• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

İmkansız yoktur yeter ki isteyin

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2016, 00:00
Yapımcı Tim Burton (Johnny Depp'in oğlunun vaftiz babasıdır aynı zamanda) ve yönetmen James Bobin (En büyük başarısı Muppet filmi) imzalı bir masal vizyona giriyor dünya sinemalarıyla birlikte, ülkemizde de. Alice Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden...
Gündem sadece siyaset olmasın ve büyülü perdeden biraz ilham alalım. Hatta bir fantastik film izleyelim; "Alice çocuk hikayesi" deyip geçmek mümkün oysa filmin herkese mesajı var; sevgi, saygı, doğruluk, dürüstlük, arkadaşlık ve aile kavramlarının altı defalarca çiziliyor.
Sacha Baron Cohen'in canlandırdığı Zaman karakteri neredeyse film boyunca özlü sözler söylüyor, oyuncu ilk defa bu kadar başarılı bana kalırsa.
Komediyi sulu zırtlak halden çıkarıp (Diktatör ve Borat gerçekten de sinema değeri olmayan filmlerdi) adam akıllı bir senaryo ve yönetmenle buluşunca iş başka noktalara gidebiliyor anlaşılan.
Elbette Depp, Johnny Depp, tüm zamanların arzu nesnesi, en sevilen aktör, 7'den 70'e tüm kadınların hayran olduğu adam; 'döktürmenin kitabı'nı yazıyor yine Alice'de. Ailesini bulamadığı için eriyip solan ve ölmek üzere olan Şapkacı'nın yardımına en yakın arkadaşı Alice koşuyor tabii ki. Onlar hayallerin gerçek olduğuna inanan karakterler tıpkı benim gibi, kim gerçeğin aslında yaşadığımız tek gerçek olduğunu söyleyebilir ki? Hayal etmenin ise gerçek dışı olduğunu?

HELENA, GONCA VUSLATERİ BENZEŞMESİ

Helena Bonham Carter, Tim Burton'un vazgeçemediği oyuncusu, ayrılamadığı kadını.
2000'lerin başından beri birlikte olan, iki yıl önce ayrıldıkları söylenen ama filme bakınca da "İyi ki birbirlerinden kopamıyorlar" dediğimiz efsane çift yine buluşmuş işte. Carter, gerçekten de iyi iş çıkaran bir oyuncu, ister dönem filmi, ister fantastik film fark etmiyor, işini yapıyor, izleyeni kendisine aşık ediyor. İlginç bir şekilde bana Gonca Vuslateri'yi hatırlattı buradaki tiplemesi ve oyunculuğuyla; Gonca da 'Bizans Oyunları'nda manyak bir kraliçeyi canlandırmış ve çok başarılı olmuştu. Alice'e yol gösteren Absolem'e sesiyle can veren Alan Rickman, Ocak ayında vefat etmişti, ekip filmi usta oyuncuya adamış. Alice'i canlandıran Mia Wasikowska ve Mirana'yı canlandıran Anne Hathaway katkısıyla da şahane vakit geçireceğiniz kesin; şunu ezberlemenizi öneririm şiddetle:
İmkansız diye bir şey yoktur...

Gecce yeni başlıyor

Ülkenin en eski ama hala en dinamik sitesi gecce. com mekan ödüllerini verdi geçtiğimiz akşam Suada'da düzenlenen bir törenle.
Gazeteci Kenan Erçetingöz ve İzmir'in en güzel kadınlarından eşi Gül Erçetingöz'ün yıllardır emek verdikleri ödüller, sektörün en prestijli ödüllerinden kuşkusuz.
Davet inanılmaz başarılıydı zaten magazin haberlerinden izlemişsinizdir. Benim en çok sevindiğim, en beğendiğim restoranların ödül almasıydı.
Güzel kızlarıyla birlikte aynı masayı paylaştığımız Yeşilköy'den abonesi olduğum Yüksel Balık'ın sahibi Yüksel Karakış ödül aldı, Yeşilköy denince Eleos almasa olmazdı; tabii ki Aleks Karaköse de ödülünü aldı. Cunda'dan Bay Nihat ödül aldı, sevgili dostlarım Volkan Bekit ve eşi de İstanbul'daydı davete katılmak üzere. Kebap ustası Ramazan Bingöl de ödüllendirildi, çok sevindim. Tabii ki Paper Moon, Sunset, Günaydın, Big Chefs; hak eden herkes ödül aldı anlayacağınız... İstanbul'un cemiyet hayatının seçkin isimleri, sanatçılar, şarkıcılar, oyuncular; herkes oradaydı. Bir ara müthiş modacımız Ertan Kayıtken'i gördüm sanki ama yanına gidemedim. Herkes çok güzel ve şıktı, son zamanlarda gittiğim en şık davetti diyebilirim... Gecce Miami ödülü de verildi unutmadan söylemeliyim, 'gecce' yeni başlıyor anlaşılan; dünyayı da ödüllendirmenin sırası gelmiş demek ki.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA