• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Bir ‘melek koçu’ neden öldürülür?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2016, 00:00

Bu içerikteki bir yazıyı sadece bende okuyacaksınız, emin olun. Çünkü, birinin çıkıp söylemesi gerekiyor.
Çünkü artık her yerdeler; sahte psikologlar, yaşam koçları, aile terapistleri, ilişki düzenleyicileri, danışmanlar, şifacılar...
Bir de melek koçu vardı, çok şeker bir kadın; tanıyan herkes severdi. Meleklerle yaşam adı altında kitapları, kendi sesiyle doldurduğu CD'leri, danışanlarına verdiği öğütleri ve en önemlisi bir iş yeri vardı, Beki İkala Erikli... Nur içinde yatsın, bir danışanı tarafından kalleşçe öldürüldü.
Melek koçu ne demek?
Yaşam koçu ne demekse, o.
Şık mahallelerdeki 'falcılar' neyse, o...

ŞİFAYI NEREDE ARIYORSUNUZ?

Kızmayın bana, ne alakası var, fal ve astroloji diye bir şey var demeyin.
Bence yok, ayrıca.
Hem bakın ne oldu!
Beki İkala Erikli şahsına asla söylemiyorum, ama önüne gelen, bir daire kiralayarak hizmet verdiği bir sektör oluştu.
Mutlaka meleklerle bağlantısı vardı, seçilmiş bir insandı.
Meleklerle konuşup dertleşip, hayatımıza sokabileceğimizi söylüyor, melekleri adıyla, şekliyle tarif ediyor, kutsal kitaplarda bile olmayan bilgiler veriyordu.
Hafif bir kafa dağıtmaya, azıcık dertlerden uzaklaşıp ilahi bir şeylere sığınmaya ihtiyacınız var diyelim, duayla namazla da ilginiz yok farz edelim; gidip bir iki seansa katılıyor; duymak istediklerinizi duyuyor.
Ruhunuzu ve kalbinizi rahatlatıyorsunuz.
Diyelim ki bundan daha fazlasına ihtiyacınız var; sıkıntınız iki melek figürü ve kahve falı bakan biriyle geçecek gibi değil.
Bir takım şekilli kartları masaya koyup "ayın bilmem kaçında sakın imza atma, kocana musallat olan bir kadın var" diyen birine denk geldiniz...

TEDAVİ DOKTORLA MÜMKÜNSE!

Aslında bir hekime, bir tedaviye ihtiyacınız var. Siz tutup kendi isteğinizle veya komşu tavsiyesiyle, "şahane bir falcı var, her şeyi biliyor" cümlesine kanıp, ciddi rakamlar da ödeyerek, şifa bulmaya gidiyorsunuz...
Elin ABD'sinde emlakçı olmak için bile, aylarca kursa gidip sertifika almak gerekiyor.
Bizde ne kadar emekli amca, teyze varsa; emlakçı oluyor mesela.
Bir yer kiralamak yetiyor, herhangi bir iş yeri açmak için. Vergi de veriyorlar, falcılar bile.
Şifayı, huzuru, saadeti, bir ofise gidip para ödeyerek, çeşitli seanslara katılarak arayanlar arasında aklı selim olanlar vardır mutlaka.
Ancak şunu unutmamak lazım;
Beki İkala'nın sonu herkes için bir ders olmalı. Şifacılar için söylüyorum, mutlaka gerçek psikologlar, pskiyatrlar ile çalışsınlar; diyelim ki gerçekten seçilmiş insanlar bunlar.
Ben de mucizelere inanırım; insan başlı başına mucizedir zaten ve fakat zorlamamak lazım, zira evrene yollamakla çözülmeyecek dertler var...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA