• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Tanrıverdi'den CHP'ye hodri meydan

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.11.2010, 00:00
Belediyeler her zaman siyasi partilerin yumuşak karnı olmuştur. SHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 16 yıl önce patlayan İSKİ skandalının günümüz CHP'sinin karşısına hala çıkarıldığını hatırlatırım. Önümüzde seçim var. Meydanlarda yine yerel yönetimlerdeki yolsuzluk iddiaları konuşulacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu fitili çoktan ateşledi. AK Partili belediyeleri yolsuzlukla itham eden Kılıçdaoğlu'na, yanıt gecikmedi. Partinin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, CHP liderine, "Elinde belge, bilgi varsa hemen yargıya teslim et" çağrısında bulundu. Tanrıverdi'ye göre Kılıçdaroğlu eline mikrofonu aldığında 'Ne söylediğini bilmez' bir hale geliyor. CHP liderinin bugüne kadar AK Partili belediyelerle ilgili bir tek dosyayı yetkili mercilere iletmediğini hatırlatan Tanrıverdi, "Sormazlar mı madem belgeli konuşuyorsun neden gereğini yapmıyorsun? AK Partili belediyelerin hepsi şeffaf bir anlayışla yönetiliyor. Hiçbir belediyemizde kapalı kapılar ardında CHP'li belediyeler gibi iş çevrilmiyor. Bize iftara edeceğine CHP'li belediyelere bir bak. Antalya'dan başlayıp Manavgat'a, Muratpaşa'ya, Yalıkavak'a, Buca'ya kadar uzanan yolsuzluk, rüşvet operasyonlarında nedense hep CHP'li belediyeler var" diyor. Bakalım bu sert çıkışa CHP'den nasıl bir tepki gelecek?

Maliye Bakanı'na KKDF sorusu

Bankalardan tüketici kredisi kullanan vatandaşlar şu sıralar KKDF şoku yaşıyor. Maliye Bakanlığı Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) kesintilerinin oranını yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarınca, vatandaşın kredi ödemesi de otomatik olarak arttı. Tüketici kredisi kullanan yaklaşık 10 milyon kişinin bankalara ödediği taksit miktarını yükselten uygulamanın geriye dönük işletilmesi ise tartışma yarattı. MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Vergi Usul Kanuna göre mükellefin lehine olmayan uygulamaların geriye yürütülemeyeceği görüşünde. Kararın alındığı 28 Ekim'den önce tüketici kredisi kullanan vatandaşların artıştan etkilenmemesi gerektiğini söylüyor. Ancak bankalar, Tanrıkulu ile aynı fikirde değil. Zamlı taksitler vatandaştan çoktan tahsil edildi. Tanrıkulu milyonlarca kişiyi mağdur eden uygulamayı Meclis gündemine taşıdı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Tanrıkulu, "Bu mağduriyeti gidermek için hangi tedbirleri alacaksınız?" diye sordu. Bir KKDF mağduru olarak ben de verilecek cevabı merakla bekliyorum.

Yemişçi'den Cumhuriyet açıklaması
Geçtiğimiz haftanın en dikkat çekici açıklamalarından biri AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi'den geldi. Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda "Cumhuriyet nedir? Bir askeri rejim adı mı? diye soran Yemişçi, yanlış anlaşılmaktan şikayetçi. Sözlerinin bazı çevreler tarafından çarpıtıldığını belirten Yemişçi, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının sivilleşmesi ve daha geniş kesimler tarafından sahiplenilmesi düşüncesinde olduğunu anlattı. Çocukluğundaki Cumhuriyet kutlamalarının bugünkünden çok daha güzel ve renkli olduğunu kaydeden Yemişçi, "Vatandaş olmadan bayram kutlanması çok anlamlı değil. Ben bunu ifade ettim. Teklifim de 72 milyonun kaynaşmasını sağlayacak kutlamaların yapılması yönündeydi. Ancak sözlerim çarpıtıldı" diyor. Bir de hatırlatma yapıyor: "Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi kimsenin tekelinde değil."

Baratalı'nın anlamlı bayram tebriği

Kurban Bayramı öncesi milletvekillerini yine tebrik ve kutlama telaşı sardı. Meclis postanesinde olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor. Vekillerin büyük çoğunluğu klasik mesajlarla seçmenler ve yakınlarının bayramını kutlarken, CHP'li Bülent Baratalı bu yıl farklı bir yöntem izlemeyi tercih etti. Bayramı bayram yapan değerlerin unutulması ve toplumun giderek kutuplaşmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Baratalı'nın bu yılki tebrik mesajı gerçekten de çok anlamlı. Hoşgörüsüne sığınarak, ben de okuyucularımın bayramını bu mesajla şimdiden kutluyorum:
"İçten bir gülüş, sıcak bir selamlaşma, kardeşçe bir kucaklaşma,
Ne oldu da hasret kaldık, aç bırakıldık bu duygulara
Ama mecburuz Anka Kuşu gibi küllerimizden yeniden doğmaya
Çünkü bağlanmışız bu memleketin havasına, suyuna, toprağına..."
Kurban Bayramınızı içtenlikle kutlar, sağlık ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılar sunarım.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA