• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Antalya zirvesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.03.2012, 00:00
Geçtiğimiz hafta sonu, Türkiye'nin farklı illerinden gelen 34 kadın derneği temsilcisi ile birlikte Antalya'daydım. Toplantı KAGİDER'in organizasyonu ile gerçekleşti. Bu yıl, 10. yılını kutlayacak olan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, kadınların iş yaşamında daha etkin ve güçlü konuma gelmesi için Türkiye'nin bütün illerinde faaliyet gösteren kadın derneklerine bir mektup göndererek, Antalya'da yapılacak olan zirveye davet etmiş. Kiminden hiç yanıt gelmemiş, kimi başka bir programları olduğu için katılamayacakları bilgisini iletmiş. 26 ilden 34 kadın derneği de bizzat başkanları veya yardımcıları tarafından toplantıya katıldı. Açılış konuşmalarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vodafone CEO'su Serpil Timuray ve KAGİDER Başkanı Gülden Türktan'ın yaptığı toplantı Lykia World Golf Otel'de gerçekleşti.

ORTAK PROJELER

Vodafone'un başarılı CEO'su Serpil Timuray, yaptığı konuşmada kadın liderlerin giderek arttığını, çünkü kadın liderlerin şirketin performansını yükselttiğini söyledi ve ekledi: "9 liderlik vasfının 5'inde kadınlar daha başarılı." Bu vasıflardan önümüzdeki günlerde söz edeceğiz. Bakan Fatma Şahin de kadın ve sivil toplum örgütlerinin ısrarla üzerinde durduğu konuya değindi, "Tek kanatla uçulmaz" diyerek ileri bir demokrasinin kadınların güçlenmesiyle gerçekleşeceğini söyledi. KAGİDER Başkanı Gülden Türktan da buluşmanın sinerji ve ortak projeler oluşturmak, ortak bir yol haritası çizmek için çok önemli olduğundan bahsetti. Gün boyu süren toplantılarda, kadınlar önce kendilerini ve derneklerini tanıttılar, daha sonra da önerilerini dile getirdiler. Ortak satış,pazarlama,web platformu kurulması ve gelir getirecek ortak projelerin oluşturulması ilk sırada yer alıyor.

TİCARET PLATFORMU

Toplantıların süreklileştirmesi kararını alan kadın temsilcilerinin diğer önerileri şöyle:
* Finans ve danışmanlık kuruluşlarının, pazarlama olanaklarının içinde bulunacağı bir iletişim ağının kurulması ve kadın girişimcilerin etkin olarak bu ağdan yararlandırılması.
* Toplumsal cinsiyet, iş ve mesleğe yöneltme, iş kurma, yeniden mesleğe uyum eğitimlerinin verildiği danışma merkezlerinin kurulması.
* Mikro kredilere daha kolay ulaşım, krediye ulaşım ve yeni iş kuran kadınlara prosedürlerde pozitif ayrımcılık.
* Kadınların bilinçlendirilmesi, tapu sahipliği konusunda bilinç sahibi olmasının sağlanması.
* Büyük sermaye sahibi kadınların ortak bir komisyon kurarak yeni işletmelere hem maddi hem de manevi destek vermesi.
* Kadın istihdamının artırılması amacıyla her düzeyde faaliyet yürütülmesi.
* Sektörel, bölgesel gibi farklı alanlarda network ağlarının kurularak, kadın girişimcilerin pazar paylarının artışına destek sağlanması.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA