• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Windsurf Ligi ve Thor!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.07.2015, 00:00
Lig deyince aklımıza hemen futbol veya basketbol geliyor ama 2011 yılından beri ülkemizde Windsurf Lig'i de yapılıyor.
Windsurf deyince aklımıza hemen Çeşme, Alaçatı ve Çağla Kubat geliyor. Gerçekten de bu spor dalında birçok madalyası bulunan Çağla Kubat sayesinde windsurfle ilgilendik, özendik, hiç olmazsa tatillerde yapmaya karar verdik. Bora Kozanoğlu da bir diğer ünlü sporcumuz.
Windsurf yarışları Alaçatı'da 9 yıldır yapılıyor. Sponsor da Pegasus Hava Yolları. İlgi büyük olunca, yurtdışından ünlü sporcular ülkemize gelince ve yarışlar Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulununca Yelken Federasyonu ve Pegasus bir araya gelerek Türkiye Windsurf Ligi başlatılıyor.
Beş yıldır, dünyada ve Türkiye'de ilk kez uygulamaya konulan lig formatı ile Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri dolaşılıyor. 5 ayaklı lig sonunda windsurf slalom kategorisinde Türkiye şampiyonları belirleniyor.

SON İKİ AYAK

İlk ayağı 27 Mayıs'ta Alaçatı'da Çağla Kubat Windsurf Academy'de başlayan ligin ikinci ayağı 1 ve 3 Temmuz tarihleri arasında Datça'da, üçüncü ayağı da 15-17 Temmuz tarihlerinde Çanakale-Gökçeada'da yapıldı.
Son iki ayağın durakları ise 19-21 Ağustos Edirne Erikli, 9-11 Eylül Zonguldak Karadeniz Ereğlisi.
Windsörfün en favori yeri Alaçatı ama Türkiye'nin pek çok yerinde de bu sporun yaygınlaştırılması ve yapılması için çalışmalar yapılıyor. Bu yerlerden biri de Van Gölü.
Söz Pegasus'tan açılmışken, Disney Türkiye ve Marvel işbirliği ile hazırlanan yeni güvenlik videosunden da söz edeyim. Uçağa bindiğimizde hostesler bize uçuş güvenliği ile bilgileri göstererek anlatırlar ya, uçağa ilk kez binenler dışında kimsenin baştan sona izlediği yoktur. Hatta çoğumuz bir an önce bitse de kalksak diye düşünürüz. Kimi hava yolları bunu videolarla anlatma yolunu de seçiyor.

UÇUŞ GÜVENLİĞİ KAHRAMANLARA EMANET
Bizdeki ilk uygulamalardan birini geçtiğimiz yıllarda Pegasus yapmış ve güvenlik bilgilerini çocuklara anlattırmıştı.
Hostesler, yolcular ve kaptan pilotların hepsi çocuklardan oluşuyordu. Filmi her uçağa binişimde keyifle izleyenlerden biriydim ama doğrusunu isterseniz artık sıkılmıştım. Geçenlerde uçağa bindiğimde bir de baktım ki yeni bir film hazırlanmış. Kahramanımız yine bir çocuk. Ve yaşıtları gibi çizgi film ve roman kahramanlarına düşkün ve kendisini onlardan biri sanıyor.
Uçağa da Thor kıyafetleri ile biniyor. Bindiği andan itibaren de uçaktaki yolcuların bazılarını hayranı olduğu Thor, Captain America, Iron Man, Black Widow, Loki, Hawkeye gibi kahramanlara benzetiyor. Ve hostesin anlatımıyla birlikte kendini başka bir alemde buluyor.
Biz de onunla birlikte süper kahramanlar, kahramanların özel güçleri ve aksesuvarları eşliğinde acil bir durum anında ve uçuş güvenliği ile ilgili yapılması gerekenleri dikkatle bir şekilde izliyoruz.
Düşünen, gerçekleştiren ve uygulayan herkesin eline sağlık.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA