• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Ağustos ayı gelse de kurtulsak!

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.07.2010, 00:00
Dün televizyonda Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u izliyorum. Hayretler içerisinde kaldım dinlerken. Belli ki devlet ciddiyetini, görev sınırlarını, alt-üst ilişkilerini filan bir tarafa koymaya karar vermiş. "Zaten gidiyorum, emekliliğimde arkadaşlar yanında başımı dik tutacağım şeyler yapayım ve söyleyeyim" telaşıyla, aslında tam bir ciddiyetsizlik sergiledi. Adını doğru koyalım, açıkça suç işledi. Anayasa'nın 138. maddesini defalarca ihlal etti.
Halen sürmekte olan mahkemelere doğrudan müdahale etti. Bir demokratik ülkede olabilecek en korkunç şey oldu dün. Silahlı bürokrasinin başındaki kişi, üzerinde üniforma ve omzunda apoletlerle yargıyı tehdit etti. Bununla yetinmedi, Ergenekon davasında ortaya çıkan onca belge, bilgi, silah, darbe planı ve karargah menşeli suç kanıtlarıyla ilgili olarak hiç yokmuş gibi davranarak milletle alay etti.
Bir siyasetçi gibi yorumlar yaptı. Ben Orgeneral İlker Başbuğ için her zaman iyi düşünceler beslemeye kendini zorlamış biriyim. Bir ara, "Başbuğ'un kıymetini bilmeliyiz" diye yazdığımı bile hatırlıyorum. Ama hayır, yanıldım, komutanlık devrinde ordu için tek bir pırıltılı iş yapmadan, arkasından iyi izler bırakmadan emekli olup giden bir komutan olarak anılacak İlker Başbuğ. Bu komutan hakkında daha söylenecek çok şey var da; şimdi sırası değil. Neyse ki, 30 Ağustos geldi, kurtuluyoruz.

Böyle bir Türk subayı olabilir mi?
Çocuklarına, "Türkiye Araplaşıyor, adım başı cami oluyor, ezan sesinden uyuyamayacaksınız. Türkiye'yi hemen terk edin" vasiyetinin ardından, dün de Türk halkına, Türk halkının manevi değerlerine, başörtüsüne, kurban ibadetine saldırdığı görülen bir ses kaydı internete düştü. Ses kaydının Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Başkanı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz'e ait olduğu belirtildi.
Şu ana kadar da bu kayıt yalanlanmadı. Ak Parti'ye oy veren yüzde 46'lık kesime "aptal bunlar, salak bunlar" diye hakaretler yağdırıyordu kasette. Dailymotion.com adlı video paylaşım sitesinde yayına konulan ses kaydında, Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Başkanı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz olduğu iddia edilen kişi şunları söylüyor:
"Foça olağanüstü bir yer. Çok Atatürkçü, cumhuriyetçi. Halkı çok güzel, yani halkı CHP kökenli. Türbanlı göremiyorsunuz, çarşaflı türbanlı insan yok. Kurban kafalarını asacağız çam ağaçlarının üstüne. Ne biçim adettir ya. Kurban Bayramı'na artık ihtiyaç var mı bu dönemde? Böyle kıroluk mu olur? Dünya tarihini incele, dini fanatizm ve dogmayı kullananlar tek şeyden anlamış abi. Devrimler ve güçten başka bir b..'la olmaz bu. Değer ve inanç senin sistemine rakip oluyorsa, ne yapacaksın? Bunun hesaplaşması güçle olur, başka bir şeyle olmaz. Laik, sosyal, hukuk devletimiz sonsuza dek inşallah... Bizim bayramımız da bu. Arap'ın bayramını bayram kabul etmiyorum abi. Bizim bayramımız budur. Şimdi bu Türk halkı öyle karaktersiz ki, kandil oldu mu bin tane mesaj; sana da geliyordur herhalde. Onların hiçbirine ben cevap bile yazmıyorum. Onların hepsinin ismi var."
Şehitleri kalbimize gömdüğümüz şu günlerde Bahriyelilere soruyorum: Bu lafları söyleyen bir Türk subayı olabilir mi? Bahriyeli bu mudur? Kim yetiştirdi bunları? Nerden geldi bunlar? Kimin adamı bu kötü ağzın sahibi? Herkes otursun bir düşünsün!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA