• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tutana aşkolsun GÜRKAN ERTAÇ

Tutana aşkolsun

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.02.2017, 00:00

Avrupa'nın en büyük ligi olarak bilinen CEV Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımları çok uzun yıllar hep haksızlığa uğradı. Önümüze sürekli kota konuldu, "Dörtlü Finale 3 Türk takımı kalamaz, sadece 2 takım kalabilir. O iki takım da, Final-Four'un ilk maçında birbirleriyle oynar, birisi elenir, finale iki Türk Takımı çıkamaz..." Bu statü, insan haklarına aykırıydı, ayrıca sportmenlik ilkeleriyle bağdaşmıyordu. Denilmek isteniyordu ki, "Siz baştan elenmezseniz birbirinizle anlaşmalı oynarsınız. Hakaretten öte bir anlamı yok. Oysa bilmiyorlardı ki Türk Takımları sapına kadar dobra oynar, birbirlerini yerlerdi. Bu iğrenç statü eski Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özcan Mutlugil'in CEV Yönetim Kuruluna seçilmesiyle nihayet değişti. Mutlugil yanlışlığı ısrarla vurguladı, sonunda kabul ettirdi. Şimdi Fenerbahçe, Vakıfbank, Eczacıbaşı gruplarının şampiyonu olarak final-four'a yürüyorlar. Üç takımımızdan ikisi belki final oynayacak, şampiyon ve finalist bizden çıkacak.
Oh be, nihayet...

Haydi Kaf-Kaf 13'e tak

Karşıyaka'da bu sezon "Yılın olayı ne" derseniz hiç şüphesiz kız voleybolcuların altyapıdan zirveye yarattığı müthiş serüven gösterilebilir. Üstüste 12 maç kazanarak Birinci Ligde bir rekora doğru adım adım ilerliyorlar. Pazar günü Maltepe Yalı'yı da yenip 13.zafere imza atacaklarına inancım tam. ARKAS'ı 3-1, Işıkkent'i 3-0, Balıkesir'i 3-1, Y.Bayramiç'i 3-1, Bursa'yı 3-0, Salihli'yi 3-1, Manisa B.Ş.B'yi 3-1, Alaşehir'i 3-2, Rota Koleji'ni 3-0, Yeşilyurt'u 3-2, Beylikdüzü'nü 3-1 ve Vakıfbank'ı 3-0 yenerek yeşil-kırmızılı camiayı ayağa kaldıran ve maçlarını en az 1000 kişiye oynayan tamamen genç Türk oyunculardan kurulu takım için pazar günü 16.00'da kimseye randevu vermeyin, Mustafa Kemal Paşa Salonunda buluşalım. Ligde diğer maçların programı:
13.00 Alaşehir B.-ARKAS, 14.00 Rota-Beylikdüzü, 14.00 Salihli-Balıkesir, 15.00 Bursaspor-Y.Bayramiç, 16.30 Manisa B.Ş.B-Işıkkent, 17.00 Yeşilyurt-Vakıfbank.

Avrupa'ya efelendik

Türk Voleybolunun kadınlarda Eczacıbaşı, Vakıfbank ve Fenerbahçe ile gövde gösterisi yapmasına alıştık. Artık erkek takımlarımız da başarılı sonuçlarla yaşlı kıtayı titretiyor.
ARKAS, CEV Şampiyonlar Ligi'nde Fransız Paris Volley önünde zorlandı ama 3-2 kazanarak bana göre turu garantiledi.
Mavi-beyazlılara, 15 Şubat'ta Alman Friedricshafen'ı 3-2 yenmesi yeterli.
Halkbank, Belçika ekibi Knack Rooselare'yi deplasmanda 3-0 yenip iddiasını tazeledi. İst.B.Belediye de yine Belzçika'lı Maaselik'ten 3-1 ile sıyrıldı.
F.Bahçe Bulgar Levski'ye deplasmanda giz açtırmadı, rahatça 3-0 devirdi, CEV Cup'ta zirveye yürüdü. Ziraat Bankası'nın Bosna'nın Zedintsovo takımına set vermedi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA