• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

'Özlediklerimiz'le büyük buluşma

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.06.2013, 00:00
Sinan Kuzucu, Türk Müziğinin üstatlarını Fuar'a getiriyor. Bu muhteşem gecede sahneye Güzide Kasacı, Mustafa Sağyaşar, Ela Altın, Ayşe Tunalı, Samime Sanay, Nalan Altınörs, Ayşe Mine, Yıldırım Bekçi, Ayşe Taş, Zekai Tunca çıkacak

Kimimizin İzmir'de, kimimizin Çeşme'de, kimimizin Bodrum'da, kimimizin Urla'da ve daha nerelerde olduğumuz bu sıcak Pazar günü size bir bahar serinliğini hatırlatmak istedim. Ülkemiz insanının hak ettiği bu geceye hepimizin katılıp en büyük, en candan müşterek yanımız müziğimizi, Türk Sanat Müziği'ni hep beraber temaşa (daha uygun bir kelime bulamadım) etmek olduğunu hep söylerim. Bunu da ilki İstanbul'da, ikincisi Ankara'da gerçekleşen süper geceyi yaz aylarında Fuar'ıyla yıllarca eğlencede en ön sırada olan İzmir'de 'Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda hep beraber tadalım.

BAŞARILI BİR GİRİŞİM

En başarılı TSM gecelerini birkaç yıldır rakipsiz sürdüren İzmirli müzik üstadı, bu mevzuda öğretmen Sinan Kuzucu, bu yıl da Türk Müziği'nin üstatlarını hasretini çektiğimiz Fuar'ımıza getiriyor. Şimdiden katılmaya heyecanlandığım bu muhteşem gecede Güzide Kasacı, Mustafa Sağyaşar, Ela Altın, Ayşe Tunalı, Samime Sanay, Nalan Altınörs, Ayşe Mine, Yıldırım Bekçi, Ayşe Taş, Zekai Tunca sahneye çıkacak. Yazarken ben bile şaşırdım, "O da mı?" diye. Türk Müziği'nde 'Özlediklerimiz' adı altında gerçekleşecek bu proje için yaşayan efsaneler biraraya gelecekler. Hep birlikte sizler için bunları söylüyorlar; "Bu nağmeler, bu ahenk sizler için... Bu güzellikleri hiç tatmamış, bunlerı hiç duymamış kişiler, unutan ve unutulanlar için, bekleyip kavuşamayanlar, bulup çabuk yitirenler, 'bir gün mutlaka' deyip inatla bekleyenler, duyguları ilk günkü gibi taptaze olanlar için geliyoruz. Nağmelerimizi süsleyen görsel sunumlarımızla musikimizin ruhunu anlatan şovumuzla, sazımızla, sesimiz ve kahkalarımızla coşkumuz biriken hatıralarımızla bir tatlı huzur vermeye geliyoruz çok özlediğimiz İzmir'e. Umarız İzmir de bizi özlemiştir." Birbirinden değerli "Türk Müziği'nde özlediklerimiz" projesindeki sanatçılarla yapabildiğim minik söyleşileri iletmek istiyorum size.

SAYGIYI TERCİH ETTİK

Ayşe Mine: 15 yıl aradan sonra sahnelere bu proje ile döndüm. Çok muluyum. İstanbul ve Ankara'da izleyicilerim çok iyi karşıladı beni. Ne yalan söyleyeyim aynı coşkuyu İzmir'den de bekliyoruz.
Samime Sanay: Özlediğimiz, güzel bir proje oldu. Bu projede yer alan tüm sanatçı arkadaşlarımla sadece sanatımızı icra ederek bir yere geldik. Özel yaşantımızda sansasyonlarla gündem yaratmadık. Bizler geri planda kalarak mutluluk ve huzuru bulduk. Her zaman dinleyicilerimize saygılı olmayı tercih ettik, onlar da bizi böyle sevdi.
Güzide Kasacı: Sahneye ilk çıktığım yıllar kadar heyecanlıyım. İzmirlilere vefa borcum sonsuz. Kolay kolay böyle bir proje bir daha oluşmaz. Tüm İzmirlileri eski Fuar günlerinde olduğu gibi aileleriyle bekliyoruz.
Mustafa Sağyaşar: İzmirli dinleyicilerimden bir ricam var. Bizleri dinlemeye gelirken çocukları ile gelsinler. Türk Sanat Müziği'ni evlatlarımıza tanıtıp sevdirelim, bize dedelerimizden, annelerimizden miras çünkü. Biz de onlara emanet edelim.
Zekai Tunca: Türk Sanat Müziği yapanın davranışı farklıdır. Tabii en önemlisi bu müziği dinleyenin kişiliği de farklıdır. Bir insanın yürüyüşünden, tavrından ne müziği dinlediğini anlayabilirsiniz. Mesela TSM dinleyen bir insan asla 180 km ile araba kullanmaz.

20 YIL SONRA YENİDEN
Ayşe Taş: İstanbul ve Ankara konserlerimiz tıklım tıklım dolu idi. İnsanlar sahiden özlemişler bu günleri. İzmir seyircisinin bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Çünkü İzmir seyircisi seçicidir. Türk müziğini iyi bilir. Hatta aşıktır. Unutturulmaya yüz tutan bu öz müziğimizden vazgeçmek mümkün değildir, icra eden sanatçıları da. Bir Zeki Müren'i, bir Müzeyyen Senar'ı, bir Behiye Aksoy'u, bir Gönül Akkor'u nasıl unuturuz?
Ayşe Tunalı: Yakalandığım hastalıktan (meme kanseri) dolayı 20 yıl sonra bu konser dizisi ile sahnelere dönmenin ve de hastalığımı yenmenin mutluluğu içindeyim. Müzik, vazgeçemiyeceğim bir yaşam biçimi. Kopmamak için de rahatsızlığım sırasında kısacık saçlarımla bir müzik derneği kurdum. Dinleyicilerimi, bilhassa çok güzel hatıralarım olan İzmir dinleyicilerini çok özledim, hep birlikte söyleyeceğim şarkılarımı.
Nalan Altınörs: Size bir hatıramı açık gönüllülükle iletmek istedim. 10 yıl kadar oldu, Yıldırım Bekçi ile TRT'de bir program hazırlıyorduk. "Nasıl olur da bir fark yaratabiliriz?" diye danıştık gazeteci bir arkadaşa. "Bir otelin balkonunda haber olacak bir fotoğraf verin. Ben de, basıldılar diye basayım" raytingler tepeye vurur" dedi. Dedi ama kendimize küfür edilmiş gibi geldi. Biz müzik emekçisiyiz, hep de öyle kalacağız. İşte müzik dolu bir gecede buluşmak istiyoruz İzmirle...

PARA İÇİN DEĞİL

Yıldırım Bekçi: Bu proje hiçbir şekilde para kazanma fikri ile yapılmadı. TSM'yi seven ama ancak ihmal eden bir kitle var. Belli bir yaşın üzerinde oldukları meydan ve konser alanlarını dolduramadıkları için bu kitle ihmal ediliyor. "Bu müzik ne olacak" diye soranları cevaplayamamaktan yorulduk. İstanbul ve izmir'de sınav vereceğiz. İzmir halkı da sevdasının sınavını verecek.
Ela Altın: 'Bu müzik bitti' diyenlere 'hodri meydan' diyebileceğimiz bir proje bu. Bugün piyasada olan büyük isimler (Ajda Pekkan, Sertap Erener) Türk müziği albümleri yapıyorlar. Demek ki hala ilgi büyük.
Son söz; 200 yıl önceki Itrı'nin bir parçası hala dinlenebiliyorsa ve herkesin dilinde ise, 4 Temmuz akşamı İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda muhteşem bir gece geçireceğimize inanıyorum. Biletler Fuar Açıkhava Tiyatrosu gişesi ve Biletix'te satışa sunuluyor. Büyük bir kitlenin katılımının beklendiği bu konserlere dair bilgilere 0232 4971050 no'lu telefondan ulaşabilirsinz.

Sahnede son kahkaha
Bayan Kahkaha Güzide Kasacı, son sahne kahkahasını bu konserde atacak. Bu dev kadroyu bir daha değil hep beraber ikisini birden bile göremeyeceğiz. Maddiyatın konuşulmaığı bu gönül konserinde unutamadığımız TSM şarkılarını bol bol meşk edeceğiz. Benim çok sevdiğim rakipsiz TSM sanatçısı Behiye Aksoy derdi ki, "Yaşımın en tatlı anında bitireceğim sahne hayatımı, seyirciler beni bırakmadan ben bırakacağım sahneleri. Uzun yıllar gözlerden uzak bir hayat süren Behiye Aksoy, şu an bir huzurevinde. Sanatçılara gereken önemi onların ihtiyaçları olduğu zamanlarda verelim derim ben. Bir Gönül Akkor, bir Behiye Aksoy bir Müzeyyen Senar canlı canlı izleyebildiğim için Allah'ın sevdiği kullarından olduğumu düşünüyorum. Sizler için biraraya gelmiş Türk Sanat Müziği'nin 10 dev ismini yalnız bırakmayalım ki onlar da bizi anılara ve rüyalara sürüklesinler. 4 Temmuz'da İzmir Açıkhava Tiyatrosu'nda bol bol meşk etmek üzere hepinize iyi bir hafta diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA