• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.12.2016, 00:00

19 ARALIK 1976

Çavuş Bokassa İmparator oldu

Bir hafta önce kendini İmparator ilan eden ve ülkesi Merkezi Afrika Cumhuriyeti'nin adını da Merkezi Afrika İmparatorluğu olarak değiştiren Lean Bedel Bokassa, kendisini sarayında ziyaret edecek yabancı temsilciler ve devlet adamları için protokole ilişkin yeni emirlerini yayınladı ve bundan böyle kendisine sadece "majesteleri" diye hitap edileceğini ilan etti. Yayınlanan yeni protokol tüzüğüne göre, yerli ve yabancı temsilciler kendisinden altı adım uzakta, saygılı bir biçimde duracaklar ve başlarını öne eğecekler.

İzmir'de bombalar patlıyor

Bornova ve Kahramanlar Kültür Dayanışma Dernekleri ile Buca Eğitim Enstitüsü Devrimci Öğrenciler Derneği'ne önceki gece yarısı plakasız bir araba içinde kimlikleri tespit edilemeyen üç kişi tarafından patlayıcı madde atıldı. Her üç patlama sırasında da ölen ya da yaralanan olmadı. Ancak Buca Tınaztepe Mahallesi Fatih Caddesi'nde on kadar evin camları ve çerçeveleri kırıldı.

Rosi Mittermaier yılın sporcusu

Batı Alman spor yazarları, İnnsburck'ta büyük slalomda altın madalya kazanan Rosi Mittermaier'i "Yılın sporcusu" ilan etti. Kayak dünyasının en yaşlı ve tecrübeli sporcusu olan Mittermaier'e diğer ülkelerin sporcuları da "Anne" diyerek ona saygı gösteriyorlar. Rosi'nin ilerlemiş yaşına rağmen İnnsburck'ta tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyon olması çok büyük bir başarı olarak nitelendirildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA