• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’Avukatlık, piyasa mesleği olmayacak’ ERKİN USMAN

'Avukatlık, piyasa mesleği olmayacak'

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.10.2014, 00:00
Bu görüşün sahibi, bugünkü kongrede Baro Başkanlığı'na talip olan Aydın Özcan.
O genç bir avukat ve bugün de, İzmir Barosu'nun 2014 yılı Olağan Genel Kurulu'nda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun Başkan adayı.
Aydın Özcan, Baro'daki Cumhuriyetçiler Grubu'nun ortak kararı ile 'tek aday olarak' gösterilmiş olmaktan memnun.
"Tüm meslekdaşlarıma teşekkür ediyorum" dedikten sonra sorularımıza verdiği yanıtlar madde madde özetle şöyle:
* Ülkemizin bölünmez bütünlüğü tehdit altında.
* Cumhuriyet devriminin kazanımları tek tek elimezden alınmaya çalışılmaktadır.
* Atatürk ilke ve devrimleri yok sayılmak istenmektedir.
* Hukukun ve yargının siyasallaştırıldığı, bir ortamda ülke sorunları ile meslek sorunlarımız iç içe geçmiş durumdadır.
* Siyasal iktidarın meslek örgütlerini susturmak, etkisizleştirmek amacı ile hazırlamış olduğu Avukatlık Yasa Tasarısı, önümüzdeki en önemli gündem maddelerinden biridir.
* Mesleğimizin kamu niteliği kaldırılıp, piyasa mesleği haline getirilmesine izin vermeyeceğiz.
* Savunma mesleği olan avukatlık, yargının temel unsuru olup, meslekdaşlarımızla birlikte sonuna kadar sahip çıkacağız.
* Meslek tekelimizin elimizden alındığı bu koşullarda, sigortalı çalışan ve mesleğe yeni başlayan avukatlarımızın sorunlarını çözeceğiz."
***
Şimdilik sergilediğim bu iddialı görüşleri savunan Aydın Özcan, 1968 yılında Dedeağaç'ta dünyaya geldi. İlkokulu Batı Trakya'daki Türk Azınlık Okulu olan Kösemescit'te tamamladı. Bunu, Karabağlar Lisesi'ndeki öğrenimi izledi.
1987'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giriş yaptı. 1991'de mezun oldu.
Aydın Özcan 1993 yılından bu yana, İzmir Barosu'na kayıtlı olarak serebest avukatlık yapmaktadır.
2008-2010 yıllarında İzmir Barosu yönetim kurulu üyeliği ve Baro Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aynı yıllar arasında,İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Çocuk Hakları Komisyonu ve İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, İzmir Barosu CMK Komisyonu üyeliklerinde bulundu.
İzmir Rumeli ve Balkan Dernekleri Kurucu Platform Başkanlığı yaptı. 2002 yılından bu yana Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Aydın Özcan, halen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Maliye Ana Bilim Dalı Vergi Hukuku Programı'nda yüksek lisans yapmaktadır.
Aydın Özcan yunanca biliyor evli ve iki çocuk babası.
***
Aydın Özcan, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun yönetimde olduğu dönemlerde ürettiği proje hizmetlerin bütün meslekdaşları tarafından bilindiğini vurguluyor ve devam ediyor:
"Ne yazık ki, Cumhuriyetçi Grup yönetimden ayrıldıktan sonra gelen yönetimler yeni proje ve hizmetler üretememişlerdir. Biz Cumhuriyetçi Avukatlar olarak 2010 yılında ara verdiğimiz proje hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Biz katılımcılıktan, birlikten, katlımcı demokrasiden, hukukun üstünlüğünden yanayız. Ben değil, biz olursak kazanırız. Ötekileştirmeye karşıyız. Herkese aynı mesafedeyiz. Birlikte üretmek, birlikte yönetmek için adayız. Şeffaf ve katılımcı bir Baro için hep birlikte el ele çalışmaya devam edeceğiz ve hep birlikte başaracağız."

pazar neşesi

Kadın haklı

Operatörünün yanlış bir hareketi yüzünden vinç zincirlerine bağlı bulunan kocaman ve köklerinden sökülmüş ağaç birden kopar ve yol üzerinde harekete hazır bekleyen otomobilin kenarına çarpar.
Otomobilden bir hanım sürücü hışımla dışarı fırlar ve bağırır:
"Benimle birlikte gelmeli ve bu olayı kocama anlatmalısınız."
Kadın yatıştırılmaya ve vinç sahibi şirketin gerekli sigorta ödemesini yapmaya hazır olduğunu anlatmaya çalışır ama hanım sürücü ısrar eder:
"Olmaz... Her şeyden önce, kocamın karşısına bu kez benim edğil, ağacın bana çarptığını doğrulayacak bir tanık götürmeliyim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA