• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Otistik çocuklarımız için

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2012, 00:00
Bir öğlen üzeri gelen telefonda o her zamanki müşfik sesiyle yaptı davetini Burhan Özfatura; "Senin çocuklar konusundaki hassasiyetini biliyorum. Özellikle otistik çocuklarımızın okul ve eğitim ile ailelerini doğru yönlendirmek ve yardımcı olabilmek üzere bir vakıf kuruyoruz. Bu vakfın kuruluşunda ve içinde olmanı istiyorum" sözleri yetti de arttı bile benim için. Anadolu Otizm Vakfı'nın Başkanı olarak Burhan Bey ile birlikte mütevelli heyetinde Bakanından, Belediye Başkanından Valiye, kentin önde gelen tüm isimleri ile birlikte yerimi almaktan gurur duydum. Vakfın kuruluşundan kısa bir süre sonra da, hayırseverlikleriyle de bilinen iki önemli işadamı Mesut Sancak ve Rıza Akça ile birlikte, şaka yoluyla başlayan sohbetimizin sonunda; başta Vali bey olmak üzere Başkan Kocaoğlu ve işadamları ile birlikte Anadolu Otizm Vakfı'na 400 bin TL'nin toplandığı Yeni Asır Tavla Turnuvası'nda unutamayacağım bir işe imza atılmıştı.
Otizm Vakfı'nın ilk harcıydı aynı zamanda bu 400 bin TL. Ama yetmiyordu, kamu yararına vakıf sayılması için daha fazla gelirinin ve mal varlığının olması gerekiyordu. İşte bu noktada da; Egekoop Başkanı Hüseyin Aslan girdi devreye. Güzelbahçe'deki 4 bin 738 metrekare büyüklüğünde ve 2 buçuk milyon TL değerindeki arsasını gözünü kırpmadan, vakfa bağışladı. Böylelikle, Vakfa bundan sonra yapılacak bağışların da önünü açacak sürecin de önü açıldı. Şimdi iş; Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak kararla, otistik çocuklarımız için yapılacak her tür hizmet ve destek de hızlanacak.

Kahramanlar

Ama, bundan önce bugün bir başka güzel açılışa tanıklık edeceğiz. En başından bu yana Anadolu Otizm Vakfı'nın abisi, hamisi ve herşeyi konumunda olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yapacak bu önemli açılışı. Güzelbahçe Belediye'sinin tahsis ettiği eski belediye binasına, hayırsever işadamı Rıza Akça'nın yenilediği Nermin-Osman Akça Otizm Eğitim Merkezi açılıyor ve burada 40 çocuğumuz anaokulda eğitimlerine başlayabilecekler. Yine, burada eğitim görecek çocuklarımıza bir güzel el de; Kadın Meclis Üyeleri Derneği'nden (KAMED) geldi ve Şubat ayında düzenlenecek bir etkinlikte toplanacak paralarla, bu çocuklarımıza burs verilecek.
Buraya isimlerini tek tek yazamıyorum ama; el ele, gönül gönüle sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz bu özel çocuklarımıza. Bizim dinimiz de, terbiyemiz de bunu emrediyor. Sadece İzmir'de 5 binden fazla otistik çocuğumuz var. Türkiye genelinde bu sayının 120 binden fazla olduğu düşünülüyor. Bu çocuklar, doğru yaşta doğru şekilde eğitildikleri takdirde yaşıtlarından hiç de farkları olmadan yaşamlarını sürdürebiliyorlar. Herşeyi devletten bekleyemeyiz. Benim başıma gelmedi, bana ne diyemeyiz. Bugün Bakan Yıldırım'ın açacağı okul ve Egekoop'un bağışladığı arsa için atacağı imzanın bir milad olacağını düşünüyorum. Çünkü; bizzat Bakan Yıldırım'ın takibiyle Bakanlar Kurulu'ndan en kısa sürede çıkacağına inandığım kamu yararına vakıf kararının ardından; bu arsa üzerine 700'den fazla çocuğumuzun eğitim görebileceği bir kampüsün yapımında sıra. Herkes, küçük-büyük demeksizin kendince katkı koymalı. Var mısınız katkıya?

Engelsiz balo
CHP İzmir İl Başkanlığı'nı bugün düzenleyeceği çok özel bir etkinlik için kutluyorum. Yeni Yıl için düzenleyecekleri baloyu; "Engelsiz Balo" adıyla 2 binden fazla engelli ve ailelerinin katılımıyla yapacaklar. Bugün saat 14'de Fuar 4 No'lu Hol'de, yeni yılı engelli kardeşlerimizle karşılamaya var mısınız peki?

Genç KAGİDER sırları
Günün bir başka güzel haberi de kadınlar ve gençlerden. Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) bir yıldır sürdürdüğü ve Türkiye'nin 10 ilinde üniversiteli gençlerle, kendi alanında başarılı olmuş girişimci insanları bir araya getirdiği "Genç KAGİDER" buluşması dün Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Buca'daki kampusündeydi. KAGİDER Yönetim Kurulu üyesi Münteha Adalı'nın moderatörlüğünde; İK şirketi sahibi Derya Türkkonmaz, Sahibinden. com şirketi CEO'su Burak Ertaş, Haberci-Sunucu Defne Samyeli ve Liyakat Başkanı Berkay Eskinazi'nin konuşmacı olduğu buluşmada, üniversiteli gençleri de kutlamak isterim. Ne Cem Yılmaz ne Ata Demirer; adeta harika bir stand-up kıvamında hem eğlendiren hem bilgilendirip aydınlatan 3 saatlik bir gösteri sundular panelistler. Özellikle Berkay Eskinazi ve Defne Samyeli'nin anlattıkları, içlerinde nasıl bir cevher barındırdıklarınıda ortaya çıkarttı. Kendi yaşamlarından kesitler sunarak, gençlerin yollarını aydınlattılar. İşte ortaya çıkan basit ama çok derin ipuçları: Karnınızda kelebekler uçuran, hayalini kurduğunuz meslek ne ise o işi yapın. Çok ama çok çalışın. Dünyaya açık olun, ilgili ve bilgili olun, farkınız olsun. Bir konuda mutlaka uzmanlaşın. Ne yaparsanız yapın, tutkuyla yapın. Tutkuyla yapılan herşey mutlaka mutlu eder, unutmayın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA