• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Son gülen ARKAS GÜRKAN ERTAÇ

Son gülen ARKAS

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.05.2015, 00:00
Mösyö Arkas (Lucien) gerçek bir İzmir sevdalısı ve ne mutlu ki bizlere, bir spor aşığı. Neye el attıysa başardı. Saint Joseph'te okurken tüm öğrenciler gibi voleybol oynadı, sonra bu çok sevdiği dalda ilgiyi büyüttü, 2005'te salon yaparak şampiyonluklara yelken açtı. Başarı performansı muhteşem. 4 lig, 2 kupa, 1 de Avrupa Challenge Kupası Şampiyonluğu. Sezon Arkas için başlarda başarılı geçmedi. Avrupa Kupalarına erken veda edildi, Süper Kupa kaybedildi, Halk Bankası'ndan ligde ve kupada alınan 3 yenilgi, adeta bir tabu yarattı. Ama play-off'ta şahlanan ve şanına yakışacak bir ARKAS izledik, muhteşem oyunlarla tüm başarısızlıkları sildi, Halk Bankası'nı iki kez, hem de 3-1 ve 3-0 ile ezerek şampiyonluğu yakaladı. Ben en çok ARKAS'ın ağır topları, Lucien Arkas, Bernard Arcas, Yaşar Ergün, Uğur Özden, Bahadır Osman ve Atıf İnönü ve kendisini Türkiye'ye centilmenliği kabul ettiren başantrenör Glenn Hoag için sevindim. Sezon bitti, transfer hemen başladı. Arkas, Alman Berlin Recycling Volleys takımından ABD'li pasör Kawika Shoji ile anlaştı. Kanadalı Schmitt, Brezilya'nın Funvic takımına gitti.

Gizli kahramanlar


Spordaki başarılarda, şampiyonluklarda her zaman teknik heyetlerin yıldız oyuncuların başarısından sürekli sözederiz, alkış tutarız. Ama takımların başarısında gizli kahramanların büyük etkisi vardır, onlardan hiç sözetmeyiz. İşte Arkas...Şimdiye dek hep "Schmitt, Marshall şöyle smaç vurdu, böyle devirdi"yi yazdık. Arkas Menajeri Bülent Kandemir mesela. Gecesini gündüzüne katarak çalıştı, hem ağabeylik yaptı, hem de eski sporcu olarak kardeşlerine moral verdi. Kandemir her derde deva. İlginç özelliği, ARKAS'ta oyuncu olarak 3, menajer olarak da 1 kupayı kaldırmış olması. Bu arada Gaye Taşlıyük Yenice ve Mustafa Turan'ı da hizmetleri için unutmayalım. Ayrıca çorbada tuzu olan ARKAS'ın tüm çalışanlarına da tebrikler.

Koreli Kim varsa Fenerbahçe şampiyon


Adı Kim Yeon Koung. Güney Kore'li voleybolcu. 27 yaşında, smaçör. F.Bahçe öyle bir maden buldu ki, eşi bulunmaz mücevher. Kim, 4 yıldır sarı-lacivertli takımın şampiyonluklara götürüyor. Fener'i, CEV Avrupa Şampiyonu yaptı, 2012 Londra Yaz Olimpiyatlarının MVP'si (En değerli oyuncusu) seçildi, aynı zamanda sayı rekortmeni oldu. Şimdi de F.Bahçe, tüm ünlü rakiplerini, Vakıfbank, Eczacıbaşı ve G.Saray'ı silip süpürürken vurduğunu devirdi, lig şampiyonluğuna götürdü. Fenerbahçeli taraftarlar özellikle İz mir'de Kim'e hayran kaldı, salon her maç "Kim...Kim.Kim" sesleriyle inledi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA