• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Seda Akgül’ün beyaz atlı cadısı!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.09.2016, 00:00

Başarılı televizyoncu Seda Akgül'ün boşanmasının ardından geçen gün bir televizyon programında yaptığı açıklamalardan sonra yazmam şart oldu. Seda Akgül yakın arkadaşım, evliliğinin de boşanmasının da tüm detaylarını biliyordum ama Seda çıkıp da açıklama yapana kadar yazamazdım, yazsam çok ayıp olurdu. Seda özelinde ama hiç sevmesem de genelleme yaparak söylüyorum; memlekette erkekler ne yazık ki gerçekten ne istediğini bilmeyen ergenler gibi. Bırakın Seda gibi ünlü, başarılı ve çok güzel bir kadınla evlenmeyi, sıradan bir kadınla bile evliliği sürdürmek ve o akdi yerine getirmekten acizler.

AŞK DA BİR AKİTTİR

Neden evlenir bir erkek, neden ciddi bir ilişki yaşar ve neden o ilişkinin tüm manevi sorumluluğunu ve yükünü kadının sırtına bindirir? Baktığınızda dört dörtlük, yakışıklı, şehirli, eğitimli, hatta iyi ailelerden gelen adamlar bunlar; gerçekte hiçbir derinliği olmayan, tembel, kompleksli, zayıf, ezik, asalak tipler. Asalaklık bir yaşam biçimi bu tarz erkekler için, acınası bir hal.
Güçlü kadınla olmak istiyor, gücün karşısında eziliyor, kadının iyiliği, ilgisi ve sevgisi komplekslerini köpürtüyor; o aşık olunan beyaz atlı prens, bildiğin kötü kalpli cadıya dönüşüyor. Berbat bir masal bu, prens cadıya dönüşür mü hiç, ama bırakın cadıyı, masallarda ne kadar kötü karakter varsa, ona dönüşüyor. Okumuş, iyi ailelerden gelen, eğitimli, eli yüzü düzgün, edepli, ahlaklı ne kadar kız arkadaşım varsa, benzer sıkıntıları yaşadı/yaşıyor. İyi aile, iyi eğitim şahane ama bunlar beraberinde kötü seçimleri getiriyor. Şaka gibi, kocaman berbat bir şaka gibi. İyi evlilik yapan ve cillop gibi kocası olan kadınların önünde saygıyla eğiliyorum ve fakat şunu biliyorum, o kocalar bizler gibi kadınlarla birlikte olsa yine cadıya dönüşürlerdi. Seda'nın 'eski beyi', evlenmelerinin hemen birinci ayında eski kız arkadaşıyla buluşup yemek yemiş. Seda haklı olarak şunu söylüyor, "Madem, o kadar yakın dostu, neden ben tanımadım o kadını bunca zaman içinde?" Seda'nın tavrını ilkel bir erkek zihniyeti tek kelimeyle açıklar, kıskançlık! Benzer bir olay benim başıma da gelmişti, kimin gelmiyor ki?

YOLLAYIN GİTSİN

Evlilik de sevgililik de bir akit ve o akde göre, birlikte olmak ve bunu gönüllü olarak sürdürmek niyetindesiniz! Kadını elde edince, iki seksen yan gelip yatmak diye bir şey olabilir mi? Ciddi anlamda ilkokullardan itibaren, ikili ilişkilerle alakalı dersler konulmalı, belli ki bizim memlekette erkek çocuk yetiştirmek biraz zorluyor aileleri.
Kadınlar taş gibi sağlam hayata atılırken, türlü zorluğa göğüs gerip, dertleri sırtlanırken, erkekler sadece erkek oldukları için alkış bekliyorlar. Öyle olunca da ortalıkta 50'li yaşlarda, yakışıklı, ilk bakışta 'amma cool' diyeceğiniz ama özünde zavallı ruhlar dolanıyor. Uzak durun aman siz siz olun, sizi sömüren, gerginlik veren, mutsuz eden, asalak gibi sizden beslenen adamlardan uzak durun. Hiçbir aşk buna değmez, zaten aşk beslenmezse çürür gider; çürütüp de gitmesin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA