• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Erbakan'sız siyaset

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.03.2011, 00:00
Türk siyasi tarihi aynı zamanda bir darbeler tarihidir. Bunun doğal bir sonucu olarak üzerinde yaşadığımız coğrafyada siyaset her zaman tehlikeli bir uğraş kabul edilmiştir. Bu gerçekle yaşamı boyunca defalarca yüzleşmiş isimlerden biri de Necmettin Erbakan'dı. Yakın tarihimize kara bir leke olarak geçen 3 askeri darbede, kurucusu olduğu 3 siyasi partinin kapısına kilit vuruldu. Ancak o her defasında küllerinden yeniden doğmayı bildi. 28 Şubat sürecinde kapatılan Refah Partisi'nin ardından "Tarihin akışı içinde bu kararın zerre kadar önemi yoktur" derken adeta geleceği görerek konuşuyordu. 70'li yıllarda esprilere konu olan ağır sanayi hamlesini hayata geçiremedi ama, ortaya koyduğu vizyon takdire şayandı. Aşırı politize olmuş sağ ve sol gençliğin aksine kontrolü altındaki İslamcı gençliği o dönemde çatışmalardan uzak tuttu. Aynı basireti 28 Şubat postmodern darbesi sonrası yaşanan karanlık dönemde de gösterdi. Kendisi siyaseten yasaklandı ama, yetiştirdiği öğrencileri devletin zirvesine oturdu. Çok partili dönemde Türk siyasetini dönüştüren ve kelimenin gerçek manasında damgasını vuran adam oldu. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.

MHP İzmir'de 12'den vuracak
İzmir'de ortak kanaat seçimin AK Parti ile CHP arasında geçeceği yönünde. 2007 seçimlerinde kentten 4 milletvekili çıkaran MHP, bu iki parti tarafından neredeyse hiç hesaba katılmıyor. Hafta sonu MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ile bu konuyu konuştuk. İzmir'e özel bir önem verdiklerini anlatan Vural'a göre, seçmen bu kez tercihini MHP'den yana kullanacak. "İzmir'de hedefi 12'den vuracağız" diyen Vural, bu iddiasına dayanak olarak kentte yaptırdıkları anketleri gösteriyor. Anket sonuçları ilginç. İzmir'de AK Parti ve CHP'ye oy vereceklerini söyleyen seçmenlere ikinci tercihleri sorulduğunda cevap "MHP" oluyormuş. AK Parti ve CHP'nin İzmirliye verdikleri sözleri tutmadıklarını savunan Vural, "Millet bu partilerden şikayetçi. İzmir'e ne verdiler ki, 20 milletvekili çıkaracaklar? 12 Haziran'da MHP büyük bir sürprize imza atacak" diyor. Vural'dan son bir not daha. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mart ayı içinde İzmir'e gelecek. En az 2 gün sürecek bir ziyaret planlanıyor.

CHP'de Tuncay Özkan çatlağı
Ergenekon sanıkları Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın CHP'den aday gösterilerek milletvekili seçtirilmesi projesi partide dengeleri fena halde sarsmışa benziyor. Kadıköy'den bağımsız aday olacağını açıklayan Özkan'ın restine, Gürsel Tekin cephesinden dikkat çekici bir karşılık geldi. Tekin'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş tarafından kaleme alınan "F tipi ve Tuncay Özkan zihniyeti" başlıklı yazıda Özkan, Mesut Yılmaz ve küresel güçlerin adamı olmakla suçlanıyor. Yarkadaş, hayatının hiçbir döneminde CHP'li olmadığını iddia ettiği Özkan'ın CHP'ye şantaj yaptığını da öne sürüyor. O yazıda bir ilginç ayrıntı daha var. Özkan'ın CHP'den aday gösterilmesini istemeyenler sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir de sayfa açacakmış. Kim acaba bu sayfayı açacak arkadaşlar? Doğrusu merak ettim. Ergenekon sanıklarının aday gösterilmesi meselesi Süheyl Batum'un pimini çekip Kılıçdaroğlu'nun kucağına bıraktığı bir bombadır. Şimdi Tekin, tahrip gücü yüksek bu bombayı mümkün olan en az zararla imha etmeye hazırlanıyor. Bakalım başarılı olabilecek mi?



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA