• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka Lisesi ve 60 yıllık mezunları ERKİN USMAN

Karşıyaka Lisesi ve 60 yıllık mezunları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.11.2015, 00:00
Bu, Karşıyaka Lisesi'nden Yetişenler Derneği'nin bir organizasyonu.

Karşıyaka Lisesi'nin 60 yıllık mezunları 5 Aralık günü Kuşadası'nda buluşuyor. Bu mezunların arasında, milletvekilleri, çeşitli kurumların genel müdürleri, doktorlar, profesörler, dekanlar, gazeteciler, milli basketçi, futbolcu ve yüzücüler var.

Böyle bir buluşmanın kusursuz geçmesi için, Karşıyaka Lisesi'nden Yetişenler Derneği yöneticileri ve üyeleri Yasemin Kafe'de buluştu ve hazırlıkları gözden geçirdi. İşte o toplantıya katılanlardan bazıları:

Gürol Gülelçin, Osman Balcı, Erol Aytekin, Deniz Yurdun, Erdoğan Boralı, Altan Özkunt, Yıldırım Karakaplan, Atilla Karabece, Altan Başaran,
Kaya Sipahi, Aşkın Baykal, Yener Kaytmaz, Suat Düzgider, Aydın Erdim, Aziz Gürdemir, Recai Acar, Şener Baltepe, Baki Gürgen, Ali Rıza Şavka, Pınar Yurdun.

Dedesinin kurduğu Oda'ya aday oldu

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası (İLGO) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Oda'nın kurucusu Adil Müftüoğlu'nun torunu, Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın 3'üncü Kuşak Yöneticisi Alpay Okyay talip oldu.

En büyük referansının Adil Müftüoğlu'nun torunu ve yanında yetişmesi olduğunu ifade eden Alpay Okyay, İLGO'da bayrağı zirveye taşımak için aday olduğunu söyledi.

Okyay, 2 bin 500'ün üzerinde üyesi olan İLGO'yu dedesinin yönetimde olduğu gibi yeniden etkin ve sektöre yön veren bir kurum haline getirmek istediğini söylüyor.

Başkanlık için en büyük referansının Oda'nın kurucusu ve 37 yıl başkanlığını yapmış olan dedesi Adil Müftüoğlu olduğunu bir kez daha yineleyen Okyay, birçok projesi olduğunu da belirttikten sonra şöyle devam ediyor:

"Odamızın borçlarını ödeyip ayağa kaldırdıktan sonra ilk iş olarak mesleğimize yetişmiş ve eğitimli iş gücü kazandıracak bir okul kuracağım. İzmir'de son dönemde öne çıkan gastronomi turizmini geliştirmek için diğer kurumların işbirliğiyle projeler üreteceğiz. Türk mutfağını tanıtmak için çalışacağız. Odamızın 2 bin 500 üyesi var. Üyelerimizi daha iyi noktalara taşımak için de projeler yapacağız. Birçok üyemiz adaylığım konusunda beni destekliyor."

Günün fıkrası: Gözlük takmak şart!

Adam merdivenleri tırmanmaya başladı. Bir kapının önüne gelince, kan ter içinde zile bastı. Kapı aralıktı. Kendini bir koltuğu atıp oturdu.
Alnındaki terleri silerek konuşmaya başladı.
"Doktor Bey! Bende astım var. Ne tavsiye edersiniz acaba?"
Karşısındaki adam:
"Bence biraz spor yapın. Sigarayı bırakın. Az yemek şart. Bilhassa gözlük takın..." dedi.
Hasta sordu:
"İyi ama gözlüğün astımla ne ilgisi var doktor bey, anlayamadım?"
"Nasıl yok? Çünkü doktorun yeri alt katta. Ben doktor değilim de..."

Laflama

* Tanrım tek başına koyma kullarını. Özellikle de erkekleri. Kadın dırdırından herkes nasiplensin!

* Karıma "Seni Çin Seddi kadar seviyorum" dedim. Yüzüme baktı, "Yoksa bir Çinli mi buldun lan?" diye sordu. Anladım ki, romantizm evlenene değinmiş!

* Yaşlı bir kadına teyze deyince bozuldu. "Delinin zoruna bak, ben senin nereden teyzen oluyor muşum?" deyince, "Vallahi çok haklısınız. Teyzem değil ninem oluyorsunuz" yanıtını verdim!

* Ayrılmak istediğini ama sizinle arkadaş kalmak istediğini söyleyen sevgiliye bence ne denir? "Madem artık sadece arkadaşız. Bana biraz borç para versene moruk!"

* Adamın dibisin diyorlar ya iltifat olarak; bir insan bundan daha dipte olamaz diyerek algılıyorum!

İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA