• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çobanın gönlü olursa tekeden süt çıkarır YUNUS KARAKAYA

Çobanın gönlü olursa tekeden süt çıkarır

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.07.2015, 00:00
Konak Belediyesi eski başkanı Hakan Tartan tarafından yapımı tamamlanarak açılan o bölgeye büyük saygınlık kazandıracak olan Çınarlı Rekreasyon Alanı'nın içler acısı halini olay yeri muhabirimiz Tolga Tekin gözler önüne serdi. Açılışı sırasında bizzat bulunduğum büyük ve gösterişli bir törenle Çınarlı Rekreasyon Alanı'nın eksiklerinin tamamlanması yılan hikayesine döndü. 1,5 yıldır yerinde sayan alan, ilgisizliğe terk edilmiş durumda. Tabii Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Rekreasyon alanının açılmamasıyla ilgili bir sürü mazeretler üretmiş. Sema hanım boşuna kendi ürettiği mazeretlerin ardına sığınmasın, ne demiş atamalarımız "Çobanın gönlü olursa tekeden süt çıkarır".
Bir işi bitirecek kişi, isterse olmayacak gibi görünen işlere çözüm yolu bulur. Bir işin uzmanı olan kişi, eğer gerçekten isterse imkansız gibi görünen işleri bile başarır. Önemli olan istemektir.

İSTERSENİZ BİR BİLENE DANIŞIN

Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş hanıma bir tavsiyem var, hiç bir şey bilmiyorsan sınır komşun Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a bir danış. Bayraklı Belediyesi'nde kendi çapında imkansızlıklarla mücadele ediyor ama gidip bir inceleyin bakalım eskiden mezbelelik olan, mekansızların, alkoliklerin konakladığı vatandaşın içinden geçmeye korkar olduğu parkları ne hale getirmiş. Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın parkları 24 Saat halkın yaşam bulduğu alanlar haline getirmiş eğer görmek istiyorsa mesajla 75.Yıl parkı içinde bulunan Mürdüm Kafe'de kendisine bir kahve ikram edebilirim. Hem de kendisini Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile buluşturup fikir almasını sağlaya bilirim.

Çırpılılar dertli

Bir önceki yazımda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyelerine hizmet götürürken adil davranıp, davranmadığını sormuştum. Çırpı sakinleri sitem dolu bir mail göndermiş. Tabii sitemleri bana değil İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne. Buyurun okuyun o maili;
"Büyükşehir Belediyesi Bayındır Çırpılılara reva olarak su şebekesi değişimi sırasında kırdığı yol ve kaldırımları yaklaşık 3-4 aydır yapmadı. Ne arabalarımızın hayrı kaldı ne de toz topraktan evlerimizin hayrı. Şöyle bir arkadaşlarla kahvede oturup sohbet edemiyoruz ona mı yanalım çünkü günün bir saatinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir kamyon insan atık giderinin deşarjını nakliyesi sırasında uzun süre ortama sinen kokudan muzdaribiz. Yani Türküye'nin 3. büyük şehrinde bizlere reva görülen bu muameleyi hak ettiğimizi sanmıyorum. Defaten İBB Hemşeri İletişim Servisi'ne sıkıntımızı anlattığımız halde hiç bir yanıt alamadık. Son çare olarak basın yoluyla sizin kanalınızla sesimizi duyurmak istedik. Saygılar sunuyoruz."

Yine aynı manzara

Bir dostum İzmir Metrosu'nun Hatay İstasyonunda cep telefonuyla çektiği bir fotoğrafı göndermiş. Daha önce köşemde yazmıştım ama o bölgedeki yeraltı treni istasyonundaki su kaçağının sanırım önüne geçilememiş. Kışın yağmur suyu birikintisi gibi mazeretler uydurulmuştu, peki şimdi akan suyu ne diyeceksiniz merak ediyorum doğrusu.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA