• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aydın Uştuk ve Orkestra Allegra BÜLENT GÜRLÜK

Aydın Uştuk ve Orkestra Allegra

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.07.2014, 00:00
Bir gece kaliteli müzik eşliğinde eğlenmek istediğinizi varsayalım. Yerli-yabancı nostaljik hitlerle ruhunuzu okşayan, arada Latin şarkılarıyla coşturan, popcaz, napolitenler, sevilen aryalar derken, bir anda kendinizi Anadolu'nun türkü kokan yollarında hissettiğiniz ezgisel bir yolculuğun keyfini çıkarmayı özlediniz diyelim ki...
Elbette böylesi ziyafet için sağlam bir orkestraya, o repertuvar yelpazesinin hakkından gelecek iyi solistlere ve daha da mühimi bunları bir araya getirecek şık bir mekana ihtiyaç var, değil mi?
***
İzmir'de böyle bir mekan bulabilir misiniz peki? Hem sanatsal bir lezzet alabileceğiniz hem de tınılarla kendinizden geçeceğiniz bir yer var mı, inci gibi Körfez'in gerdanını süsleyen kentimizde? Büyük bir orkestranın sahne aldığı, caz, müzikal ya da ne bileyim dimağımızda iz bırakmış o güzelim slow hitleri dinleyeceğimiz bir müzik kulübü gösterebilir misiniz?
Kırk yılda bir şehir dışından gelen misafirlerimizi, ışıltısıyla büyüleyen Kordon'da Latin şarkıları ve danslarıyla göz alıcı bir yerde ağırlama şansımız var mı mesela? İzmir'in en güzel yerleri, bilmem kaçıncı sınıf barlardan ya da rakı-balıkçılardan geçilmiyor.
***
Tek lüksümüz, opera ya da senfoni sanatçılarımızın kurduğu, kimi zaman konservatuvarlı genç yeteneklerin de yer aldığı belli başlı toplulukların konserleriyle teselli bulmak. Ki bunların aralarında devamlılık sağlayabilen ya da kendini yenileyerek müzikseverlerin sürekli ilgisine mazhar olan gruplar da sayılı...
Bana göre çizgisi, konser sıklığı ve değişken repertuvarıyla tutkulu bir hayran kitlesini peşinden sürükleyen en klas topluluk 'Orkestra Allegra'.
'Tenor Kardeşler' adıyla markalaşan 2 opera sanatçımız Aydın-Ayhan Uştuk biraderlerin temelini attıkları 'Orkestra Allegra', festival ve özel etkinlik takvimlerinin müdavimi haline geldi.
***
Üç yıldır kentin açık-kapalı birçok farklı mekanında sahnedeler. Aryalardan unutulmaz pop klasiklerine, türkülerden napolitenlere, Latin'den caza doğru esen müzik fırtınasıyla kalpleri fethettiler.
Karşıyaka'daki Sevgililer Günü konserinde, salondaki kadar bir izleyici topluluğu kapıdan dönmek zorunda kaldı. 16 Nisan günü İsmet İnönü'de halk müziğini de kapsayan bir konseptle yeri yerinden oynattılar. 29 Mayıs'ta Havagazı Fabrikası Çim Konserleri'nin ilk orkestrasıydılar ve yüzlerce genç yağmur altında onların parçalarına eşlik ediyordu. 5 Haziran'da "Mevlana'dan Veysel'e Bir Nefes Anadolu" projesiyle Viyana'da ayakta alkışlandılar...
Bu yıl 'Zeliha Berksoy En İyi Erkek Opera Sanatçısı Ödülü'ne de layık görülen Aydın Uştuk ve ekibi, iyi ki varsınız! Müziğinizle birlikte bin yaşayasınız!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA