• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Hıdırellez'i İstanbul'da kutladık

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.05.2010, 00:00
Geçtiğimiz hafta epey yol katettim. Anlatayım... Diyarbakır'dan (Cemil'in defilesinden) döndükten sonra kendimi sıkıca işime verdim. Lavanta'yı pek de özlemişim. Tam İzmir hasretimi gideriyordum ki İstanbul'a gitmem gerekti. İşlerimi halledip önce Pazar sohbetimde sizlere yazdığım Fikret Abla'ma gittim. Fiko yani Fikret Şeneş gençlik yıllarımda tanıma şerefine layık olduğum Türkiye'nin çok ender rastlanan kültür, ahlakında en kaliteli hanımefendilerden biridir. Ahmet ve Celal Çapa'nın değerli anneleri, her dem ağzımızdan fikrimizden düşmeyen 400 ün üstünde ezbere bildiğimiz Ajda Pekkan şarkılarının yaratıcısı ve çoğu starımıza en güzel başarılı yolları gösteren gelmiş geçmiş hakiki elit bir dostumdur. Ne mutlu bana Fiko'mla dertleştim yıllar sonra baş başa... Gülmekten, dertleşmekten gözlerimizden yaşlar geldi. Fiko'mdan çıkıp İstanbul Lavanta'ya geçtim. Hıdrellez olduğu için pek güzel bir kalabalık toplamıştı Neslim (Yargıcı). Özel bir menü yapmışlar, sucuk-ekmekten karışık meze tabakları, balık ve et menüleri çok renkliydi. Hele en sevdiğim kızlardan Gizem Özdilli'yi görünce kalmaya karar verdim. Birden bire calan canlı müziğe Romalı Perihan eşlik edince koptu ortalık. Bir de bunların üstüne yıllardır görmediğim ve de çok sevdiğim Güngör Bayrak geldi. Neleri andık... Sağol Neslihan sayende uzun zamandır hasret kaldığım harika bir gece geçirdim.

Nükhet Duru'nun yeni işi
Ertesi sabah, Nişantaşı'nda çoook eski ve hakiki bir Nişantaşlı olarak can arkadaşın Akışık'la klasik Teşvikiye kahvaltısına gittik. Öyle 15 günde, ayda bir gidince oralar baymıyormuş. Nefis bir kahvaltıdan sonra uzun zamandır görmediğim Nünük'ümle (N.Duru) buluştuk. Nükhet biraz kendini ortalardan çekmiş. Televizyon programları ve yeni işi çok başarılı olduğu konfeksiyon. Size yaptığımız söyleşimizi önümüzdeki günlerde sunacağım. Nefis bir konfeksiyon mağazası açmış. O kadar sipariş alıyor ki toptana döndürmüş. Firmanın adı ne biliyor musunuz? "NEW CAT" yani "yeni kedi"... Ama hızlı okuyunca kedi 'NÜKET' oluveriyor. Uzun uzun konuştuk. Neler birikmiş neler?... Birden aklıma çakıverdi, sizlere önümüzdeki günlerde bahsedeceğim Antalya eğlencelerine Nükhet'i de kattım. Nasıl mı? Cemil İpekçi'nin Antalya Kemer Marina'da açacağı kafe-butik'inin hemen karşısına nefis bir dükkan. Haftada bir Tıpatıp Show'u ve de özel şovuyla Tanyeli ile grubu ve de Antalya şovlarının en sevileni Melek Kublay'ın özel gösterileri eklenince bilemiyorum neler olacak Kemer'de bu yaz...

Gizem ve Ayşe ile bir öğle arası
Bir koşuda soluğu Ortaköy'de aldım. Ertekin'le ayaküstü bir sohbet... Geçtim Lavanta'ya çok önemsediğim bir randevuma. Yıllarca ciddi tv programları, harika klipler yönetmiş şu an Seda Sayan'ın programıyla tepeyi görmüş Ayşe Ersayın... Güle eğlene güzel bir yemek yedik. Nerelere gittik Ayşe'yle nerelere... Bayılıyorum işte böyle olunca İstanbul'a. Yakında tüm olmasa da birçok konuştuklarımızı size aktaracağım. Bu sohbete bir de benim sağ kolum Ömer ile Gizem katılınca öyle bir coşmuşuz ki Gizem'in yeni repertuarından (Çok özel bir hanımla görüşüldü), kostümlerine kadar ki "Nur Yerlitaş'tan asla vazgeçmem" dedi Gizo her şeyi hallettik bile... Oradan fırladım havaalanı ver elini İzmir'im. Ertesi akşam Antalya... Kısa keseyim mekik dokuyorum oradan oraya ama çok güzel şeyler hazırlıyoruz.

Aysallar ile yine gurur duydum
Dün de İstanbul'daydım. İlk işim tabii ki Ahum'a gitmek oldu. Dünyanın en güzel transatlantiği ile Amerika'dan İngiltere'ye geçti. Masal gibi dinledim onu. Düşünün sabahtan akşama bir haftada gezemeyeceğimiz kadar havuzlar, dükkanlar, muhteşem restoranlar, barlar... Bunların üstüne dünya çapında sofistike bir çevre... Ehh, seyahat dediğin böyle olmalı bunu da en iyi Ahu'm bilir. Çaylarımızı içtik. Bu arada ben projelerimi anlattım. Canım arkadaşımın fikirlerini aldım. Ahu'ma doyamadım. Antalya'ya gidişlerimde çok güzel bir olaya şahit oldum. Türkizlerin CIO'su Sami Türkay, bir okul açılışı var hemen gitmemiz lazım dedi ve fırladık gittik. Orada bir kez daha Ahu'm ve ailesi ile iftihar ettim meğersem açılışı ve okulu yapan Ahu'mun eski eşi Ünal Aysal'mış. Oradaki insanların coşkusunu ve teşekkürlerini görünce Aysal Ailesi'ni tanıdığıma bir kez daha şükrettim.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA