• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Yusuf Ziya Özcan'ın YÖK'ü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.12.2011, 00:00
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın görev süresi 10 Aralık'ta doluyor. Adı 12 Eylül ile özdeşleşmiş ve kuruluş amacı üniversiteleri kontrol altına almak olan bir kurumu 4 yıl boyunca yönetmek kolay değil. Özcan da kendisinden önceki YÖK başkanları gibi ne İsa'ya ne de Musa'ya yaranamadı bu süre içinde. Ancak kurumun yeniden yapılandırılması için verdiği mücadele ve ezber bozan yönetim anlayışıyla YÖK'te yeni bir dönemi başlattığını kabul etmek lazım. Bugüne kadar "YÖK'ün yetkileri çok fazla. Mevcut haliyle böyle bir kurum olmamalı" diyen bir YÖK başkanı görmemiştik. Yıllarca kapalı kapılar ardında yönetilen kurum onun döneminde şeffaflaştı. Yasaklardan değil özgürlüklerden yana bir duruş sergiledi. Zaman zaman protesto edilse de öğrencilerle tavla oynayan, facebook'tan yazışan bir başkan oldu. YÖK'te Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı'na makam odası tahsis etti. Üniversiteleri yöneten kurumda öğrencilerin de söz sahibi olması anlamına gelen bu uygulama nedendir bilinmez basından hak ettiği ilgiyi göremedi. Döneminde üniversite kontenjanlarını neredeyse iki kat artıran Özcan'ın karnesi son derece başarılı. Ankara'da şu sıralar yeni YÖK Başkanı'nın kim olacağı sorusuna cevap aranıyor. Kulislerde konuşulan çok sayıda isim var. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Özcan'ı yeniden görevlendirilmesi de ihtimal dahilinde. Bakalım bu ihtimal gerçekleşecek mi?


KONUŞAN FOTOĞRAF
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, 14 saatlik bedelli askerlik görüşmelerinde yorgun düştü.
"Ege'de savaş olmadı" demedim!

Bu sözler AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener'e ait. Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda sarf ettiği iddia edilen "Yunan tarihinde Ege'de Türklerle bir savaş yok" ifadesinin aslı nedir diye kendisini aradım. "Bir dokun bin ah işit" misali anlattı komisyonda yaşananları. Sözlerinin Profesör Dr. Ümit Özdağ tarafından çarpıtıldığını belirten Şener, "Asla böyle bir beyanda bulunmadım. Özdağ ile mahkemede hesaplaşacağız. İnanmayan Meclis tutanaklarına bakar ve gerçeği görür" diyor. Siyasete girmeden önce Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde uzman olarak görev yapan Şener'in yakın tarihe özel bir ilgisi var. Kurtuluş Savaşı üzerine epey kafa yormuş. O gün komisyonda Büyük Taarruzu değil, İnönü Savaşları'nı konuşmuşlar. Yunan tarihinde bu savaşlara hiç yer verilmediğini söylediğinde Ümit Özdağ "Bu iş Kurtuluş Savaşı'nı inkara gider" diyerek kendisine karşı çıkmış. Özdağ'a "Asla böyle bir şey ima etmiyorum. Sadece Yunanlıların İnönü Savaşları'nın adını bile anmadıklarını söylüyorum" cevabını vermiş. Komisyon toplantısının ardından Özdağ'ın bir gazetede kendisini suçlayan yazısını görünce şoke olmuş. "Dehşete kapıldım, bir bilim adamı nasıl olur da böyle bir iftirada bulunabilir?" diye soruyor. Şener'e göre Yunanlıların bu savaşları yok kabul etmesi son derece normal. "Çocuklarına 'Anadolu'da Türkler bizi bozguna uğrattı' demektense İnönü Savaşları'ndan hiç bahsetmemelerini anlıyorum" yorumunu yapıyor. AK Partili vekil son olarak Özdağ'ın tavrını ahlaki bulmadığını ve tazminat davası açacağını söyledi. Takdir sizin...

Duvar
Geçmişte kim olduğunu bilmek istiyorsan, şu an kim olduğuna bak. Kim olacağını bilmek istiyorsan şu an yaptığına bak.
Buddha


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA