• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Hasgür'den 14 vekil iddiası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.10.2010, 00:00
Siyasetin gündeminde artık seçim var. İzmir genel seçimde hem iktidarın hem de muhalefetin en çok önem verdiği kentlerin başında geliyor. İki bölgeden 26 milletvekilini Ankara'ya yollayacak kentte, AK Parti hedefi yüksek tutuyor. İl Başkanı Ömür Kabak'ın ardından milletvekili İbrahim Hasgür de, 2011 seçimlerinde en az 14 milletvekili çıkaracaklarını iddia etti. Hasgür'e göre bu sayı 12'nin altına düşmez, 14'ü rahat bulur. Hasgür, İzmir'deki siyasi dengelerin MHP'ye göre şekilleneceği düşüncesinde. MHP'nin barajı aşamaması durumunda, bu partinin oylarının kendilerine yöneleceğini savunuyor. İzmir'de en az AK Parti kadar CHP de iddialı. MYK Üyesi Abdurrezzak Erten daha önce hedefi 20 milletvekili olarak açıklamıştı. Peki ya MHP İzmir için ne düşünüyor acaba? Yukarıdaki açıklamalara bakınca hem AK Parti hem de CHP'nin MHP'yi hiç hesaba katmadığı görülüyor. Bakalım sandıktan çıkacak sonuç kimleri haklı çıkaracak?

Menderes'in son saatleri film oluyor
Demokrasi şehidi Adnan Menderes'in hüzünlü hayat hikayesi beyaz perdeye aktarılıyor. Yapımcılığını Veysi Dündar'ın yapacağı "Başvekil Son 24 Saat" adlı filmde Menderes'in Yassıada'daki son saatleri konu edilecek. Çekimlerine 2011 yılının Şubat ayında başlanacak film, Menderes'in 50. ölüm yıldönümü olan 17 Eylül 2011'de vizyona girecek. Filmde Menderes'i canlandıracak oyuncunun kimliği sır gibi saklanıyor. Yapımcı Dündar, filmin oyuncu kadrosunda çok sayıda sürpriz ismin bulunacağını söylüyor ve ekliyor: "Adnan Menderes gerçeği ile yüzleşmenin Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde bir kilometre taşı olduğunu düşünüyoruz." Menderes'in son anlarını konu alacak sinema filminin senaryosu altı kişilik bir ekip tarafından hazırlanıyor. Filmin tüm çekimleri İstanbul da gerçekleştirilecek. Geriye dönüşlerle dönemin siyasi ve sosyo-kültürel ortamının da yansıtılacağı filmde, darbeyi hazırlayan gizli güçler de ayrıntılı bir şekilde işlenecek.

Meclis'in Balıkesir mesaisi
Balıkesir Valiliği son derece yerinde bir girişimle 10 Ekim 2010 tarihini "Dünya Balıkesirliler Günü" olarak kutladı. Kentin tanıtımına önemli katkı sağlayan bu kutlamalar İstanbul ve Ankara'ya kadar uzandı. Öyle ki geçtiğimiz hafta Meclis'in gündeminde bile Balıkesir vardı. CHP Milletvekili Ergün Aydoğan, Meclis kürsüsünden kentin sorunlarını anlattı, hükümetten destek istedi. Aydoğan'ın anlattıklarına bakılırsa kentin en önemli sorunu ulaşımda yaşanan problemler. Balıkesir'i Körfez'e bağlayan 86 kilometrelik yol maalesef bugüne kadar yapılmamış. Birçok siyasetçinin de evinin bulunduğu bölgede yaşayan vatandaşlar, yaz aylarında tarım araçlarının da trafiğe çıkmasıyla 86 kilometrelik yolu 3 saatte alabiliyormuş. Aydoğan kentin ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntılara ilişkin başka ayrıntılar da verdi, ama anladığımız kadarıyla en aciliyeti olan mesele Körfez-Balıkesir yolunun durumu. Hazır "Dünya Balıkesirliler Günü" kutlanmışken ve Balıkesir hiç olmadığı kadar gündemdeyken Ulaştırma Bakanlığı şu yola bir el atar mı acaba?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA