• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Bodrum'da yelken yarışı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.06.2012, 00:00
Bodrum Marina Yat Kulübü tarafından düzenlenen Famous Cup Yelken Yarışları için Bodrum'dayım. Vodafone Red ve HTC'nin sponsorluğunda gerçekleşen yarışlar bu yıl 7. kez yapılıyor. Amaç, yelken sporunu ve denizciliği sevdirmek. Bu nedenle kamuoyunun yakından tanıdığı ve sevdiği isimler de ekibe katılarak bir görev üstleniyor.
Bu yıl yarışlara katılan ünlüler arasında Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Nejat İşler, Bade İşçil, Erkan Can, Esra ve Kaya Akkaya, Sarp Akkaya, Yeliz Öney, Fatih Erkoç, Ercan Mehmet Erdem, Güven Murat Akpınar, Emrah Serbes, Pascal Nouma, Fırat Çelik, Uluç Bayraktar, Berkan Sal, Berke Üzrek, Serenay Sarıkaya, Ayten Soykök, Elif Ece Uzun, Mehmet Aslantuğ, Beril Kayar, Didem Erol, Zafer Algöz, Dilara Gönder, Ozan Güven, Rıza Kocaoğlu, Zeynep Beşerler, Metin Uca gibi isimler yer aldı.
Metin Uca aynı zamanda yarışmanın sunucusu. Bu yıl iki kategoride yarış var. Biri yelken; biraz önce de değindiğim gibi çok renkli ve heyecanlı bir mücadeleye sahne oluyor. İkincisi fotoğraf; Yarışmacıların yarış sırasında gelişmiş kamera özellikleriyle ön plana çıkan HTC One S ile çekilmiş fotoğraflarla da yarıştı.
Yaklaşık 250 kişinin 21 tekneyle katıldığı yarışmayı, bizler de tekne ile uzaktan izledik. Bir takım sporu olan yelkende, ekip başının verdiği görevleri eksiksiz yerine getirmek gerekiyor. Tabii iyi bir kondisyon ve güce de sahip olmak. Ünlülerden de kimi güneşlenmeyi ve fotoğraf çekmeyi tercih ederken kimi de tekne ekibine yardım etti. Yazıyı yazarken sonuçlar henüz belli olmadığından yarışlar ve ödül töreninin ardından yapılan parti ile ilgili notları yarına bırakıyorum.

İstanbul'da festival
Haziran ayı boyunca İstanbul'da Shopping Fest rüzgarı esti. Alışveriş tutkunları firmaların festival kapsamı boyunca düzenledikleri etkinliklerle alışverişin tadını çıkarıyor. Ayrıca biliyorsunuz Haziran ayı festival ayı demek. İstanbul'da sadece alışveriş değil, kültürel etkinlikler de var.
İstanbul Müzik Festivali de bunlardan biri.
40 yıldır olduğu gibi bu yıl da İstanbul birbirinden ünlü sanatçıları ağırlıyor ve sanatseverlere keyifli akşamlar yaşatıyor. Ayrıca popüler müziğin isimleri de birer birer konser veriyor.
Kısacası İstanbul, en güzel, en renkli günlerini yaşıyor ama ne var ki trafik iki köprünün onarım çalışmaları yüzünden İstanbulluları canından bezdirmiş durumda. Yöneticilerin tavsiyesi de tatile çıkın!
Bence siz yine de İstanbul'a gelin. Her türlü festivalin tadını çıkarın.
Oteller de etkinlikler için özel fiyatlar uyguluyorlar. Örneğin 1950'li yılların Amerikası konseptinde renove edilen The Marmara Şişli, İstanbul Shopping Fest döneminde misafirleri için yine çok özel sürprizler hazırladı.
Trump Towers İstanbul AVM ile de çok özel bir işbirliğine giderek, bu dönemde konaklayacak misafirlere, Trump Towers İstanbul AVM'de bulunan yerli ve yabancı markalardan indirimler sunuluyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA