• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Mezartepe gerçekleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.06.2010, 00:00
Farkında mısınız bilmem ama, Şemdinli'de 11 vatan evladının şehit düştüğü o hain saldırıdan bu yana korkunç bir bilgi kirliliği yaşıyoruz. TV ekranlarında Türkiye'nin Güneydoğu politikası ve askeri stratejiler üzerine ahkam kesen bazı tipleri görünce insanın midesi bulanıyor. Cinsel tercihi nedeniyle askerlikten muaf tutulanı da, yaşı 30'u geçtiği halde bir türlü kışlanın kapısından içeri giremeyeni de ekranlarda. Koca koca laflar ediyorlar, Kürt sorunu ve Güneydoğu gerçekleri üzerine. Ateş olsa cürmü kadar yer yakacak hain PKK, bu saftiriklerin yorumları sayesinde olduğundan çok daha güçlü gösteriliyor topluma. İsminin verilmesini istemeyen bir terör uzmanı, "Bu tip yorumlar psikolojik üstünlüğün PKK'ya geçmesine hizmet ediyor" saptamasını yapıyor. O uzmana göre, Mezartepe'ye saldırıyı gerçekleştiren teröristler Ape Hüseyin kod adlı teröriste bağlı 25 kişilik bir grup. İddia edildiği gibi Kuzey Irak'tan gelmemişler. 5 yıldır o bölgedeler. Saldırıdan sonra bu kadar kolay dağılıp, kaybolmaları bölgeyi iyi tanımalarından. Bölgedeki birliklere 3 gün önce saldırı ihbarı gelmiş. Hemen çevre emniyeti güçlendirilmiş. Ancak sarp ve dağlık arazi yapısı ve bastıran sis, saldırıya uğrayan timin en büyük handikapı olmuş. Saldırı en fazla 30 dakika sürmüş. Şehit olan askerlerimizin büyük bölümü hainlerin roket ateşine maruz kalanlar. Arazinin mayınla kaplı olması, teröristlerin takibini imkansız kılmış. Buna rağmen takibe geçen timde 2 Mehmetçiğin mayına basarak şehit olması bu gerçeği doğruluyor. Teröristlere bu kadar kayıp verdirilmesi askeri açıdan bir başarı kabul ediliyor. Başbakan Erdoğan'ın saldırıdan hemen sonra Mezartepe mevkiine gelmesi ise psikolojik açıdan askere büyük moral olmuş. Mezartepe'de yaşananların TV ekranlarına yansımayan boyutlarında bunlar var. Yorum sizin.

Kılıçdaroğlu İzmir'e ne zaman gelecek?
CHP'nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurultay sonrası Türkiye'yi adım adımı geziyor. Orta Anadolu'dan sonra, Trakya ve Güneydoğu'ya kadar uzanan Kılıçdaroğlu'nun, Temmuz programında Karadeniz var. Peki CHP lideri İzmir'e ne zaman gelecek? Daha önce 12 ve 18 Haziran'da İzmir'de olacağına dair söylentiler ortaya atılmış ancak beklenen ziyaret gerçekleşmemişti. CHP'nin etkili isimlerinden Hakkı Süha Okay, İzmir'e özel bir önem verdiklerini ve bu nedenle en az 2 gün sürecek bir ziyaret planladıklarını söylüyor. O ziyaretin tarihi de belli. Bir sürpriz olmazsa Kılıçdaroğlu 9 Eylül'de İzmir'de olacak.

Sigorta primi ve vergi affı önerisi
MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan'ın gündeminde şu sıralar esnafı yakından ilgilendiren sigorta prim ve vergi affı konusu var. TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada sigorta prim ve esnaf borçlarının yeniden yapılandırılmasını ve zor durumdaki vatandaşlara af getirilmesini öneren Orhan, "Esnaf ve çiftçilerimize yönelik gerçek bir vergi ve sigorta affına acilen ihtiyaç var" diyor. TBMM tatile girmeden böyle bir af çıkar mı bilinmez ama, esnafın gözü Ankara'da.

Kansere 2. çalım
Bundan yaklaşık 1.5 ay önce sizlere kansere yakalanan yazar Tuncer Günay'ın hikayesini anlatmış ve kendisine uzanan yardım elini duyurmuştum. Maddi imkansızlıklar nedeniyle kanserle mücadele edemeyecek durumdaki Günay, Fatoş Abla Koleji'nin sahibi Fatoş Özyurt'un desteğiyle ikinci kez amansız hastalığa dur dedi. Günay, "Hacettepe Üniversitesi'nin Radyasyon Onkolojisi bölümünde Cyberknight ışın tedavisi alabilmem için önüme konan yüksek faturayı görünce bu parayı bulamayacağımı düşünerek umudumu kesmiş ve tedaviden vazgeçmek üzereydim. Ancak durumumdan haberdar olup bütün tedavi masraflarını üstlenen değerli eğitimci Fatoş Abla sayesinde bu etkili tedaviyi alarak çok kısa zamanda kanserli hücrelerden kurtuldum. Çok şükür ki sağlığım şimdi gayet iyi" diyor. İyi ki varsın Fatoş Abla.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA