• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Cinsel mitler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.06.2012, 00:00
Cinsellikle ilgili bir kitap önerisi de uzmanından. Psikoterapist Cem Keçe'nin "Yatak Efsaneleri" adlı kitabı cinsellik, evlilik ve yakın ilişkiler üzerine bilimsel gerçekler ve önerilerden oluşuyor.
Kitabında cinsellikle ilgili doğru bilinen yanlışları ele almış Cem Keçe.
"Çocukluğumuzda hem ebeveynlerimizin hem ed içinde yaşadığımız toplumun, iç dünyamıza ektiği zihinsel ve duygusal tohumlarla büyüyoruz. Bazılarında bu tohumlar sağlıklı ve mutlu bir cinsellik, sevgi ve saygı kaynağı oluyor. Ama ne yazık ki birçok kişide bu tohumlar arasına hurafeler, cinsellikle ilgili doğru bilinen yanlışlar, cinsel mitler veya cinsellikle ilgili uydurmalar karışıyor. İnsan hayatı utanç, korku, suçluluk, günahkarlık ve kendi kendini cezalandırma duyguları yüzünden bir kabusa dönebiliyor." diyor kitabının önsözünde...

YATAK EFSANELERİ
İşte bu yüzden yazmış kitabı... "Bazılarımızın cinsel hayatı ve yakın ilişkileri, ebeveynlerimizin ve toplumun değer yargıları etkisinde ve hatta kontrolü altında. Yatak Efsaneleri ile bu yetişkinlere yardım etmeyi hedefliyorum" diyor ve şöyle devam ediyor: "Çiftlerin gerek yatakta, gerekse yatak dışında cinsellik konusunda daha iyi bir iletişim kurabilmelerini, cinsel yaramazlıklar yapabilmelerini, hem kendi vücutlarına hem de partnerlerinin vücutlarına ısınabilmelerini, birbirlerinin vücutlarından haz alabilmelerini ve cinsel duyumlar yoluyla sevgilerini gösterebilmelerini amaçlıyorum."
Doğru olarak bilinen o kadar çok yanlış çok mit var ki kitapta. Okuduğunuzda siz de şaşıracaksınız.

NARSİZİZM
Cem Keçe'nin bir başka kitabı da "Sevemez kimse beni benim sevdiğim kadar."
Keçe bu kitabı için de şunları söylüyor: "Suda yansıyan kendi görüntüsüne aşık olup, ulaşılamaz aşkının kurbanı haline gelen mitolojik karakter Narcissus'un hayatı, günümüzde birçok yaşamda tekrar ediyor. Çünkü insan olmanın en acı gerçeklerinden biri, özellikle geçmiş çocukluk yaşamları, duygusal acılar veya hayal kırıklıkları içeriyorsa, insanın geçmişini hatırlamak üzere donanmış olmasıdır."
Keçe'ye göre, geçmiş hep tekrar eder, mekanlar değişir, zaman değişir, oyuncular değişir ama roller hep aynı kalır. Facebook ve Twitter gibi kişinin egosunu parlatıp vitrine çıkardığı iletişim araçlarıyla beslenen ve inan ruhunun yalnızlığının sidikli kontesi diye tanımlanan narsistlik yapı, kısa vadede kişiyi mutlu ediyormuş gibi görünse de, er ya da geç onu bunalıma ve sıkıntıya sokabiliyor.
Pusula Yayınevi tarafından yayınlanan iki kitabı da seveceksiniz. İyi okumalar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA