• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sığacık’ta kıyılar temizlendi ERKİN USMAN

Sığacık’ta kıyılar temizlendi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.03.2017, 00:00

Dünya Su Günü'nde, yarının yetişkinleri olan çocukları bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak için, Mavi Bayraklı Teos Marina, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir'den 11 ilçenin Milli Eğitim Müdürü ve Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların katılımı ile Sığacık'ta deniz temizliği etkinliği yapıldı.
150 öğrencinin eldiven ve çöp torbaları ile yaptıkları kıyı temizliğine Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaya, Sahil Güvenlik Komutanı Feridun Mert, Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü ve Göztepe Yat Yelken Kulübü de katıldı.
Yaşam kaynağı denizleri ve su kaynaklarını temiz tutmanın dünyanın geleceği için önemine dikkat çekilen etkinlikte, Sığacık Girlen Mevkii'nde kıyıda çocuklar çöp toplarken, denizde ise Sahil Güvenlik ve Teos Marina'nın botları ile dalgıçlar da deniz dibinden atıkları çıkardılar.
Kıyı temizliğinin ardından gezinti tekneleri ile denize açılan grup, Sığacık'ın berrak ve temiz sularında keyifli anlar yaşadı.
Ardından Teos Marina'ya gelen grubu, canlı müzik dinletisi karşıladı.

SUYUN ÖNEMİNİN FARKINDA MIYIZ?

Birleşmiş Milletler (BM) 1993 yılından beri her yıl 22 Mart'ta su krizi ile başa çıkmak için yapılması gerekenleri hatırlatıyor. Bu yılın teması ise "Suyu neden harcayalım?" olarak belirlendi.
Atık su üretiminin azaltılması ve yeniden kullanımının artırılması hedefleniyor.
Dünyada yaklaşık 1 milyar 800 milyon insanın atık su kullanması, kolera, dizanteri, tifo ve çocuk felci riskiyle karşı karşıya kalmasına yol açıyor.
Dünya Bankası bir an önce önlem alınmazsa Orta Afrika ve Doğu Asya gibi suyun bol olduğu yerlerde kıtlık yaşanmaya başlayacağını, kıtlığın güçlü olduğu Ortadoğu ve Afrika'nın Sahel bölgesinde ise durumun daha da kötüleşeceğini vurguluyor.
Dünya Bankası'nın su kıtlığı verilerine göre, suya olan talep ve arzda 2030'a kadar yüzde 40'lık bir fark ortaya çıkacak.
Suyun yüzde 70'i tarım için kullanılıyor.
1.3 milyar insan bugün elektriğe ulaşamıyor, elektrik üretimi için ise su gerekiyor. Su kıtlığında gözlenen artışın göçü ve savaşları da artırabileceği belirtiliyor.

KARŞIYAKA'DA HAVUZ SEZONU AÇILDI

Daha Mart ayında olmamıza rağmen Karşıyaka- Bostanlı'da çocuklar havuz sezonunu açtı. Güneşe kanarak soyunup, iç çamaşırlarıyla havuzlara giren 10-12 yaşındaki çocuklar soğuk havanın yanı sıra havuzun kirli sularından da her türlü mikrobu kaparak hasta olma ve elektrik kaçağı tehlikesiyle de karşı karşıyalar.
"Havuza Girmek Tehlikeli ve Yasaktır" uyarısını önemsemeyen çocuklar için yetkililerin bir an önce önlem alması gerekmektedir.

TAKTİK

Bir davette, hanımlardan biri ev sahibesi hanıma sordu:

"Şu kokteylleri ikram eden sizin sarışın dilber hizmetkarınız nerede acaba?" "Yoook. Kokteyl mi isteyeceksiniz?" "Yooo hayır... Kocamı arıyorum da..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA