmi ağızdan duyurulmaktadır. Bu arayışların, ihalesi ve yer teslimi yapılıp ruhsat aşamasına gelmiş, Karşıyakalıların çok büyük bir kesiminin kabul ve onayını almış, parası, ödeneği hazır bir yatırım varken her şeyin başa döndürülmesi ve belirsizliğe itilmesi risklerini taşıdığı konusunda hemfikir olmalıyız" diyor.
***
Erten, yeni bir arayışın KSK'yi en az 100 yıl geriye atacağını, işin akibetinin ne olacağının da bilinmediğini ekliyor. Biz de soruyoruz: "Gerçekten 15 bin kişilik stattan vazgeçtiniz mi? Vasgeçtiyseniz nereye yapacaksınız, ne zaman?

kentten
Şiir gibi insan: Erkan Velioğlu

Altınordu'nun sembol topçusu, yıllarca kaptanlığını yapmıştır Erkan Velioğlu.. İzmir'e, Ege'ye futbolcu ve çalıştırıcı olarak 40 yılını vermiştir.. Parasını, sevgisini, sofrasını dostları ile paylaşmayı en iyi o bilmiştir. Topçunun da taraftarın da komşusunun da sevgilisi olabilmiş 'Canoğlu Can'dır. Yiğit, mert, sevdalı, vefalı Karadenizlidir Erkan Hoca..
73 yaşında, hala -üzerinde fotoğrafta gördüğünüz gibi- Altınordu formasını 'kuşanmaktan' son derece keyif alan 'sıkı' gönüldaştır.
* * *
Çok 'renkli' bir yaşama sahiptir. Espri makinesidir.
Kendisini Özdere'deki evinde ziyaret eden Göztepeli Bombacı Halil (Kiraz), Bülent Buda, takım arkadaşı Hikmet Orhunbilge ve gazeteci-yazar Atilla Köprülüoğlu'na bir çırpıda anlattıklarına bir bakın:
"Başbakan olsun(!) diye 9 yaşında İstanbul'a gönderildim ama futbolcu oldum. İstanbul Erkek Liseli'yimdir. Yeraltı dünyasından Dündar Kılıç; dayımdır. Kabadayıların dünyasını, raconu bilirim. Yılmaz Güney-Nebahat Çehre aşkına -birinci derece- tanıklık ettim. 16 yıl top oynadım. Çıkmadığım maç sayısı sadece 4'tür. Liglerde Lefter'den sonra en çok maç oynayanımdır."
İlginçtir; İzmir'in, Anadolu'nun topçuları, İstanbul'a transfer düşlerken, Karagümrük'ten Altınordu'yu seçmiştir. 'Futbolun Bilgesi' karşılıklı oynadığı Bülent Buda; "İstanbul'dan gelip, İzmirli olabilendir Erkan Abi" der...
16 Mayıs 1981'de, İngiliz Guardian Gazetesi'ne göre, dünyada en kalabalık seyircinin (Atatürk Stadı-80 bin kişi) izlediği Karşıyaka maçında, bir hafta sonra şampiyon olacak Göztepe'nin başında çıkmıştır Erkan Velioğlu..
Milli formayı da kuşanmış 'Bir Güzel Adamdır' taçsız kral Metin Oktay'ın ifadesiyle... 'Şiir' gibi top oynamış, 'Şiir okuyarak' arkadaşlarını soyunma odasında motive etmiş, çalıştırıcılığında da futbolcularını...
Nazım'ın şu dizelerini de çok sever:
"Biz Başka Severdik/ O Sebepten (Altınordu'dan) Başka Sevemedik"

küpe

Cesaret tehlike karşısında akıl ve zekanın kullanılmasıdır.
Eflatun

günün fıkrası

Cimrinin böylesi

İki kişi bir olmuş, arkadaşlarından birinin para hırsından konuşuyorlardı.
İlkin biri:
"O mu? Meteliğe kurşun atar" dedi.
Diğeri değiştirdi:
"Hayır, hayır!.. Kurşun değil, göbek atar."

laflama
* Bir çift KELAM etmesini bilmeyenler, sosyal medyada KALEM oynatıyorlar be!
* Ülke değil sanki YOL GEÇEN HANI. Posta koymaya kalkarken güldürürsün kendine CİHANI...
* Evet Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi, "Yurtta Barış, Dünyada Barış" ama Sosyal Medyada azıcık EDEP yahu!
* Felekten bir gece çaldım. Sabah uyanınca, felekten çaldığım gecenin faturasını düşündükçe gündüzüm karardı be!
* Her nefis, klavye başında zaman öldürmeyi bir gün tadacaktır...
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA