• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Kıyametin cazibesi

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.12.2012, 00:00
Haftalardır bizim Yazı İşleri ve haber merkeziyle tartışıyoruz; 21 Aralık yani bugün kopacak Kıyamet ile ilgili! Ben, baştan beri bu garip şehir efsanesine (gerçi buna dünya efsanesi demek daha doğru) ne kadar mesafeliysem; bizimkileri bir türlü ikna edemedim. Aylar önce ilk kez Yeni Asır vermişti haberi ama, biz haberin hep Şirince ve Türkiye'nin reklamı açısından bakmayı yeğledik. Ama, diğerlerinin konuyu işleyişine bakınca; "Asıl kıyamet galiba Şirince'de kopacak" noktasına geldik. Neyse; konunun bilimsel tarafıyla ilgili bilim adamları yeterince bilgi verdiler ve bizim haber sayfalarımızda da okuyabilirsiniz. Sevgili Öcal Uluç ağabeyim de, yıllardır Maya kavmiyle ilgili araştırmalarından yola çıkarak iki önemli analiz yazısı yazdı. Dünkü Sabah'ta Sevgili Haşmet Babaoğlu'nun yazısı ise; tam da durumu anlatan duruluktaydı; "İnsan öyle bir varlık ki; imanı çoğu zaman zayıf ve kırılgan fakat inanma şehveti ise ölümsüzlük arzusuyla arsız bir arayışa dayanıyor. Çünkü; iman teslimiyet ve ölümle barışmak demek. İnanma şehveti ise; ölümsüzlük arzusuyla arsız bir arayışa dayanıyor." Benzer bir "inanma şehvetini" 31 Aralık için de hatırlatmış Haşmet; "1582'de Papa XIII. Gregory'nin masa başında oluşturduğu (Hz. İsa'nın doğumuyla falan ilgisi yok) miladi takvime uyarak insanların 31 Aralık'ı 1 Ocak sabahına bağlayan gece yaşadığı çılgınlık yetmezmiş gibi..."
Neyse; benim 21 Aralık hurafeleriyle ilgili önemsediğim iki açı var; bu haberler sayesinde Şirince ve İzmir ile Türkiye'nin parasal karşılığı olamayacak kadar büyük bir reklamının olması ve bugün Şirince'de yaşanabilecek her tür olumsuz olaya karşılık emniyet, itfaiye, zabıta vb. devletin her tür tedbiri alması. Kıyametimiz kısmete dönsün...

Kentsel dönüşüm markası
Ege Koop ve Başkanı Hüseyin Aslan yine yaptı yapacağını ve İzmir ve Ege'deki Kentsel Dönüşümde en önemli marka olma iddiasını Ankara'ya da taşıdı. Hükümetin pilot bölge olarak belirlediği İzmir, bu konuda sadece şehircilik anlamında değil birinci derecede deprem bölgesi olma dolayısıyla can güvenliği olarak da Kentsel Dönüşümü sahiplenmeli. Bugüne kadar İzmir'de 11 ilçede gerçekleştirdiği kooperatiflerle kentsel dönüşümün örneğini veren Ege Koop, Ankara'da bu konuda en yetkin isimlerin katıldığı panelde deneyimlerini paylaştı. Halkın dikkatinin çekilmesi ve bilinçlenmesi, kamu veya özel tüm ilgili ve yetkililerin süreçle ilgili takibi için önemsiyorum bu tür girişimleri.

Lokomotif sektörler

Bugün sizlere artık bir Yeni Asır klasiği olan yılsonu Ekonomi ekimizi; Lokomotif Sektörler başlığıyla sunuyoruz. Toplam 52 sayfalık ekimizde; Türkiye'nin aydınlık yüzü İzmir'in son yıllarda artan yatırımlarla yaşadığı değişimi anlatmaya çalıştık. Bir yandan sayıları giderek artan üniversiteler kentimizi bir bilim cazibesi haline getirirken, EXPO 2020 adaylığı ile hız kazanan sağlık teması ve yatırımları, kentsel dönüşümün pilot bölgelerinden olan İzmir'in yapı sektörünün de gözdesi haline gelmesi bu değişimin en belirgin göstergeleri. İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Arkas gibi 100 yılı devirmiş büyük kurum ve şirketler ile EBSO, Enriko Aliberti, Yaşar Holding, İnci Holding, Alkim gibi yarım asrı aşan firmalar ve Pehlivanoğlu, İDÇ, Ege Koop, Orkide gibi 50 yıla yaklaşan geçmişiyle kurumsallaşmada kendini ispatlamış markaların hikayelerini, yaratıcılarının ifadeleriyle okuyabileceğiz bir çalışma sizlere sunuyoruz. İnşaattan otomotive, sağlıktan tekstile, endüstri firmalarından lojistik ve eğitime kadar çok geniş bir yelpazeden örneklerin hazırlanmasında başta reklam servisindeki tüm arkadaşlarım olmak üzere, işin editöryel kısmını hazırlayan yazı işleri ekibimize, kütüphanelerimizde özel bir yer tutacak bu eki bizlerle buluşturdukları için teşekkür ederim.

Yemek Zirvesi

Geçen Cumartesi Yeni Asır tv için de çok özel bir gündü. 4. Ege Mutfak Zirvemiz de artık klasikleşti ve her yıl biraz daha büyüyen bir katılım ve ilgiyle bizleri mutlu ediyor. İZFAŞ ve İzmir Lokantacılar Birliği ile Genciz Fuarcılık başta olmak üzere bu büyük organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan Konak, Buca, Çiğli, Bornova, Karşıyaka, Bayraklı, Seferihisar, Ödemiş, Akhisar ve Aydın Belediyeleri'ne kurumsal olarak, katılımcı tüm firmalar ile yarışmacılarımıza ve çağın sorunu Obezite ile ilgili panelimizde bizleri aydınlatan tüm uzmanlarımıza teşekkür etmek isterim. Ayrıca; yine reklam servisimiz ve tüm gün renkli görüntülerle canlı yayını gerçekleştiren yapım ve yayın ekibimize de ayrıca teşekkür etmek isterim.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA