• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Colin Firth

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2011, 00:00
Oscar töreninde yine sürpriz olmadı ve beklenen isimler ödül aldı. "En İyi Erkek Oyuncu" Oscar'ını ünlü İngiliz oyuncu Colin Firth aldı. Kimdir Colin Firth? Rengarenk Kırmızı için editörlerimizden Leyla Vural Volkan bir yazı yazdı ama son anda yazıyı çıkarmak zorunda kaldık. Colin Firth ödül alınca ben de yazıyı köşeme taşıyayım dedim.
Dünya edebiyatı tarihinde Jane Austen'in "Aşk ve Gurur" romanı kadar daha romantik bir kitap yoktur. İngiliz kadınları başta, kitapsever tüm kadınlar arasında keyifle okunan romandaki erkek kahraman, zengin, yakışıklı, güçlü ve aynı zamanda adil bir erkektir. Kadın kahraman ise, erkeğin davranış ve konuşmalarına önem veren, zekası öne çıkan aynı zamanda güzel bir kadındır.

MARC DARCY
Romanda yaşanan başka aşkların ve ilişkilerin esas aşka sekte vurması ile roman gelişir ama sonu istediğimiz gibi biter. Tüm kadınların hayran olduğu romandaki bu ideal erkeğin adı Marc Darcy'dir. BBC bu romanın dizisini yapar. Marc Darcy rolünü Colin Firth oynar. Bu rolle bütünleşir, tüm İngiliz kadınların sevgilisi olur.
Bu arada İngiliz gazeteci Helen Fielding'in kitabı "Bridget Jones'un Günlüğü" adlı kitabı beyazperdeye uyarlanır. Fielding bu kitabında Bridget Jones'un ideal sevgilisine her kadının ideal erkeği Marc Darcy'nin adını verir. Karakterini de ona uyarlar.. Peki bu filmde kim oynayacaktır? Colin Firth'e giderler ve Marc Darcy rolünü teklif ederler. "Uzun süre düşündüm, doğru olur mu diye.. Ben Jane Austen'in Marc Darcy'siyim... Helen Fielding'in Marc Darcy'si nasıl karşılanır?" diye tereddüt eder, Colin Firth.

ZORAKİ KRAL
Ama bu sinema filminde oynar.. İngiliz kadınların sevgilisiyken, dünya kadınlarının sevgilisi olur... Colin Firth aile filmleri, gerilim, macera filmlerinde de oynar.. Oyunculuğunu ön plana çıkardığı film ise Oscar'a aday gösterildiği 2009 yılında çevirdiği moda tasarımcısı Tom Ford'un hayatını canlandırdığı Tek Başına Bir Adam (A Single Man) ile yapar. Colin Firth bir soyluyu canlandırarak başladığı sinema kariyerine kral olarak devam ediyor...
Bu filminde Colin Firth'ü izledikçe aynı sıkıntıyı yaşıyorsunuz. Konuşma güçlüğü çekiyorsunuz. Gerçekten başarılı bir oyunculuk sergiliyor. Sergilediğini de Oscar alarak gösterdi zaten.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA