• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Ege'nin Lider Kadınları

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.03.2014, 00:00
Gelenekselleşmek güzeldir. Devamlılığı ve beklentiyi getirir beraberinde. Bizim de Yeni Asır olarak son 6 yıldır artık gelenekselleşen Kadınlar Günü Buluşmamız yine muhteşem oldu. İzmir'in, Aydın'ın, Manisa'nın, Denizli'nin, Muğla'nın lider kadınlarını ağırladık 6'ncı Kez Mövenpick otelde. Siyasetçisinden sivil toplum temsilcisine, işkadınlarından özel ve kamu sektörünün lider kadınları olarak yine çok güçlü mesajlar içeren bir fotoğraf verdik, mesajlar verdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın da katıldığı Güçlü Kadınlar Buluşmamızdaki tüm kadınlar, kendi alanında rol-model olmuş ve olmaya da devam edecek isimlerdi. İzmir'den Işılay Saygın, İlknur Denizli, Ayşe Akın, Semra Aksakal Kayacan, Özgün Utku, Özen Kızılırmak, Zekiye Seda Sönmez, Serap Önkol Öktem, Aydın'dan Şefika Çoban, Demet Pilevneli, Seval Pekgüzel, Denizli'den Nurten Karakuş, Manisa'dan Süheyla Sürücüoğlu, Nuray Çevirmeci, Muğla'dan Yelda Erol Gökcan aklıma ilk geliverenler. Burada isimlerini tek tek yazmama imkan yok, haber sayfalarımızda zaten göreceksiniz ama Modanın duayeni Zuhal Yorgancıoğlu'nu, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Aysel Öztezel, Berkay Eskinazi, Işın Yılmaz, Betül Elmasoğlu, Zeliha Toprak, Aynur Tartan, Aylin Süphandağlı, Pakize Sükan, Ayçe Dikmen, Engin Demir, Tülay Yazgan, Şafak Özpoyraz ve daha isimlerini sayamadığım benim lider kadınlarım.
Ege'nin tüm illerinden kalkıp İzmir'de buluşmaya gelmenin mesajı şudur dostlar;
Biz başarmış lider kadınlar, birlikte olmaya ve birbirimizden güç almaya ve birbirimize güç vermeye devam edeceğiz. 170 Lider Kadının bir ağızdan bunu söylemesi önemlidir. Çünkü; o sesi duymamak olmaz. Duymamazlıktan gelme şansınız kalmamıştır.
Tek yürek, tek mesaj
Üç hafta sonra bir yerel seçim var ve bu seçimlerde hem belediye başkanlığına hem belediye meclis üyeliklerine aday olmuş kadın sayısı belki bir önceki yıldan iyi ama asla yeterli değil. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların enerjisi, birikiminin ekonomiden, siyasetten ve toplumun her alanından eksik kalması, faydalanılmaması demek; potansiyelin yüzde 50'sinin kullanılmaması demektir. Yeni Asır'ın Geleneksel Kadın Buluşması'nda bu mesajın altı kalın kalın çizildi. Başta genel başkanlar olmak üzere, siyasette söz sahibi tüm erkeklere idi bu mesaj. İstemeden alınmayacağını, mücadele etmeden kazanılmayacağını anladı artık kadınlar. Başarı; her ne hikmetse, erkeklerin doğal özelliği gibi algılanır; kadınların başarısı ise ikincildir. Yani; yetersizliği kanıtlanana dek her erkek ehildir; ehliyetini kanıtlayana dek her kadın yetersizdir! İşte bu ezber bozuluyor artık. Sadece Türkiye'de değil, medeniyetin beşiği ABD'de bile durum çok da farklı değil aslında. Son seçimlerde ABD Senatosu'nun yüzde 25'i kadınlardan oluştu diye; erkeklerin yönettiği gazeteler ne başlık attı biliyor musunuz? "Kadınlar Senatoyu ele geçirdi!!"
Sözün özü dostlar; son sözümüz hem kadınlara hem erkeklere; başarılı ve güçlüyüz diye neredeyse "özür dilememizi" bekleyenlere aynı zamanda; Biz kadınız. Biz güçlüyüz ve lideriz. Atandığımız ve kazandığımız makamlar ve başarı bize bir lütuf değildir, çünkü hak ettik. Ama daha fazlasını hak ettiğimiz de kesin. İşte Yeni Asır'ın 6'ncı Geleneksel Güçlü Kadınlar Buluşmasında seslendirilen ortak mesaj buydu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA