• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Gecesi gündüzü renkli bir dünya

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.01.2010, 00:00
Güzel gecelerimizden biri daha Selma'mın yaşgünüydü. Size geçen sefer de bahsetmiştim. New York'un en 'in' restoranlarından biri Billbouquet... Özel menüsü ve salataları muhteşem olan restoranda masamızı ayırdık. Herkes orada iç içe oturuyor. Biz de siparişlerimizi verdik. Birazdan tabii ki coşmaya başladık. Önce bize tatlı bir gariplikle bakan insanların birkaç dakika sonra masalarında yabancı şarkılarla göbek attıklarını görünce daha da coştuk. Nefis bir geceydi. Mutlu yıllar Selma'cım...

SANAT ŞÖLENİ

Giderken en büyük arzum Catherine Zeta Jones'un oyununa gitmek ve gösterimde olduğunu tahmin ettiğim 'Nine' adlı filmi görmekti. İlkini ikinci gün yerine getirdim ama 'Nine'a gelince... Diğer bütün büyük yapımlarla Chrismas günü başlayacağını öğrendim. Moralim bayağı bozuldu. Yine caddelerde dolaşırken ezbere bildiğim Nine'ın afişi Ziegfield Theatre'da gözüme ilişti. Sevincimden çocuklar gibi zıplamaya başladım. Çok seyretmak istediğim bu film, sadece bu sinemada üç gün erken başlamıştı ki benim son günüme rastlıyordu... Sanat olaylarında çok anlaştığım Ahu'ya söyledim. Bizim gruptan bir gün sonra dönmemiz de böylece çok güzel bir tesadüf oldu... Sinema muhteşem bir yapı... Seslendirme süper bir de Nicole Kidman, Penelope Cruz, Sophia Loren, Kate Hudson, Daniel Day Lewis, Marion Coutillard... gibi devlerin bir arada oynadığı kısmen renksiz bu sanat şölenini doya doya seyrettik. Filim bitince akşam yemeğe davetli olmasaydık tekrar seyretmek istediğimize karar verdik. Sophia Loren haricinde bütün starların kendi dans bölümleri var ki mutlaka bu filmi izleyin...

KİŞİYE ÖZEL
Bu arada biraz evvel bahsettiğim Billbouquet'nin tam karşısında çok güzel görünen bir club var. Hep merak ederdim bir türlü gitmek nasip olmamıştı. Selma'nın yaşgünü gecesi Ahu'mla erken buluştuk, daha vaktimiz var diye 'Club Macanudo' ismindeki bu yere gittik. Gelenlerin çoğunun kendi terlikleri var. Herkesin kendi kilitli puro kutuları var duvarda. İsteyenler içki siparişlerini veriyorlar. Kapıda valeler sizi karşılıyor. Ben sigara içmediğim için 20 dolar ödedim. Puro içmeyen erkekler (sadece) bu ücreti ödüyyorlarmış. Çok şık ve görülmesi gereken bir yer. 26 East 63 Street'te... Bu satırları yazarken İstanbul'a davetliydim ve gidemedim. Bizimkiler (Selma, Ahu, Fatih) bensiz balıkçıya gittikleri için mutsuz olduklarını ve sesimi duymak istediklerini söylemek için beni aradılar. İşte bu da kuantum değil mi?
New York'ta bir yerde daha sigara serbest ilgililere duyrulur. Soho Ciprianni Restoran'ın özel klübü...

ESKİ MİLLİ
Bizi alandan alıp alana bırakan, bu arada her istediğimizde gezdiren Ahmet Abi'miz eski Beşiktaş ve Türkiye Milli takımında oynamış profesyonel bir futbolcu. Tanımadığı üst düzey yönetici yok... Size tavsiyem Tarkan'dan Ceyla Aysal'a kadar çok sayıda Türk'ün New York'taki özel şöförü ve sırdaşı bu arkadaşımızı mutlaka tanımanız... Son gün havaalanından uçak rötar yaptığı için bizi 1887'den beri açık olan Peter Luger Steak House'una götürdü. Brooklyn ve havaalanına yakın Great Neck'teki restoranlarından birine mutlaka gidip bir yemek yemenizi tavsiye ederim.
NY'a gidecekler için Ahmet Abi'nin telefonu: +151 672 293 667

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA