• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fenerbahçe sizin oyuncağınız değil GÜRKAN ERTAÇ

Fenerbahçe sizin oyuncağınız değil

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.10.2016, 00:00

Fenerbahçeli futbolcular, büyüsünü bozdukları Ülker Saraçoğlu'nda Alanyaspor'a da takılırken, sabırtaşı çatladı. 50 bin kişilik mabette sessiz boykota uymayıp da, "Belki bu kez adam gibi futbol oynarlar" ümidiyle giden 3'te 1'i seyirci delirdi, ağzına ne gelirse söyledi. Böylesi bir uyumsuz kadro kuran, garip transferler yapan F.Bahçe tarihinin en kötü sezonunu yaşamaya aday. Beşiktaş ve G.Saray'dan şimdilik 8 puan fark yedi, üstelik daha derbi de oynamadı, kolay rakiplere bile gücünü gösteremiyor, "Düşer" denilen Kayserispor ve Alanyaspor gibi mütevazi takımları yenemiyor.
Açık söylemek gerekirse basketboldaki başarılar sizi kurtarmaz sayın Aziz Bey. Artık yavaş yavaş çekilmeyi düşünmek gerekiyor, bu açık.
Çünkü ne yaptığınız transferlerde isabet var, ne de getirdiğiniz teknik direktörlerde. Eteri gitti, beteri geldi. Al Pereira'yı, vur Advocaat'a. Hollandalı öyle kadrolar kuruyor, öyle futbolcu seçimleri yapıyor, akıllara zarar. Aatif için, "Nasıl alınmış, bu takımda oynayamaz, kiraya verilsin" diyor, sonra dünkü maçta kurtarıcı olarak sahaya sürüyor, Stoch gibi iş yapacak adam sürekli yedek. Dökülen Alper Potuk'un yerine ancak 78.dakikada hatırlıyor bu ele avuca sığmaz futbolcuyu. Lens bu takımın en iyi transferi en iş yapacak futbolcusu. Ama Alanyaspor maçında oynatmıyor, Avrupa Kupası'ndaki Manchester United deplasmanına saklıyor. Mübarek; senin Manchester'a karşı puan şansın ne kadar ? Lig elden gidiyor süratle. Önümüzdeki sezon UEFA'ya bile katılamazsan Süt Kupası'nda mı oynayacaksın ? Advocaat disiplini de elden kaçırmış. Emenike, 70'lerde oyundan alınıyor diye yapmadığı hareketi bırakmadı.
Onun için ben Türk hocalardan yanayım. Fatih Terim'i, Şenol Güneş'e, Aykut Kocaman'a yapabilir mi Nijeryalı bu protestoyu. Keserler biletini vallahi. Fener'de hakkıyla top oynayan iki adam var. Defansta Kjaer, önünde de takımın herşeyi Mehmet Topal. Mehmetçik baktı, orta saha ve forvette hayat yok, ekmeğini taştan çıkarıp hakika bir gole imza attı. Takımın en aksayan adamları sağ kanattaki Van Dar Wiel ile sol kanattaki Hasan Ali. Golde birisi çalım yiyor, dağılıyor, öteki golde adama müdahale edeceği yerde hakeme elini kaldırıyor. Bu Hasan Ali'ye Everton talipmiş. Verin gitsin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA