• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bunlara da ‘Hayır’ diyelim İzmir YUNUS KARAKAYA

Bunlara da ‘Hayır’ diyelim İzmir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.04.2017, 00:00

Gözle görülmesi mümkün olan ve halkımızın birebir etkilendiği olumsuz belediye hizmetlerinin yönünü değiştirmek için öğrendim ki Büyükşehir Belediyemiz bazı kadrolarda değişikliğe gitmiş.
Çok detaylı inceleme yapmadım ama duyumlarım sadece tabela ve isim değişikliği olduğu yönünde. Göremediğim ve parasını ödediğim halde alamadığım hizmetler bu kanaatimi güçlendirmektedir.
Buna da HAYIR diyelim İzmir.
Müdür bey 4. kattan inmiş 3. kata ya da geçmiş yan odaya.
Daire başkanı geçmiş yan binaya.
Belediyeden terfi etmiş gitmiş bağlı kuruluşlara. Hepsi bu. Aynı hamam aynı tas. Senaryo aynı roller aynı sadece mekan değişik.
Ben sonuca bakarım. Kazanıma bakarım. Var mı görülen bir kazanım, yok tabi ki.
İzmir. Demek ki çözüm odaklı bir operasyon yok. Kişi odaklı kişilerde tabi ki partinin ya da sendikaların referansı. Görünen o ki bizim açımızdan değişen bir şey olmayacak. Tepede değişiklik işe yaramıyor bunu net gördük.
Buna da HAYIR diyelim İzmir.
Sahada da değişiklik yapmak, oyuncu değişikliği gerektiği çok bariz görülmektedir. Ya da tepedekiler sahaya inmeli. Pres mi yapacak hücum mu yapacak görelim ve kazanma odaklı olalım. Pres yapamıyorsanız bari savunma yapın gol yemeyelim.
Buna da HAYIR diyelim İzmir.
Biliyoruz ki zafer sahada kazanılıyor.
Otobüs kuyrukları bitmeyecek.
Metrolara üst üste bineceğiz.
Buna da HAYIR diyelim İzmir.
Ulaşım kartı bulamayacağız.
(10 Nisan günü abartmıyorum 30 tane gişe ve yükleme noktasına gittim. İzmir'im kart bulamadım) Buna da HAYIR diyelim İzmir.
Faydalanabileceğimiz Sosyal ve Kültürel tesisler, yaşamımızı kolaylaştıracak projeler doğmayacak.
ESHOT'un tamir ve bakım garajları otobüs mezarlığı olmaktan kurtulamayacak. Vatandaş ulaşım kartı alabilmek için oraya buraya koşturup duracak.
Buna da HAYIR diyelim İzmir.
Ben diğer iç işlerinize karışmak istemiyorum. Mesela ruhsatlarınıza, projelerinize, hesaplarınıza hayali bir proje ile(monoray) belediye kasasından çıkan 3 Milyon TL ye Urla'da bulunan kaçak villalara v.s. v.s. Bunlardan bahsetmek istemiyorum. Tahmin ediyorum buradan da epey aksaklıklara rastlamak mümkün olur. Bunları meclis tutanaklarından görebiliyoruz. Ben somut hizmet istiyorum bir kentli olarak.
Diğer şirketleriniz mesela İZSU mesela İZBETON imkanları ölçüsünde halkına ve şehrine gereken hizmeti bir şekilde sunmaktadır.
Peki, ESHOT neden bizleri memnun edememektedir. Cevabı belli ama yine de takdirinize bırakıyor ve düzelteceğinize bütün kalbimle inanmak istiyorum.
Oysaki biz 4-5 yıl öncesine kadar çok memnunduk. Kalite konfor ve hizmetten. Ne oldu da birden kesintiye uğradı ESHOT hizmetleri. Plansız yönetimin ilk etken olduğu kanaatindeyim.
Bunların hepsine hep beraber Hayır diyelim İzmir.
Her yazımda mümkün olduğu kadar belediye hizmetlerine yer vermeye gayret göstereceğim.
Olumlu hizmetlerinizi alkışlayacağım.
Bunu da yaptığım haberlerden ve sosyal medyadan görmeniz mümkündür. Yapmadığınız hizmet yâda görevleri de deşifre edeceğimi bilgilerinize sunmak isterim...

SEKTÖR YAZ AYLARINDA DA HAREKETLİ GEÇECEK

DRC Grup kurucu ortaklarından Caner Tan, inşaat sektörünün yaz aylarında hareketli geçeceğini söylemiş.
Gayrimenkul sektörünün ocak ve şubat aylarında yavaşladığını, referandum sonrasında hareketlenmenin başladığını kaydeden Tan, "ÖTV, KDV indirimi ve faiz indirimlerinin aynı kalması da bu durumu olumlu etkiliyor. Yaşanan ivmenin yaz aylarında da devam edeceğini düşünüyorum.
Nitelikli konut talebi arttıkça, inşaat sektörü de canlılığını sürdürecektir. Önemli olan doğru yerde, doğru projeyi, doğru hedef kitleye sunabilmektir. İzmir gerek insan yapısı, gerekse de sağladığı olanaklarla kaliteli göç alan bir şehir.
Bu durum şehir dışından satışları da hızlandırıyor" açıklamasını yaptı. Caner Tan kardeşimin bu sözlerine "Tabii CHP piyasaların düzelmesine izin verirse" eklemesini yapmadan duramayacağım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA