• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

DP-ANAP birleşmesinde tarih tekerrür eder mi?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.10.2009, 00:00
Birleşme için gün sayan DP-ANAP cephesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. 31 Ekim'deki kongreye bugün itibariyle 11 gün kaldı ama ne DP'de, ne de ANAP'ta sular durulmadı. DP'de Cindoruk sonrasında koltuğa kimin oturacağı sorusunun yanıtı henüz belli değil. Genel Başkan adaylarının sayısı ise iki elin parmaklarına yaklaştı. Bugüne kadar hiçbir siyasi partide bu kadar lider adayı görmemiştik. Mesut Yılmaz, Süheyl Batum, Köksal Toptan, İlhan Kesici, Çağrı Erhan şu ana kadar kulislerde konuşulanlardı. Son günlerde iki sürpriz isim daha gündeme geldi. Şimdi Ankara'da adı sır gibi saklanan genç bir işadamı ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur'un kongrede önemli görevlere getirilebileceği konuşuluyor.
ANAP'ta ise sessiz ve derinden de olsa büyük bir kavga yaşanıyor. Birleşme çalışmalarını tek elden yürüten Salih Uzun'un partinin önemli isimlerini tasfiye ettiği yönünde şikayetler giderek artıyor. Tasfiye edilenler arasında Mesut Yılmaz'a en yakın isimlerden Cumhur Ersümer'in de bulunduğunu hatırlatalım. Ve bütün bu hengamede büyük bir sürpriz bekleyenlerin sayısı hiçte az değil. Sürprizden kasıt birleşmenin gerçekleşmemesi. Tıpkı 22 Temmuz seçimlerinde olduğu gibi.
Tarih tekerrür eder mi? Ederse ne olur? Bu soruların yanıtlarını öğrenmek için fazla beklemeyeceğiz. Her şey önümüzdeki 11 günde belli olacak.

İhracat Milli Takımı Güney Afrika'da!
Milli Takım son yılların en büyük hayal kırıklıklarından birine imza atarak 2010 yılında Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası'na katılma hakkını kaybetti. Burunlarından kıl aldırmayan futbolcularımız ve teknik heyetin Türkiye'nin tanıtımı için büyük önem taşıyan bu organizasyondan bizi mahrum etmesine üzüldük. Ancak teknik direktörlüğünü Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın yaptığı İhracat Milli Takımı'ndan gelen haberlerle bu üzüntümüz hafifledi. Çağlayan ve ekibi 31 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında Güney Afrika yollarına düşüyor. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere ivme kazandıracak bu ziyarete müteahhitlik, inşaat malzemeleri, otomotiv, mobilya, tekstil ve seramik sektörlerinden çok sayıda işadamı katılacak.
"Milli takım gidemedi ama biz gidip ihracatçılarla maç yapacağız" diyen Çağlayan'ın umudu Dünya Kupası için bu ülkeye gelecek milyonlarca insana Türk mallarını tanıtmak ve yeni iş bağlantılarıyla ülkeye döviz kazandırmak. Fatih Terim maaşını yüksek bulan vekillere kızıp, "Onlardan 550 tane benden bir tane var" demişti. Haklıydı. Keşke haklılığını Milli Takımı Güney Afrika'ya götürerek kanıtlayabilseydi. O zaman bizde teselliyi ihracatçıların ziyaretinde aramazdık.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA