• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

N.Ç'ye tecavüz edenler nerede?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2011, 00:00
Türk hukuk tarihine 'utanç davası' olarak geçen 13 yaşındaki N.Ç'nin başına gelenleri hatırlayacaksınız. 2003'te Mardin'de aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 26 insan müsveddesinin tecavüzüne uğramıştı. N.Ç. davasında en az olayın kendisi kadar vahim olan bir skandala da Yargıtay imza attı. "N.Ç'nin 26 kişinin tecavüzüne kendi rızasıyla uğradığı" sonucuna varan Yargıtay, sanıklara verilen cezada 'iyi hal' indirimi uyguladı. CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, bu iyi halli sapıkların durumunu merak etmiş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sormuş: "N.Ç'ye tecavüz eden sanıklar arasında yer alan TEDAŞ teknisyeni Mehmet Getgar ve vinç operatörü Ahmet Günay hakkında idari soruşturma açıldı mı? Dava süresince bu iki sanık görevine devam etti mi?" Bakan'dan gelen cevap TEDAŞ'ın tecavüzcülere Yargıtay kadar şefkatli davranmadığını gösteriyor. Mahkeme tarafından 14 Ocak 2003 tarihinde tutuklanan iki TEDAŞ çalışanı tutukluluk süreleri 45 günü aştığı için, o tarihte geçerli olan toplu iş sözleşmesinin ilgili maddesi gereği kovulmuş. Yani bir çocuğa tecavüz ettikleri için değil, 45 günden fazla tutuklu kaldıkları için işlerini kaybetmişler! N.Ç'ye tecavüz edenler arasında bulunan subay ve diğer kamu görevlilerinin olaydan sonra işlerine devam edip etmediklerini ise bilmiyoruz. Bakan Şimşek'ten bir açıklama da onlar için bekliyoruz.

İzmirli Başbakan

Siyasette büyük dönüşümlere gebe bir yıla giriyoruz. Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin 5 mi, yoksa 7 yıl mı olacağı tartışmalarına Başbakan Erdoğan bence son noktayı koydu. Köşk seçimi büyük bir sürpriz olmazsa 2014'te yapılacak ve Erdoğan, Çankaya'ya çıkacak. Ankara'da daha bugünden Erdoğan'ın yerine geçecek ismin kim olacağı sorusuna yanıt aranıyor. Kulislerde konuşulan isimlerden biri de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım. Yıldırım'ın potansiyel başbakan adaylarından biri olduğunu daha önce Yeni Asır'daki yazılarımızda gündeme taşımıştık. Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Bülent Arınç'ın liderlik için ne kadar şansı varsa, Yıldırım'ın da o kadar şansı var. Hatta bu üç isme göre artılarının çok daha fazla olduğu kanaatindeyim. Bu ihtimalin giderek kuvvetlenmesinden rahatsız olan bazı çevrelerin belden aşağı vuruşlara şimdiden başlaması dikkat çekici. Son dönemde iktidar partisine yakın olduğu düşünülen iki ayrı gazetede Yıldırım'ı karalamak amacıyla kaleme alındığı çok belli olan iki farklı haber ve yazı yayınlandı. Anlayacağınız zirvede müthiş bir iktidar oyunu oynanıyor. Savaş baltaları çoktan gömüldükleri yerden çıkarıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Erdoğan sonrasındaki başbakanının 'İzmir Milletvekili' etiketi taşıma olasılığı hiç de az değil.

Akçay'dan kaçak sigara uyarısı

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Maliye Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçe görüşmelerinde Türkiye'de yaşanana kaçak sigara gerçeğini gündeme getirdi. Vatandaşlara 'kaçak sigara, akaryakıt kullanmayın' çağrısında bulunan Akçay, "Bu mallara verdiğiniz paralar devletin kasasına değil terör baronlarının cebine giriyor. Sonra da kurşun olarak Türk milletine geri dönüyor" dedi. Bu mesele son derece kritik. Ankara'nın göbeğinde, Kızılay'da kaçak sigaralar rahatlıkla alınıp satılabiliyor. Başkentte durum buysa, Anadolu'da nasıldır diye düşünmeden edemiyor insan. Akçay'ın iddiası ihbar kabul edilip süratle üzerine gidilmeli. Hiç vakit geçirmeden hem de...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA