• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Kılıçdaroğlu: Adayım yok sandıktan çıkanla çalışırım

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2012, 00:00
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Haziran'da gerçekleştirilecek İzmir İl Kongresi öncesinde genel merkezden işaret bekleyen il örgütüne "Partili olmak kaydıyla sandıktan kim çıkarsa onunla çalışırım" mesajı gönderdi. Kılıçdaroğlu, Ankara'da kendisini ziyaret eden 6 belediye başkanı ile yaklaşık 1 saat süren görüşmesinde İzmir il kongresine yönelik tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Desteklediği bir aday olmadığını ve parti örgütünün en doğru kararı vereceğine inandığını belirten Kılıçdaroğlu'nun "Her kim benim kendisini desteklediğimi söylüyorsa yalan söylüyor. Herkese eşit mesafedeyim" dediği öğrenildi.

ÖRGÜT BİLİR

Yeni Asır'ın edindiği bilgiye göre Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çeşme Belediye Başkanı Fait Tütüncüoğlu ve Menderes Belediye Başkanı Ergün Özcan'dan oluşan heyet, genel merkezde ziyaret ettikleri CHP liderine "Kongrede işaret edeceğiniz bir aday olacak mı?" diye sordu. Kılıçdaroğlu başkanların bu sorusuna, "Herhangi bir adayı desteklemem söz konusu değil. Bana bugüne kadar il başkanlığı için gelen iki kişi oldu. Ben İzmir'de belediye başkanlarını ve örgütü tanırım. Dolayısıyla en doğru kararı da örgütün ve sizlerin vereceğine inanırım. Partili olmak kaydıyla sandıktan çıkan arkadaşımız kim olursa olsun onunla çalışırım. Herkes mücadelesine devam etsin. Demokratik kurallar çerçevesinde kimse mücadelesinden geri adım atmasın. Örgütümüzün alacağı karara inancım tamdır" yanıtını verdi.

BLOK LİSTE OLUR
İzmirli başkanlar görüşmede, kentte belediyecilik anlamında yaşanan diğer sorunlar ve Haziran ayı içinde Meclis gündemine gelmesi beklenen Büyükşehir Kanun Tasarısı ile kapatılacak ilçe ve beldeler konusunda da Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Başkanlardan 2014 yılında yapılacak seçimler için çalışmalara şimdiden başlamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Yeniden aday olacak mıyım endişesi içine girmeyin. Bütçe ve yatırım kriterlerine göre adayları belirleyeceğim. Biz işimizi yapalım. 2013 çok telaşlı bir yıl olacak. Birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edelim. Birbirimizi sevelim" tavsiyesinde bulundu. Başkanlar Ankara'da ayrıca MYK Üyeleri Birgül Ayman Güler, Bihlun Tamaylıgil ve Gökhan Günaydın'ı da ziyaret etti. Görüşmeler sonrası heyet adına Yeni Asır'a bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, il başkanlığı için genel merkezin fikrini aldıklarını ve kendi görüşlerini aktardıklarını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun daha önce İzmir'deki yarıştan galip çıkacak adayla çalışacağını açıkladığını hatırlatan Durak, "Kendisi her zamanki nezaketiyle hiçbir adayı desteklemesinin söz konusu olmadığını bildirdi. Ancak hem genel başkanımız hem de biz nasıl bir aday olması gerektiği konusundaki görüşlerimizi dile getirdik. Belki iki, belki 3, belki de daha fazla adayın yarışacağı bir kongre olabilir. Üzerinde herkesin uzlaşabileceği bir aday olabilir mi bilmiyoruz. Böyle bir aday olmazsa tercih edeceğimiz bir arkadaşımızla yarışa devam edeceğiz" diye konuştu. Durak görüşmede il başkanlığı seçiminde çarşaf mı blok liste mi uygulanacağı konusunun gündeme gelmediğini, bu kararın kongrede alınacağını ifade etti. Durak, büyük bir ihtimalle seçime blok liste ile gidileceğini düşündüğünü kaydetti.

Bayır faktörü
Belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve milletvekilleri Alaaddin Yüksel ile Mustafa Moroğlu'nun desteklediği Ali Engin'e kesinlikle karşı olduklarını dile getirdikleri öğrenildi. Başkanların il başkanlığı için Levent Eyipişeren ismi üzerinde durdukları, bu ihtimalin gerçekleşmemesi durumunda Ali Engin'e karşı Tacettin Bayır'ı destekleyebilecekleri de kulislerde konuşuluyor. Bu arada eski il başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu'nun da Ali Engin'e karşı çıkan grubun adaylarından biri olarak yarışa dahil olabileceği iddia edildi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA