• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

MHP şimdi nerede ve ne yapmalı?

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2011, 00:00
MHP'de yaşanan gelişmeleri kısaca özetleyelim: Soyu sopu belli olmayan ve belli ki yurtdışından işletilen bir internet sitesi, MHP milletvekillerinin seks kasetleri olduğunu belirtti ve ikisini yayınladı. Bahçeli, kasetleri yayınlanan iki genel başkan yardımcısının istifasını istedi. MHP tabanı bu olayla birlikte şöyle bir sarsıldı. Çünkü, MHP muhafazakar değerler üzerine oturmuş bir partiydi ve tabanın böyle bir olayı hazmedebilmesi hayli zordu.
Bu sarsıntı sürerken ikinci kaset skandalı geldi. Bahçeli aynı şekilde kendisine çok yakın bu insanların da istifasını istedi. Ardından iş bir şantaja dönüşmüştü. Şantajcılar 6 MHP yöneticisinin daha istifasını istiyorlardı. MHP lideri Bahçeli, bu berbat duruma daha fazla dayanamadı ve, "İstediğinizi yapın, kimsenin istifasını istemeyeceğim" dedi. Bu davranışı genel kamuoyunda belirli bir destek de buldu. Bu arada sanki milli vicdan harekete geçti ve MHP'ye sahip çıktı.
MHP'nin oyunun iki puan arttığı ciddi araştırmalar ortaya koydu. 12 Haziran seçimlerine doğru böyle yol alırken, dün MHP'nin içine yeniden çok tahripkar bir bomba düştü. Yine kasetler gelmeye başladı sonsuz sanal alemden. Ardından Devlet Bahçeli'nin çaresizliği ve diğer altı genel başkan yardımcısının istifası.
***
Başına bu kaset işleri gelen insanların birçoğunu tanırım. Eminim yaptıklarından çok pişmanlardır. Özellikle son istifalardaki insani refleksleri anlamak lazım. Devlet Bey istifa etmemelerini istediği halde hepsi istifa ettiler. Çünkü hepsi eş ve babaydı ve birinci görevlerinin ailelerini ve çocuklarını korumak olduğunu biliyorlardı. Aileleri için siyasi hayatlarına son verdiler. İsteseler istifa etmezler ve hatta milletvekili de seçilirlerdi. Ama sergiledikleri zaafların çok üstünde insani duyarlılıkları devreye girmiştir. Doğrusu onların bu davranışlarına şu an da büyük sempati duyuyorum. Olayın bir de siyasi boyutu var tabii.
MHP için devreye sokulan şantaj görevini tamamlamış, alacağını almış, yapacağını yapmış ve bitmiştir. Bu hamle doğrudan Devlet Bahçeli için yapılmış bir hamleydi ve hedefi vurdu. MHP'de yaşananları ve bu 10 istifayı Devlet Bahçeli'nin siyasi hayatının sonu olarak okuyabilirsiniz. Devlet Bey, kadro seçmedeki başarısızlığının bedelini seçimden hemen sonra, muhtemelen siyasi hayatını noktalayarak ödeyecektir.
***
Peki, şu anda yapacak başka bir şey var mı? Aslında var: Ben Devlet Bahçeli'nin yerinde olsam hemen bugün istifa ederim ve, "MHP'yi millete emanet ediyorum" açıklamasını yaparım. TBMM Başkan Vekili Dr. Meral Akşener'i de genel başkan vekili olarak yerime bırakırım. Meral Akşener'in o sıcak, cana yakın kadın rüzgarı MHP'ye seçimlerde beklemediği bir çekicilik kazandırabilir.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA