• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kızım regl olduğunda nasıl konuşmalıyım? ARMAĞAN PINAR ADANAR

Kızım regl olduğunda nasıl konuşmalıyım?

armagan.adanar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.03.2014, 00:00
Soru: Kızım 12 yaşında ve regl olduğunda onunla nasıl konuşmam gerektiğini bilemiyorum. Annem, ben regl olduğumda yüzüme bir tokat atmıştı "Artık genç kız oldun" diye. Ben sanki kötü bir şey olmuş gibi hissetmiştim. Kızımın da böyle bir olumsuz düşünce içine girmesini istemiyorum. Ne yapmalıyım? Onunla nasıl konuşmalıyım? Babası da konuşmalı mı?
Cevap: Bu olay olmadan çok önce kız çocuğuna ön bilgiler verilmelidir. Televizyondaki bazı reklamlar bu konu üzerinde konuşmak için iyi bir bahane olabilir. Kızlarımıza (ve tabii ki erkek çocuklarına da) bunun tamamen sağlıklı ve normal bir vücut işlevi olduğu anlatılmalıdır. Bu konu adeta tarih veya coğrafya üzerine konuşur gibi doğal ve basit bir şekilde ele alınmalıdır. Bu dönemlerde çocuklarımıza verilen bilgiler ve veriliş şekli onun ilerde cinsel konulardaki değer yargılarını oluşturacaktır. Bu bilgileri vermek hem annenin hem de babanın görevidir. Eğer ki bilgiyi anne verdiyse, baba da birkaç söz söylemelidir. Kadın erkek eşitliği mantığının yerleşmesi için bu küçük davranışlar çok önemlidir. İlkokul tahsilli olup çiftçilik ile uğraşan ve kızı ile bu konuda çok rahat olan babalara da, üniversite mezunu olup kızı ile arasında kilometrelerce mesafe olan babalara da rastladım. Zaten bilirsiniz tahsil ile kültür aynı şeyler değildir. Eğer içinizdeki tabuları yıkamıyorsanız, hiç olmazsa ilk adetini gören kızınıza "Duydum ki genç kız olmuşsun, kutlarım" da diyebilirsiniz.

Oğlum eşcinsel olduğunu söyledi

Soru: Oğlumuz üniversite öğrencisi. Geçen hafta oğlum bana eşcinsel olduğunu söyledi. Aslında ben kuşkulanıyordum ama bunu babasına nasıl izah edeceğimi bilemiyorum. Bizim toplumumuzda eşcinselliğe karşı insanların nasıl baktığı da ortada. Lütfen bana yardımcı olun.
Cevap: En kötüsü ve kolay olanı, bu durumda evladı reddetmektir. Anneler genellikle bunu pek yapmıyor ama babalar eşcinsel bir evladı ok zor kabullenebiliyor. Eğer oğlunuzu reddeder ve evden atarsanız, onu çok daha olumsuz bir süreç içine itmiş olursunuz. Doğru olanı önce oğlunuzun bir meslek sahibi olması, okuması veya çalışmasıdır. Yani kendi ayaklarının üzerinde durabilmelidir. Bundan sonra da eğer oğlunuz çalışıyor ve kendi geçimini kazanıyorsa cinsel tercihi de onun özelliğidir. Anne-baba olmak bize birçok hak verir ama oğlumuzun cinsel tercihine zorla karışma hakkını vermez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA