• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Meltem neden evlendi?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.08.2012, 00:00
Önce yeni evlileri tebrik edelim elbette. Meltem Cumbul ve Alican Özbaş'a mutluluklar dileyerek evlilik sorumuzu genelleyelim: Niye evleniriz?
Herkes için ayrı bir yanıtı vardır bu sorunun ama iki temel sebebe dayanır; hayatı paylaşmak ve aile kurmak için.
Hayatı paylaşmak, önemli bir gerekçe. Bir erkek veya kadınla tanışıyorsunuz, birbirinizden hoşlanıyor ve aşık oluyorsunuz. Bunun sonucu olarak da evlenmek istiyorsunuz. Çünkü aşık olan kişi, sevdiğini yanında görmek, her anının onunla geçirmek ister. Birlikte yaşamak yani. Günümüzde bazıları için evlenmeden birlikte yaşamak sorun değil. Ya da birlikte olmak için evlilik gerekli değil. O zaman devreye aile kurma, çocuk sahibi olma isteği geliyor. Evlenmeden önce birlikte yaşayan pek çok kişi ya kadın hamile kalınca veya kalmadan önce birlikteliği resmileştiriyorlar.

DAMAT GENÇ OLUNCA
Meltem Cumbul hamile mi bilmiyorum ama anne olmak istediği için evlenmiş olabilir. Yaşı, kadınların tam da anne olup olmamayı sorguladıkları bir dönem. Hormonlarımızın bize bu dönemde yoğun bir baskı yaptığını söylemek lazım. Dolayısıyla kimsenin onu 'neden evlendin?' diye sormaya hakkı yok. Evliliğinin sorgulanmasının nedeni kocasının kendisinden genç olması. Hep aynı mesele. Erkek yaptığında normal karşılanan yaş farkı, kadın yapınca olay oluyor. Kadının baba aradığı için kendisinden büyük bir erkekle evlenmesi anlayışla karşılanırken, erkeğin anne özlemiyle dalga geçiliyor. Erkeklere sevdanın yolları, kadınlara kurşunlar...
Damadın babasının açıklamalarının mazur gösterilecek bir tarafı yok. Yine tipik bir erkek mantığıyla karşı karşıyayız. Bu tip erkekler evlenerek kadına bir lütuf bağışladıklarını düşünürler.

ERKEKLER DAHA MERAKLI
Her kadını uygun görmezler soyadlarını vermeyi, nikah defterine oturmak için kılı kırk yararlar, onun kaşı, bunun gözü ondan ona koşup dururlar. Evlilik bir sözleşmedir onlar için, işletmedir. Kadının değeri yoktur yani, başka öncelikleri vardır. Ama çoğu zaman da tufaya gelirler. Yıllardır birlikte oldukları, aslında evlenmek istedikleri ama tam olarak ele geçiremedikleri kadından ayrılır ayrılmaz karşılarına çıkan ve kendilerine teslim olan kadınla evlenirler. O kadar çok örneği var ki bunun saymakla bitmez.
Aslında akılları öteki kadındadır. Aslında evliliğe meraklı olan erkeklerdir. Ama evlilikten ve eşleri olacak kadından beklentileri farklı olduğu için nikah masasına oturamamışlardır. Eğer o kadınlar kabul etseydiler şartlarını, çoktan evlenmiş olurlardı.
Kısacası daha çok konuşulur bu mevzu. Meltem de hazırlıklıdır bu duruma. Her zaman yaptığı gibi sessiz kalarak, sırları ve gizemlerini kendine saklayarak yoluna devam edecektir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA