• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Alaçatı'da bir hafta sonu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.10.2012, 00:00
Hafta sonunu, bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Balıkçılık Turnuvasını izlemek için Alaçatı'da geçirdim. Önce turnuvadan notlar. Denizlerin golfü olarak bilinen balıkçılık yarışmasına bu yıl da aralarında Cem Boyner, Mustafa Taviloğlu, Gökhan Çarmıklı, Can Ekşioğlu'nun da olduğu iş adamları katıldı. Sadece Türkiye'den değil, Yunanistan ve İtalya gibi başka ülkelerden de katılımcılar göze çarptı. Turnuva dünyanın pek çok ülkesinde yapılıyor. Alaçatı'daki turnuvanın oluşumu milli sörfçülerimiz İlknur ve Ertuğrul İçingir ve balık tutkunu işadamı Murat İyriboz'un çabalarıyla gerçekleşmiş.
2000 Olimpiyatlarına katıldıktan sonra Alaçatı'ya yerleşen İçingir çifti, Yeni Zelanda ve Güney Afrika'da yapılan yarışlara katıldıklarında tanık olmuşlar balıkçılık turnuvasına. Sabahın erken saatlerinde yüze yakın teknenin hep birden iskeleden ayrılıp, balıkla dolu olarak hep birlikte gelmeleri ve balıkçıların arasındaki tatlı rekabet çok etkilemiş milli sörfçülerimizi. Alaçatı'ya yerleştikten sonra turizmle ilgilenen İlknur İçingir, "Turnuvayı Alaçatı'da yapabilir miyiz?" diye araştırırken Murat İyriboz'la tanışıyor ve hemen ardından turnuvanın startını veriyorlar.

BAĞIŞLANAN ÖDÜLLER

Altı yıldır düzenlenen turnuvanın üç yıldır sponsorluğunu Vodafone yapıyor. Toplumun yaşam kalitesini artırmak hedefiyle spora yatırım yaptıklarını söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, böylece ülkemizde henüz gelişmekte olan sportif balıkçılığa da katma değer kattıklarını belirtiyor. Alaçatı turnuvası, Avrupa'nın en büyük 3 balıkçılık yarışmasından biri ve başta da değindiğim gibi birçok ülkeden işadamları turnuvaya katılıyor. Kuralları Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu belirliyor. Küçük balık tutulmuyor, kategori dışıysa tekrar denize bırakılıyor. 8 bin 500 dolarlık ödül, dört kategori dalında paylaştırılıyor. Bu yıl, "En Büyük Balık" ödülünü, 36 kiloluk balıkla "June" ekibi aldı. 2 bin dolarlık ödülü şehitler için bağışlayan ekip, "En Fazla Balık" kategorisindeki üçüncülüğünden kazandığı 1000 dolarlık ödülü de sokak hayvanları için bağışladı.

AYÇA VARLIER
"En Fazla Balık" ödülünü ise Cem Boyner ve Mustafa Taviloğlu'nun yarıştığı Uhuru ekibi kazandı. Her tekne balıkla dönmüyor. Kimi de yakaladıkları balığı kategori içinde olmasına karşın denize bırakıyor. "Yakala Bırak" Ödülü de bu yıl Rouge ekibinin oldu. "Jüri Özel Ödülü" ise Zaya ekibine verildi.
Kazananlar, başarılarını Emir Ersoy Projecto Cubano ve DJ Oben Budak'ın müzikleriyle renklenen partide kutladı. Partinin bir sürprizi de Emir Ersoy orkestrasıyla sahneye çıkan oyuncu Ayça Varlıer oldu. Güzel sesi ve yorumuyla beğeni toplayan Varlıer, partiye katılanları coşturdu.
Bir not da Alaçatı'ya dair. Her geçen gün gelişen ve büyüyen Alaçatı ne mutlu ki güzel gelişiyor. Özellikle taş evleri, mimarisi ile örnek bir model. Kimliksiz büyüyen ilçelerin Alaçatı'yı örnek almasında yarar var.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA