• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Sait, Obama'nın yolunda

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.01.2012, 00:00
ABD Başkanı Barack Obama'ya 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde zaferi getiren faktörlerden biri de sosyal medyayı iyi kullanması olmuştu. Amerikan halkının yarısının bir Facebook hesabı olduğunu gören Obama, rakibi McCain'in hiç ilgilenmediği sosyal medya sayesinde seçim kazanan ilk siyasetçi oldu. Obama aynı zamanda dünyanın twitter hesabı olan ilk siyasetçisi ve halen 12 milyona yakın takipçisi var. AK Partinin çalışkan vekili Rıfat Sait de sosyal meydanın önemini kavrayan siyasetçilerden. Seçmene doğrudan ulaşmanın yolunun bu mecradan geçtiğini o da görmüş. Hatta sırf soysal medyada etkinliğini artırmak için bu alanda uzmanlaşmış bir danışmanla çalışmaya başlamış. Facebook'ta 5 bine yakın takipçisi olan Sait'in öncelikli hedefi twitter. Geçtiğimiz aylarda bu köşeden yazdığımız " Vekiller sosyal medyada dökülüyor" başlıklı yazı onu çok hırslandırmış. "Göreceksin sosyal medyada en fazla takip edilen siyasetçi ben olacağım" dedi. Sait, Türkiye dışında Balkanlar'da da tanınan bir siyasetçi. Bu işe asılırsa sosyal medyada bir numara olacağından hiç şüphem yok.

Tanrıverdi'nin diploması

AK Parti'li Hüseyin Tanrıverdi'nin genel merkezdeki makam odasından ziyaretçi hiç eksik olmaz. Özellikle seçim bölgesi Manisa'dan geleni gideni çoktur. Geçtiğimiz hafta Kula'dan bir heyet vardı odasında. Kula 4 Eylül İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan heyet, Tanrıverdi'ye çok ilginç bir hediye getirdi. 1967 yılında ilkokulu bitiren Tanrıverdi'nin diplomasıydı bu hediye. Bir anda 45 yıl öncesine giden Tanrıverdi'yi bu hediye çok mutlu etmiş. Diplomayı çerçeveletip makam odasının duvarına asmış. Okul numarası 333 olan Tanrıverdi'nin 'iyi' dereceli diplomasında " Çocuk ileride ne olmak istiyor?" diye bir bölüm var. Öğretmeni bu bölüme " Okuyacak" yazmış. Tanrıverdi de öğretmeninin bu öngörüsünü boşa çıkarmamış, okumuş. Sonuç ortada.

Genç vekillerden örnek dayanışma

İzmir'i Meclis'te temsil eden AK Parti ve CHP'li vekiller arasındaki iletişim kopuk. Meclis kulisinde onları yan yana görmek neredeyse imkansız. Ancak geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay hizmette siyasetin olmayacağını göstermesi açısından önemliydi. Altay'ın ampute futbol takımının yönetici ve futbolcuları Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etmek istedi. Randevuyu CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger aldı. Çiçek'in makamına giderken yolda AK Parti'nin genç milletvekili Hamza Dağ ile karşılaştılar. Heyete o da katıldı. Çiçek'in karşısına hep beraber çıktılar ve Altay için destek istediler. Ankara'dan umduklarından fazlasını alarak ayrıldılar. Meclis Başkanı'nın talimatıyla Altay ampute futbol takımının tüm talepleri karşılandı. Genç vekiller bu dayanışmayı göstermese belki de Altay heyeti Ankara'dan eli boş ayrılacaktı. Aksünger ve Dağ'ın her türlü siyasi kaygıdan uzak bu anlamlı davranışı umarız diğer vekillere de örnek olur.

Dilimizi kaybediyoruz!

Uyarının sahibi Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ. Türk gençliğinin ortalama 150-200 kelime ile konuşur hale geldiğini belirten Özdağ " Dilimiz yabancı kelimelerin işgali altında. Sadece büyükşehirlerde değil, en küçük kasabalarda bile dükkanların tabelalarında yabancı isimler var. Medya maalesef bu konuya gereken önemi göstermiyor" diyor. Ünlü Çin filozofu Konfüçyus'un " Bir ülkeyi idare etmeye çağrılsaydınız, yapacağınız ilk iş ne olurdu?" sorusuna "İşe önce dili düzeltmekle başlardım. Çünkü dil bozulursa, kelimeler düşünceyi anlatamaz. Düşünceler iyi anlatılamazsa, yapılması gereken işler yapılamaz. Görevler gereği gibi yapılamazsa, töre ve düzen bozulur. Töre ve düzen bozulursa, adalet yanlış yola sapar. Adalet yoldan çıkarsa, şaşkınlık içine düşen halk, ne yapacağını, işin nereye varacağını bilemez. Bunun içindir ki, hiçbir şey dil kadar önemli değildir" cevabını verdiğini hatırlatan Özdağ, yabancı dilde eğitime de karşı. Yabancı dil eğitiminin Türkçe düşünmeye engel olduğunu düşünüyor. Yavuz Bülent Bakiler'in "Muharebe meydanlarında kazandıklarımızı, yabancı dille eğitim yapan okullarda kaybetmemeliyiz" uyarısını hatırlatan Özdağ " Bu konu çok önemli. Dilimizi kaybediyoruz" diyor. Bu sese umarım birileri kulak verir.

Akova kadın sığınma evlerini sordu

Balıkesir'deki kadın konukevinin personel yetersizliği nedeniyle hizmet veremediği iddiaları kadın vekil Nedret Akova tarafından TBMM gündemine taşındı. Akova, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede, şiddete maruz kalan kadınların yasal ve bürokratik engeller nedeniyle konukevine yerleştirilmesinde sorunlar yaşandığına dikkat çekti. İldeki kadın konukevi ve buralarda çalışan personel sayılarının açıklanmasını isteyen Akova, şiddet gören kadınların konukevlerinden yararlanması için izlenen prosedürün ne olduğunu sordu.

Türeli Balkan gençlerini ağırladı

CHP'nin göçmen kökenli milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, önceki gün Meclis'te Balkan ülkelerinden Türkiye'ye eğitim görmeye gelen genç bir davetli topluluğunu ağırladı. Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Bulgaristan gibi ülkelerden Türkiye'ye gelen üniversite öğrencisi gençlere Meclis'i gezdiren Türeli, " Balkan coğrafyası bizim tarihi ve kültürel bağlarımızın çok kuvvetli olduğu bir coğrafya. Ülkemizde eğitim gören genç arkadaşlarımızın bu ziyaretinden son derece mutlu oldum. Onların Türkiye'de karşılaşabileceği tüm sorunların çözümü için elimden ne gelirse yapacağım" sözünü verdi.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA