• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fener istedi, kazandı... GÜRKAN ERTAÇ

Fener istedi, kazandı...

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.01.2017, 00:00

Bu Fenerbahçe kesin maç seçiyor. Geçen hafta Adanaspor önünde tel tel dökülen takım gitmiş, Başakşehir'i kendi silahıyla vuran bir takım gelmişti. Abdullah Avcı'nın öğrencileri şimdiye dek başlama düdüğüyle birlikte tempo futbol oynuyor, rakiplerini hataya zorlayıp kazanıyorlardı. Peki ne oldu bir hafta içinde:
1- Azizsilin'i yiyen futbolcular artık biliyorlardı ki Başakşehir'i de yenemezlerse gözden çıkarılacaklar, liderle fark 10 puana çıkacağı için şampiyonluğa mendil sallayacak ve bir sıra takımı haline geleceklerdi. 2- Bir gün önce G.Saray Karabük deplasmanında yenilmişti ya bu skor da doping oldu, hem futbolculara, hem de taraftara. Adanaspor maçında (Ki o maç bu maçtan daha kritikti) tribünleri boş bırakan taraftarlar da Başakşehir maçında 25 bin dolayına ulaşmışlar, 90 dakika müthiş tezahüratla takımlarını galibiyete itmişlerdi. Başına kiremit mi düştü nedir, Advocaat ilk kez ideal bir 11'le, Alper Potuk ve Salih Uçan'la sahaya çıktı.
Bu iki delikanlının orta sahaya getirdiği dinamizme tek gole imza atan Ozan Tufan ve bu sezon performansını yükselten De Souza da eklenince, bu dörtlü, Emre Belözoğlu'na ve Mossoro'ya pozisyon üretecek boş alan bırakmadı, Edin Visca'yı da kıpırdayamayacak, sezonun en kötü futbolunu oynayacak hale düşürdü.
Basketbol fizikli Mehmet Batdal da, Kjaer- Skrtel ikilisi arasında sandviç durumuna düştü, kitlendi. Başakşehir'de iş yapan tek adam A.Ordu'dan alınan Cengiz Ünder'i. İki gollük şutunu kaleci Volkan güç kurtardı. F.Bahçe, ligde namağlup, 18 haftanın deplasman yenilmezi Başakşehir'in bu unvanlarını silerek şampiyonluk yarışına renk kattı, adaylar arasına da ismini yazdırdı. Hakem Bülent Yıldırım maçın başlarında hatalı faul düdükleri ve ucuz kartlarla birara maçı elinden kaçırır gibi oldu. Ancak F.Bahçe lehine verdiği penaltı kararı doğruydu.
Son derece zevkli ve kaliteli bir mücadele izledik.
Beşiktaş da bu sonuca memnun olmuştur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA