• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Birlikte yaşamak yaşlanmak ve ölmek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.07.2015, 00:00
Ölüm dediğin nedir ki gülüm, ben senin için yaşamayı göze almışım. İster kaçırmadan izlemiş olun, ister bir defa bile seyretmemiş olun; Kurtlar Vadisi gelmiş geçmiş en güzel sözlere, cümlelere ve aşklara sahne olmuş efsane bir dizidir. İlk yazdığım cümle, Polat Alemdar'ın ilk sezon bölümlerinden birinde en büyük aşkı Elif'e söylediği bir cümleydi. Senaryoya yazıldığı gün oradaydım, yazılırken de duygulanmıştım, ekranda izlerken de, bugün sizinle paylaşırken de. Büyük bir aşk yaşayamamış olsam da (Yarım kalan, başlar gibi olup da fıslayan aşkları, aşktan saymıyorum. Aşk bir süreklilik olduğu zaman gerçek aşk oluyor) aşk filmi izlemekten, roman okumaktan çok keyif alırım. Kadınının gözünün içine bakıp, gözlerinin derinliğinde kaybolurcasına aşk sözleri fısıldayan bir erkekten daha güzel ne olabilir. Aşk, birlikte yaşamak, birlikte yaşlanmak ve birlikte ölmek midir?

ESEN VE ABDULLAH'A VEDA
Geçtiğimiz hafta, sadece sevgilisine değil, herkese aşkla bakan, güzel bir arkadaşımı kaybettim. Az sonra cenazeye gideceğim, Esen Yeşilırmak ve oğlunu sonsuzluğa uğurlamaya. Berbat bir trafik kazasında öldüler, üstelik evlenmeye giderken! Eski eşini ani bir kalp krizi sonucu kaybeden Esen, Abdullak Özmelek ile güzel bir aşk yaşıyordu. Aşkları öyle güzeldi ki, ikisinin de yüzüne yansımıştı. Esen bir melek gibiydi en son gördüğümde, yeni açtıkları mekanlarında sımsıkı sarılmıştı bana. "Ne kadar güzelsin Esenciğim" dediğimde, öyle sıkı sarılmıştı ki şaşırmıştım. Sevdiği insanla ölenler, bir yandan da Allah'ın sevdiği kulu diye düşünürüm. Geride kalmak ve çok sevdiğin birini kaybetmek çok zor olmalı. Gazeteci, yazar ve ilişki uzmanı İlhan Uçkan birkaç hafta önce çok sevdiği kocası Özgür'ünü kaybetti mesela. Acısını anlamamız imkansız, İlhan'la bir araya gelmeyi çok istiyorum. Belki biri akıl eder ve röportaj yapar.

GİTMEK YA DA KALMAK!
Esen ve Abdullah artık yok ama aşkları var. Aşkları vardı; Abdullah, Esen'in gözlerinin ta içine bakıp kaybolmuştu. Birlikte yaşamak ve ölmek. Ne tuhaf, evlenmeye giderken... Az sonra cenazeye gideceğim ve arkadaşımı dualarla uğurlayacağım. Çok zor. Zor olan çok sevdiği kocasını toprağa veren İlhan'ın durumu mu, Esen'in gidivermesi mi, yoksa hiçbir erkek veya kadın tarafından büyük bir aşkla sevilmemiş olmak mı? Hangisi daha zor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA