• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Aşk tedavülden kalkıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.10.2016, 00:00

Yüzüme baktı, akmaya her an hazırmış gibi duran gözyaşlarını yerinde tutmaya çalışarak. "Aşığım, çok canım yanıyor" dedi. "Aşk acıtmaz ki" dedim, "Aşksızlık acıtır"... İnsanların aşk ve sevgi kavramları üzerine çok ilginç tespitleri oluyor, anlamlarını dahi bildiklerine inanmıyorum. Zaten aşkın bir ömrü var, yeni jenerasyon aşk kavramını bile öğrenemeden tedavülden kalkıp gidecek.
Zavallı aşk... İstenmeyen, bilinmeyen, korkulan, homo sapiensin başedemediği, rezil duygu...

AŞK BİTMEZ, BİTMESİNE İZİN VERİLİR

Aşk dünyanın en güzel duygusu, en acayibi, en tarifsizi, neden geldiği ve neden gittiğini anlamadığımız, anlamlandıramadığımız, insanüstü bir 'şey'. Aşka sadece duygu, kavram, his, ne bileyim sevgi yumağı, kutsal durum falan demek, taçlandıracak sıfatlar eklemek istemiyorum.
Gerçekten de öyle bir 'şey' ki, anlamını bilmeyene anlatmak imkansız, gerçekten sevmeyene tarif etmek de. Şurası gerçek; bugün, bu şartlarda, mavi gezegende bırakın aşkı yaşatmayı, aşık olmak bile imkansız.
Aşk acıtmaz dedim ya arkadaşıma, haksız mıyım? Niye acıtsın. Acıtan sevgisizlik, ilgisizlik, özensizlik, karşılık alamamaktır. Aşık oldum deyip, hayatı burnunuzdan getiren adam/kadın acıtır canınızı. Aşk kendi başına, anlamına sarmalanmış dururken, insana insan olduğunu hissettirecek en güçlü ve benzersiz duyguyken; ilişkiyi rezil hale getiren bizzat insan değil mi?

AŞIK ERKEK KÜFREDER Mİ?

Sonra anlattı, erkek arkadaşının kendisine ne kadar özensiz davrandığını, kaba ve alaycı cümleler kurduğunu, bencilliğini ve sadakatsizliğini. Aşk yoktu aslında anlattığında.
Alıştığı, bir zaman sevdiği, değer ve emek verdiği adamdan gördüğü kötü muamele onu bağımlı hale getirmişti.
Aşk acıtır mı hiç, aşık adam sevdiği kadına kötü söz söyler mi; aşık erkek kadınına küfreder mi?
Çok yazık ama yeni nesil aşk nedir bilmiyor ve bilmeyecek; dürtüleri, tutkuyu ve fiziksel çekimi aşk sanmaya devam edecek bir süre. Sonra, kitaplara bile konu olmayacak. Kim ne yapsın Maria Puder'in ölümle sonlanan aşkını?
Bugün evli erkekle tanışan kadın, sadece faturaları ödensin diye ikinci kadın olmayı normal görüyor; medya bunu normalleştiriyor.
İkinci, üçüncü hanımlardan söz ediliyor. Aşk büyük geldi insana, çok net; baş edebileceği bir duygu değil. Baş edemeyince de yok ediyor göz göre göre.
Aşk için gözyaşı döken varsa aranızda, ne şanslınız, aşkınıza kavuşamadıysanız bile, o kalp çarpıntısını yaşamak inanın her kula nasip olmuyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA