• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Ayşegül Kırmızı'da

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.08.2011, 00:00
Ayşegül Aldinç, modası hiç geçmeyen ve geçmeyecek kadınlardan biridir. Tanrı'nın özene bezene yarattığı kullarındandır bir kere. Karşı cinsin beğenisini kazandığı gibi hemcinsleri tarafından da hayranlık ve gıpta ile izlenir. Güzelliğinin yanı sıra başka meziyetlere de sahiptir; buğulu bir ses mesela. İyi bir yorumcudur. Üstelik rol yapma kabiliyeti vardır. Ve de komik kadındır. Kendisiyle de dalga geçen ince bir mizah anlayışı.
Daha önce Sabah'ta yazmasını istemiştim ondan. Editörlüğünü üstlendiğim Melodi'de keyifli yazılara imza attı. Ardından başka gazetelerde de yazdı. Bundan böyle aylık kadın dergisi Rengarenk Kırmızı'da yazacak.
Ağustos sayımızın kapağını ona ayırdık bu nedenle. Tam bir yaz kapağı oldu. Afro saçları, renkli kıyafeti, düzgün fiziği ile bugünün gençlerine meydan okuyor adeta.

KADIN GÖBEĞİ
Yazılarına gelince. İçlerinden birini seçtim. Diğerleri Rengarenk Kırmızı'nın Ağustos sayısında...
"Kadınlar kadınlar için giyinir erkekler için soyunur" öyle mi? Dervişin fikri neyse zikri odur yollu bir erkek ahkamı olduğu kesin... Ama giyinsek de soyunsak da yediğin haltın sonrasındaki hali acıklı görünen bir organ var ki bil bakalım hangisi?.. (Yok o ilk aklına gelen değil!) Göbeğinden söz ediyorum. Bu yüzden yaz, başını gösterince malum prototipe uymak adına koşa koşa gittiğin diyet uzmanları ve son ütücüler, paraya para demez.
Ne erkeğe karşıyım ne kadına düşman. Ama illa ki basındaki o pozitif ayrımcılık, illa ki çifte standart... Koca koca göbekli pabucumun gündem belirleyicileri erkek erkek söylemleriyle kararı kaçık minvalde kararlar veriyorlar: Göbeksiz olacaksın. Ol!.
Ama tabii biz de az değiliz. Benimki vücutsa bununki ne diye bak bak karalar bağla fitlikte sütun kadın vücutları görmeye alışkın güzel gözlerimize göbekli kareleri soktuklarında da pek bi mutlu oluyoruz. Doğru mu? An itibarıyla da sonrasında da sayfanın en mesaj kaygılı yazısı bu olsun. Söz; tekrarı yok bunun. İşimiz muhabbet efkari yok bunun. Bir de adını bile doğru düzgün söyleyemediğimiz ama fevkalade ilgili olduğumuz ezber selülit geyikleri vardı di mi? O da önümüzdeki aya konu olsun. Nasılsa bikini resmi geçidi sonbahara kadar uzayacak."

Kırmızı Manisa'da

Bir Kırmızı haberi daha. Her toplantıda, açık oturumda sözün dönüp dolaşıp "Kadının eğitimine" gelip dayandığı bir ortamda, her konuda kadınların BAŞUCU dergisi olmak için yola çıkan Kırmızı'nın bir amacı da kadınları istihdama kazandırmak.
Bunun için her ilde kişisel gelişim toplantıları, etkinlikler düzenleyerek kadınlara ulaşmayı hedefliyoruz. Her ilde bir temsilcilik açarak, o bölgenin kadınlarıyla ilişki içinde olmak da bu hedefin ilk adımı. Ve ilk buluşmayı bu perşembe Manisa'da gerçekleştiriyoruz. Saat 11.00'de Ufuk C&R'de Manisa temsilcimiz Nuray Çevirmeci'yle birlikte sizleri bekliyor olacağız.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA