• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Zsa Zsa Gabor ile bir devir kapandı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2016, 00:00

Hollywood tarihi boyunca, büyük cümleler kuran küçük (kısa boylu anlamında) ve yürek yakan kadınlar oldu hep. Mea West onlardan biriydi, bir de Zsa Zsa Gabor (Ja Ja okunuyor)...
Hayran olduğum kadınlardı bunlar, sarışın, fazlasıyla güzel, bir miktar şımarık, ukala, erkekleri parmaklarında oynatan ve kimsenin kurmaya cesaret edemeyeceği cümleler kuran...
Gabor, 99 yaşında vefat etti, tanımadığım ama her nedense çok sevdiğim oyuncuya dua ettim arkasından.

ATATÜRK'E AŞIKTI

Sanırım ilk evliliğini bir Türk diplomat olan Burhan Belge ile yapması (Murat Belge'nin babası) ve bir dönem, yanılmıyorsam 1930'ların sonunda Ankara'da yaşamasından etkileniyordum.
Bir dönem Ankara'da yaşayan herkesi severim sebepsiz, bir dönem Ankara'da yaşadığım için olsa gerek.. Zsa Zsa Gabor, 8 kez evlenmiş, hayatına onca şatafat ve hüsran girmiş bir kadın. Kızının ölümünü gören her ebeveyn gibi yıkılmıştı geçen yıl kızı oyuncu, komedyen Francesca Hilton öldüğünde.
Kaçıncı kocası olduğunu unuttuğum ve 1942'de evlendiği Conrad Hilton, İstanbul'daki oteli Zsa Zsa'nın ısrarıyla açmıştı, söylentiye göre.

KISKANÇ OLMAYIN!

Atatürk'le tanıştığından ve çok etkilendiğinden, hatta etkilenmenin ötesinde Ulu Önder'e vurulduğundan bahsetmişti anılarında.
Ankara için o dönem, ne kadar büyük bir magazin olayı, düşünsenize... Zsa Zsa'yı sevme nedenim Atatürk'e olan yakınlığı değil sadece, dedim ya; o büyük laflar eden, şahane bir kadındı. "Güzel bir kadını kıskanmak, sizi güzel bir kadın yapmaz" cümlesine bayılırım mesela. Hem güzelliğe ithafen hem de kıskançlığa karşı söylenmiş nefis bir cümle değil mi? "Sadece nazik ve anlayışlı bir erkek istiyorum.
Bir milyonerden fazla şey mi bekliyorum dersiniz?"...
Bu da bayıldığım bir cümle, kadın tatlı, kadın komik, kadın dalga geçiyor sistemle ve kendisiyle.
"Bir erkekten, hediye aldığı pırlantaları geri verecek kadar nefret etmedim"...
Deli kadın, bir yandan da mesaj veriyor, kadınlara sanki.
İyi bir mesaj mı kötü bir mesaj mı bilemem... "Evimi acayip sahiplenirim, boşanınca bile bırakmam"... Gerçekten her cümleden sitcom çıkacak kadar tatlı... Zsa Zsa Gabor öldü ve bir devir kapandı, Atatürk'le çok yakın olduğu iddia edilen bir büyük star, artık yok.
Anlattıkları gerçek mi yoksa hafif hayalperest bir kadının hayal ürünü mi kimse bilemeyecek...
Emin olduğum tek şeyse, onu görüp aşık olamayacak kimsenin olmadığı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA